Çözülüyor Haberleri

Çözülüyor Haberleri

Bodrum Gündoğan'daki Alt Yapı Sorunları Çözülüyor

Bodrum Belediyesi tarafından, Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki Gündoğan Mahallesi İnönü Caddesinde yaşanan altyapı sorunları çözülüyor.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

Altyapı sorunları çözülüyor

Muğla'da Bodrum Belediyesi, yaz sezonu öncesi çalışmalarına devam ederken yılların altyapı sorunları da çözülüyor.

DAYANIŞMA VE BİRLEŞMEYLE SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede faaliyet göstermeye başlayan Bodrum Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

FETHİYE’NİN TERSANE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çiftlik Belediyesi tarafından 2011 yılında özel yat çekek ve imalat alanı olarak planı onanmış 150 dönümlük alanda 10 yılı aşkındır mağduriyet yaşayan tapu maliklerinin ,2020 yılındaki emsal verilerek yapılaşma koşullarının belirlenmesi talebiyle, Fethiye Belediyesi’ne verdiği dilekçe Fethiye Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.

İdyma’nın 2 bin yıllık sırrı çözülüyor

2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın destekleri ve Ula Belediyesi'nin katkıları ile İdyma antik kentinin uzantısı Akyaka Kalesinde kazı çalışmaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Baran tarafından sürerken, İdyma ana kentinde de kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk defa kazı çalışmaları başlıyor.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN ARA ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Fethiye Küçük Sanayi Sitesinde iş yeri bulunan otomobil yedek parça ve tamiri yapan işletmeler başta olmak üzere FTSO üyesi iş yeri sahipleri bir araya geldiler. FTSO binası Meğri Salonunda yapılan toplantıda otomobil sektörünün ara eleman sorunun çözülmesi için Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesinde motor bölümünün açılması için çalışma yapılmasına karar verildi. Söz konusu bölümün okulda açılabilmesi için firmalarla sponsorluk görüşmeleri yapılacak. Tarafların bir araya gelerek yapacağı görüşmeler süreci Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilecek.