Deniz Suyu Haberleri

Deniz Suyu Haberleri

Sıcaklıklar arttı! Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

15 Nisan 2024 Pazartesi günü Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Bugün Fethiye’de Hava Nasıl Olacak, Deniz Suyu Sıcaklığı Kaç Derece?

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Fethiye’ye tatil yapmak için gelen yerli ve yabancı misafirler hava durumunu merak ediyor. “Fethiye’de hava nasıl olacak?” sorusunu haberimizde derledik.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

Denizin rengi görenleri şaşırttı

Fethiye’de şiddetli yağışın ardından Fethiye Körfezi’nde deniz suyunun rengi iki ayrı ton oldu.

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı

Tüm dünyada etkisini arttıran iklim değişikliği sonucu Akdeniz ve Ege’de deniz suyu sıcaklığının her yıl 5 metre derinliğe indikçe arttığı, bunun sadece denizler için değil, karasal iklim için de çok ciddi bir tehdit oluşturduğu açıklandı.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Deniz Suyu Sıcaklıkları Belli Oldu

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre Muğla'da bulunan denizlerin su sıcaklıkları belli oldu. Muğla'daki en soğuk deniz 24 derece ile Bodrum oldu.

Muğla’da Deniz Suyu Sıcaklıkları Belli Oldu

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre Muğla’da bulunan denizlerin su sıcaklıkları belli oldu. Muğla’daki en soğuk deniz 23 derece ile Marmaris oldu.

MUĞLA'DA ÇEKİLEN DENİZ SUYU 20 GÜNDÜR AYNI SEVİYEDE

Muğla'nın Akyaka sahilinde 15 metre çekilen deniz suyu, 20 gündür aynı seviyede duruyor.

FETHİYE’DE DENİZ SUYU ÇEKİLDİ

Fethiye’de, deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre çekildi. Deniz suyunun çekilmesiyle oluşan görüntü, kordona gezintiye gelenleri şaşırttı.

AKYAKA'DA ÜRKÜTEN DENİZ SUYU ÇEKİLMESİ 50 METREYE ULAŞTI 

Muğla'nın sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesi'nde deniz suyunun bir haftadır iç kesimlere çekilişi devam ediyor. Bir hafta önce 15 metre olan deniz suyu çekilmesi 50 metreye ulaştı. 

DENİZ SUYU 15 METRE ÇEKİLDİ

Sakin kent Akyaka sahilinde deniz suyu iç kesimlere 15 metre çekildi. Sahilde dolaşan vatandaşlar suyun çekilmesi sonrası oluşan adacıkların üzerinde dolaştı.

FETHİYE'DE DENİZİN RENGİ TURKUAZA DÖNDÜ

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Ölüdeniz ile Kelebekler Vadisi'nde, deniz suyu turkuaz renge büründü.

KARACA, ODTÜ’NÜN DENİZ ARAŞTIRMA GEMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, deniz suyundan ve çamurundan numuneler alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırma gemisine ziyaret gerçekleştirdi. Karaca, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Koray Özhan ve Seferbaşçavuşu Dr. Hasan Örek ile Fethiye Körfezi’yle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Deniz kirliliği akıllı şamandıra ile takip edilecek

Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilen verileri anlık olarak sunmak üzere Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen “Akıllı Şamandıra” ürünü Smartium Blue, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Fethiye Belediyesi desteğiyle Fethiye Körfezi’nde faaliyete geçti.

Fethiye'de deniz suyu yükseldi

Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde, son günlerdeki yağışlar ve fırtına nedeniyle deniz suyu seviyesi yaklaşık 50-60 santimetre yükseldi. Kaptanlar deniz suyunun yükselmesini yağış ve denizdeki fırtına ile gel-git olaylarına bağladı.

Deniz suyunu, içme suyuna dönüştürdüler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde afet zamanlarında kullanılmak üzere özel bir firma ve turizm işletmesi tarafından Marmaris Belediyesi'ne kazandırılan Mobil Arıtma Cihazı'nın ilk denemesi yapıldı. Oluşturulan sistemle deniz suyu, içme suyuna dönüştürüldü.

TATİLCİLERE, MASA BAŞINDA İLGİNÇ RESİTAL

Pandeminin ardından geçilen normalleşme süreciyle birlikte Karadere Plajı da bakir doğasıyla turistlerin gözde mekanı arasına girdi. Plaja gelen tatilciler, tuzlu deniz suyu ile Özlen Çayı’ndan akan tatlı suyun keyfini çıkartırken bir de sahilde bulunan kafede güzel bir sürprizle karşılaşıyorlar. İşletme çalışanı Muhammet Pallavuş, kafeye gelen misafirlere, cura ve gitar eşliğinde söylediği yöresel türkülerle masa başında mini bir konser ziyafeti çekiyor.

''İKİ ÖNEMLİ SORUN ÇÖZÜMLENMELİ''

Mavi bayrak ödülü için marinalarda deniz suyu kalitesinden çevre eğitimi ve bilgilendirmeye, çevre yönetiminden güvenlik ve hizmetlere kadar 25 kriter bulunurken çevre ve çevre bilinci oluşturmada öncü kuruluşlar arasındaki Ece Saray Marina 2008 yılından itibaren mavi bayrak ödüllü yatlar konusunda da yatları teşvik ediyor.