Doğal Yaşam Haberleri

Doğal Yaşam Haberleri

İş yerinden yılan çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Atatürk Caddesi’ndeki bir iş yerinde bulunan yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak, doğal yaşam alanına bırakıldı.

Geçici Hayvan Bakımevi 20 bin 633 ziyaretçiyi ağırladı

Doğal yaşam alanları ve teknik özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi can dostların daha iyi bir yaşam sürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. 37 bin 349 m2 alan arazi üzerine inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım, karantina, muayene, ameliyathane ve müşahede üniteleri yanında kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler, doğal yaşam park alanları bulunuyor.

YANGINDAN KURTULAN YAVRU KARAKULAK MARMARİS-DATÇA ARASINDA BULUNDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Bördübet mevkiinde 21 Haziran'da çıkan orman yangınında doğal yaşam alanının yüzde 90'ı yanarken, bölgede yaşayan yavru karakulak, Datça Balıkaşıran mevkiindeki bir tesisin yakınlarında bulundu.

CARETTA CARETTA ’TUBA’, 3 YILDA 17 BİN 500 KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

2019 yılında Dalyan İztuzu sahiline yumurta bırakmak için gelen, fakat sırtında pervane yarası bulunması üzerine tedaviye alınan Caretta Caretta 'Tuba', 3 yılda 17 bin 500 kilometre yol aldı.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” resim şenliği

23 Nisan'a özel 'Doğal Yaşam Temalı' resim şenliği'ne katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş etkinlikte resim yapan çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Yolunu şaşıran kirpi korkuluklara sıkıştı

Köyceğiz'de bir evin bahçesine giren kirpi bahçe kapısının korkuluklarına sıkışması sonucu itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak doğal yaşam alanına bırakıldı.

Chp Muğla Milletvekili Özcan: “Yeni Kıyıkışlacık Limanı, doğal yaşamı ve bölge turizmini öldürecek”

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla ili Milas ilçesi Güllük Körfezi Kıyıkışlacık mahallesine yapılmak istenen yükleme limanı ve iskelesi ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.