Dosya Haberleri

Dosya Haberleri

Zehirlenme Sonucu Ölümde Sahte Rakı Şüphesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 31 Ocak’ta zehirlenme sonrası ölen bir kişinin ölümünün şüpheli bulunması üzerine yapılan soruşturmada, sahte rakıdan öldüğü değerlendiriliyor. Olayla ilgili bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) İçin Önemli Duyuru!

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, 30-31 Aralık ve 1 Ocak 2024 Pazartesi günü Çiftçi Kayıt Sistemi dosya kabulü için ilçe müdürlüğünün açık olacağını duyurdu.

Başkan Ahmet Aras, “Benim için yaşanacak, hizmet edecek başka bir kent yok"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusunu yaptı. Başkan Aras, başvuru dosyasını vermesinin ardından parti binası önünde mitingi andıran toplantıda konuştu.

Menteşe’de öykü yarışmasının kazananı belli oldu

Menteşe Belediyesi’nin bir yayınevi ile beraber düzenlediği ‘2. Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü Öykü Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 58 dosyanın katıldığı yarışmada Kırıkkale’den İdris U. Yördem ‘Her şey Başta Çok İyi Gidiyordu” dosyası ile birinci seçildi.

Muğlalı çiftçilerin sorunları Milletvekili Otgöz’e verildi

Muğla İli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlar dosya halinde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’e verildi.

Öykü Yarışması Sahibini Bulacak

Günce Yayınları, Menteşe Belediyesi ve Şair Mustafa Özbey'in katkılarıyla Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla ikincisi düzenlenen 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' ne başvurular başladı. Bu yılki Edebiyat Ödülü 'öykü' türündeki bir dosyaya verilecektir.

Fethiye’nin Çözüm Bekleyen Sorunlarını Erbakan’a Sundu

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Yeniden Refah Partisi Muğla İl Teşkilatı birinci olağan kongresinde, Fethiye İlçe Başkanı Tayyip Durak; Fethiye’nin çözüm bekleyen sorunlarını dosya halinde Genel Başkan Fatih Erbakan’a iletti. 

Seydikemer Devlet Hastanesi C Grubundan B Grubuna Yükseltildi

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; hayırlı olsun ziyaretinde bulundukları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sağlık yatırımlarına ilişkin dosya vermişti. Sağlık Bakanı ile Muğla’ya yapılması planlanan yatırımları görüştüklerini belirten Milletvekili Otgöz, taleplerin karşılanmaya  başladığını açıkladı. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Hastanesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Şüpheli çift suç makinası çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde vatandaşları sözlü taciz edip silah gösteren şüpheliler, çalıntı araçla kaçarken polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin suç dosyalarının kabarık olduğu ortaya çıktı.

43 yıl hapis cezası ile aranıyordu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalarda hakkında 8 ayrı dosyadan 43 yıl, 8 ay karara bağlanmış hapis cezası ile yakalama kararı bulunan O.K. isimli şüpheliyi yakalandı.

JASAT timlerinin operasyonu ile yakalandı

Hakkında dolandırıcılık suçlaması ile 8 ayrı dosyadan 35 yıl 60 ay karara bağlanmış hapis cezası bulunan şüpheli Marmaris JASAT timlerinin operasyonu ile yakalandı.

Uzlaştırma Dosyalarında Artış Olduğu Gözlendi

2022 yılına ait faaliyet raporuna göre Fethiye’de uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısında artış yaşandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve idari çalışmalarına hızlı, güvenilir, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

ZEHRA BAYIR CİNAYETİ DOSYASI AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Muğla'nın Milas ilçesi Selimiye Mahallesinde 24 Temmuz 2022'de çalıştığı işletmede öldürülen ve cesedi işletmenin bahçesindeki suni gölete atılan 18 yaşındaki Zehra Bayır cinayetinin fezleke dosyası kamu davası açılması için Bodrum Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

6 Ayda 6 Bin 933 İcra Dosyası

2 yıl süren pandeminin ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının da etkisiyle büyük bir ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlar borçlarını ödeyemiyorlar. Borçları yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayanlar icra dosyaları ile boğuşuyor.

Muğla ve Aydın’da uyuşturucu operasyonuna 5 tutuklama

Muğla Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 9 defa suçüstü yakalama yapılan bu yakalamalarda 9,25 gram metamfetamin, Skunk ve 3,66 gram esrar maddesi ele geçirilmesinin ardından dosya savcısı tarafından şüpheliler ile ilgili gözaltı kararı verildi.

İcra Dosyası yüzde 100 arttı

Fethiye’de icra müdürlüğünde işlem görmekte olan dosya sayısı 2020 yılına göre 0 arttı.Fethiye İcra İflas Müdürlüğü’nde 22 Kasım itibari ile 2020’de devam eden 6682 dosyaya 2021’de 6744 dosya eklendi.

5 yıllık firarilik Seydikemer’de son buldu

Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu, hakkında 37 ayrı dosyadan 45 yıl kesinleşmiş hapis kararı bulunan şüpheli yakalandı.

Baba Gültekin: “Dosyalar bugün birleşecek”

Bir yıl önce erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldükten sonra varile konan, yakılan ve üzeri beton dökülen Pınar Gültekin cinayetinin 6'ncı duruşması Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Villa cinayetinde tutuklu sanık için yeni rapor alınacak

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün tahliye talebi yine reddedilirken dosya kapsamındaki bütün cd ve fotoğraflarda bulunan kişinin tutuklu sanığa ait cd içerisindeki fotoğraftaki kişinin aynı kişi olup olmadığı konusunda Ulusal Kriminal Büro (UKB) ve iyileştirme ve eşleştirme yapılarak rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’ne müzekkere yazılması kararlaştırıldı.

Çıralı, “FTSO olarak Fethiye’nin sorunlarını listeledik”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından online video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen komite Toplantılarında, Fethiye’nin sorunları rapor haline getirilip, gerekli mercilere sunuldu. Fethiye’nin gün geçtikçe büyüyen sorunlarından bahseden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Üyelerimizin taleplerini topladık. Bunları dosya halinde hem belediyemize, hem de büyükşehir belediyemize ulaştırdık. Biz sorunları ilettik. Çözebildiklerimiz ve çözemediklerimiz var” ifadelerini kullandı.

3 ilde eş zamanlı tarihi eser operasyonu

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak kazı yaparak tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 13'ü ana şüpheli, toplam 33 kişi hakkında dosya savcısının talimatı ile üç ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

İşte mahkeme dosyasına giren Semra’nın çantası

Tatile gittiği Fethiye'de Kelebekler Vadisi'ndeki kayalıklardan eşi tarafından aşağıya itilerek öldürüldüğü iddia edilen 7 aylık hamile Semra Aysal'ın katil zanlısı Hakan Aysal, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarken Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu, “kalbime taş basarak şüphelerimi aydınlatmak için Hakan’ı tatlı dille konuşturmayı seçtim” ifadelerini kullandı. Bu arada ilk duruşmada ve ifadelerinde Semra’nın telefonunu istediği çantanın Hakan’ın söylediği ‘2 metre uzaktaydı’ sözlerinin çelişkisi fotoğrafla ortaya çıktı. Kayanın başında Hakan’ın başucunda turuncu renkli çantanın bulunması büyük dikkat çekti. Bu fotoğraf Hakan’ın anlatmalarını yalanlarken, fotoğraf dosyaya girdi. İlk kez hakim karşısına SEGBİS ile çıkan sanık Hakan Aysal için bu duruşmada aklı sağlığı yönünden rapor aldırılması, Hakan ve Maktülenin yazı ve imza örnekleri istenirken, ATV haberde yayınlanan olay günü çekilmiş ‘bu adam bu hamile kadını buraya nasıl indiriyor’ sözlerinin geldiği videoyu çeken kişinin tespit edilip, tanık olarak dinlenmesi de kararlaştırıldı. Bu arada Ağabey Naim Yolcu, ATV habere videoyu gönderen kişinin Semra Aysal’ın ağabeyi Naim Yolcu’ya ulaştığı ve tanıklık yapabileceğini söylediği, yine olay günü orada bulunan bir kişinin de ulaşıp, sanığın olay anında kendini parçalayan bir görüntüsünün olmadığını soğukkanlı bir şekilde olduğunu anlattığını, tanıklık yapabileceğini söyledi.

Emlakçı kokain satıcısı çıktı, polisten kaçamadı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde uzun süredir teknik takipte olan 32 yaşındaki emlakçı olarak tanınan B.B. kokain satmaktan yakalandı. Hakkında hazırlanan dosya ile mahkemeye sevk edilen şahıs tutuklandı.

Orman'da 2 milyon liralık vurgun operasyonu

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne yönelik yürütülmekte olan rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik operasyonunda ikinci dalga operasyonda 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hırsızı ayakkabı izi ele verdi

Fethiye'de Taşyaka ve Patlangıç Mahallelerinde geceleyin pimapen zorlayarak, korkuluk sökerek ve kapı kırarak gerçekleştirilen hırsızlık olaylarını takibe alan polis, ayakkabı izinden yola çıkarak şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri şüpheliyi, çaldığı eşyalarla birlikte yakalayıp 18 ayrı suç dosyasıyla adliyeye sevk etti.

Balıkçı Barınağı hırsızlığını polis aydınlattı

Fethiye’de bir barınakta bağlı olarak bulunan teknenin, motorundan yakıt deposuna ve oltalarına kadar yapılan hırsızlık, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerinin çabasıyla aydınlatıldı. Tuna-1 isimli teknenin, çalınan motor ve diğer kısımları, Köyceğiz’de yakalandı. Hırsızlık yaptıkları iddiası ile yakalanan iki kişi, hazırlanan suç dosyası ile Fethiye Adliyesi’ne sevk edildi.

Dosyayı gönüllü avukat üstlendi

Fethiye’de eşi tarafından öldürülen Selvan Acar’ın dosyasını Ankara Barosu avukatlarından Fethiyeli Fatih Tahancı üstlendi. Olayın ardından Fethiye’ye gelen Avukat Fatih Tahancı, cinayete kurban giden SelvanAcar’ın annesi Cemile Kaya ve babası İsmail Yakabağ ile görüşüp; dosyayı gönüllü olarak üstlenmeyi kabul etti. Acılı anne ve baba ile görüşen Avukat Tahancı, katil zanlısının eşini daha önce yaralamış olduğunu belirterek; “Merhum komşuları tarafından, ailesi tarafından çok sevilen, sayılan aynı zamanda boşanma işlerine girdiği vakit evini Fethiye’ye taşıyan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınmış. Topluma örnek olabilecek bir kadının ne yazık ki yaşam hakkı elinden alındı” dedi.

Çuval cinayetinde 2 sevgiliye ağır müebbet

Fethiye’de kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve Suriye uyruklu iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık, tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf Mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozunca dosya aynı mahkemede yeniden görülmeye başlanmıştı. Yaklaşık 3 yıldır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay ile İbrahim Şeyh, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ilk yargılama kararında olduğu gibi yine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozunca dosya yeniden görülmeye başlandı. 2 yıl 7 aydır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay, annesinin öldüğü haberini duruşma sırasında avukatı Eyüp Oktay’dan alınca gözyaşlarına boğuldu.

ÇIRALI, BABADAĞ VE KAYA KÖY SORUNLARINI BAKAN PAKDEMİRLİ’YE İLETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin iştirakleriyle düzenlenen “Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Toplantı öncesi Bakan Pakdemirli ile görüşen FTSO Başkanı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik Projesi’nin Ön İzni ve Kaya Köy’ün imar sorununa ilişkin hazırlanan dosyayı Bakana elden verdi.