El Işi Haberleri

El Işi Haberleri

Erasmus Projesi kapsamında Belediye’ye ziyaret

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi ile Hollanda Luca Praktijschool Lisesi arasında yürütülen “Küresel Isınmanın Yöremizdeki Etkileri” konulu erasmus projesi kapsamında Fethiye Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Fethiye 2. El Pazarına Yoğun İlgi!

Fethiye’de her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Fethiye Pazar yerine kurulan ikinci el pazarında gıdadan elbiseye, dekorasyondan spor aletlerine ve el işi ürünlerine kadar her şey satılıyor.

El Emeği Göz Nuru stantlarına yoğun ilgi

Ahşaptan takıya birçok el işi ürünün bulunduğu ‘El Emeği Göz Nuru’ stantları Beşkaza Meydanı'nda el yapımı ürün severleri bekliyor. 

Bir yıllık emeklerini sergilediler

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Uluslararası Gençlik Merkezi özel bireylere yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetler etkinliği düzenlerken, etkinlikte bireyler bir yıl boyunca yaptıkları ürünleri sergiledi.

Sosyal Hizmet Atölyelerinde Kadınlar Üretiyor, Büyükşehir Destekliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Kadın Atölyelerinin yıl boyunca ürettiği el işi ürünler, resim tabloları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı sergiyle Menteşe Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

EL EMEKLERİNİ SATIYORLAR

Ahşaptan takıya birçok el işi ürünün bulunduğu El Emeği Göz Nuru stantları Beşkaza Meydanı’nda el yapımı ürün severleri bekliyor. Kurban Bayramı tatilinde de özellikle akşamları tatilcilerin tercih ettiği yerlerden biri olan stantlarda birbirinden güzel ürünler satılıyor.

FETAV’dan hafta sonu etkinlikleri

FETAV tarafından düzenlenen etkinlikler hafta sonuna renk kattı. Atatürk Parkı yanına kurulan kermes ve Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çocuk tiyatrosu yoğun ilgi gördü.

NE KADAR ÇOK SATIŞ O KADAR ÇOK MAMA

Fethiye'de uzun yıllardan bu yana Salı Pazarı’nın kapalı alanında kurulan ikinci el pazarında giysiden süs eşyasına, el işi ürünlerden plaklara kadar birçok ürünü bulabilmek mümkün. Burada satış yapan vatandaşlardan bazıları kendilerine ek gelir sağlarken bazıları da sokak hayvanlarına yardım ediyor.

El Emeklerini Satıyorlar

Ahşaptan takıya birçok el işi ürünün bulunduğu El Emeği Göz Nuru stantları Beşkaza Meydanı’nda el yapımı ürün severleri bekliyor.

Güzel, Tasarruf önlemleri alınmalıdır

Saadet Partisi Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Güzel, Dünya Su Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Güzel açıklamasında, “Dünya genelinde, iklim değişikliği, küresel ısınma, nüfus artışı ve aşırı çevre kirliliği sebebiyle su kaynaklarımız kuruyor, kirleniyor ve maalesef tükeniyor” şeklinde ifadeler kullandı. 

Çiftçi, Dijital Pazarlamaya Geçiyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında, Fethiye’ye bağlı İncirköy mahallesinde üreticiler ve muhtarlarla bir araya gelmişti. Saylak, Fethiye Belediyesi Cahit Beğenç Sosyal Tesislerinde, üreticilerin ve muhtarların istek ve sorunlarını dinleyerek ürünlerinin pazarlanması konusunda çiftçilere bir de müjde verdi. Söz konusu proje hayata geçirildiği zaman çiftçiler, ürünlerini sanal ortamdan pazarlayacak. Teknoloji aracılığıyla çiftçilerle alıcıları buluşturacak olan projenin adı ise Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, tıbbi aromatik bitkiler yetiştiren üreticiler ve 7 köy muhtarıyla düzenlediği toplantıda, pandemi sürecinden ve küresel ısınmanın getirdiği doğal afetlerden çiftçilerin olumsuz yönde etkilendiğini dile getirip çiftçilere tek çatı altında birleşmeleri konusunda çağrıda bulundu. Bir üreticinin, ürettiği bitkilerin pazarlanması konusunda sıkıntı çektiğini dile getirmesi üzerine Saylak, tüm çiftçilere, başlatılacak olan yeni bir projenin müjdesini verdi. Kısa adı DİTAP olan Dijital Tarım Pazarı projesiyle, üreticiler ve alıcılar, aracı olmadan direk iletişime geçebilecek. Böylece hem çiftçiler ürününü değerinde satacak, hem alıcılar ihtiyaçlarını daha ucuza alabilecekler.

Seydikemer, Avustralya'daki Yangın Felaketine Sessiz Kalmadı

Seydikemer Belediyesi, Avustralya’da 500 milyon canlının hayatını kaybettiği 5.5 milyon hektarın üzerinde Yeşil Alanın yandığı felaket karşısında sessiz kalmadı. Seydikemer Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Belediye olarak küresel ısınma ve çevre kirliliği sorunların çözüm noktasında her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Yörefest’e yoğun ilgi

Fethiye Beşkaza meydanında “Yörefest Yöresel ve Yerel Ürünler İle Ev Yemekleri” festivali düzenlendi. Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği organizesinde ve Yakut Mutfak Akademi desteğiyle gerçekleşen festivalde; yerel ürünler ile yöresel yemekler, farklı lezzetler ve tatlar görücüye çıktı. Festivalde el işi hediyelik eşya ve ürün stantları da açıldı. Toplam 65 standın açıldığı festivalde sivil toplum kuruluşları da stant açtılar.

HER CUMARTESİ GÜNÜ KURULUYOR

Her Cumartesi günü kordon boyu Ziraat Bankası arkasında kurulan “El Emeği, Göz Nuru Panayırı” vatandaşlardan ilgi ve destek bekliyor… Fethiye Belediyesi tarafından Fethiye’de yaşayan ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla kurulan el emeği, göz nuru panayırında; birbirinden güzel el işinde üretilen çeşitli hediyelik süs eşyaları, takılar, örtüler, cam ve ahşap ürünleri satışa sunulmakta. Fethiye’de yaşayan vatandaşların çoğunluğunun bu panayırdan haberi olmadığını ifade eden bayanlar; Cumartesi günleri kurulan; El Emeği, Göz Nuru Panayırına herkesi davet ettiler…

1.KAYAKÖY ŞENLİĞİ COŞKULU GEÇTİ

Fethiye Belediyesi ile Kayaköy Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile bu yıl 1.’si yapılan Kayaköy Şenliği coşkulu geçti. Şenlikte Kayaköy sakinleri el işi göz nuru el sanatları ile yöre ürünlerini stantlarda satarken, mahalli sanatçılarda hünerlerini konuşturup, bol bol müzik dinletisi sundular.

Kargı’da İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Sergisi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan kursiyerlerin eserleri sergilendi. Kargı Mahallesi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunun yıl sonu sergisi Kargı Düğün Salonunda düzenlendi. Ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan 14 kursiyerin yaklaşık 2 ayda ürettiği bir birinden güzel el işi göz nuru eserler göz kamaştırdı.