Fay Haberleri

Fay Haberleri

Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

Hediyelik eşya yapılan evde yangın

 Muğla’nın Ortaca ilçesinde hediyelik eşya üretimi yapılan tek katlı betonarme evde çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi.

Otomobil uçurumdan yuvarlandı: 1 ölü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir otomobilin uçurumdan yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

Fethiye’de 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1'i ağır 4 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Saatcı “Belediyenin Bir Sahibi Olur”

Fethiye’de dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı, İyi Parti Fethiye Belediye Başkan adaylığını yoğun katılımın olduğu bir toplantıda açıkladı. Başkan Adayı Saatcı, “Korkunun ecele faydası yok, gideceksiniz” dedi.

Bodrum'da izolasyon firmasında yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir izolasyon firmasında çıkan yangın, çok sayıda ekibin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 53 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeler kapsamında 53 bin adet meyve fidanın dağıtımına başlıyor. Desteklemeler 2 ile 10 dekar arası araziler için yapılacak. Bütün çiftçiler bu desteklemeden doğrudan faydalanabilecek.

Seydikemer’deki Trafik Kazasında Ölü Sayısı 3'e Yükseldi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışmasıyla 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 3 kişi ağır yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 kişi daha hayatını kaybedince ölü sayısı 3'e yükseldi.

Seydikemer’deki Kazada Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi ağır yaralanmıştı. Ağır yaralı 1 kişi daha hayatını kaybetti.

Seydikemerde Kaza:1 Ölü 3 Ağır Yaralı

Seydikemer'de iki otomobilin kafa kafaya çarpışmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı.

Naci Görür, Korkutan Uyarıyı Yaptı

4,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Görür, "Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7'nin üzerinde deprem üretmeye hazır" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, yeni tespitlerde bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

Muğla'daki kazada ağır yaralanan genç hayatını kaybetti

Muğla’da iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2'si ağır 5 kişi yaralanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan yaralılardan 22 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti.

İtfaiye ekiplerimizin olay yerine 6 dakika 58 saniyede ulaşıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde 29 Kasım 2021 tarihinde aday memur olarak göreve başlayan 77 itfaiye eri ile 59 zabıta memuru için yemin töreni düzenlendi.

Milas-Yatağan karayolunda akla hayale sığmayan trafik kazası

Muğla'nın Milas ilçesinde gece yarısı meydana gelen trafik kazası görenleri ve güvenlik güçlerini şaşırttı. Bölünmüş yolda iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi ağır yaralanırken, suikast gibi kazanın oluş şeklini çözmek için ekipler soruşturma başlattı.

13 ilçede şeker ölçümü yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak ve diyabet hastalığına karşı vatandaşları bilgilendirmek için 13 ilçe 28 noktada sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapacak. 10-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan şeker ölçümünden tüm vatandaşlar faydalanabilecek.

Papuşçu, narın faydalarından bahsetti

Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C vitamini, her türlü enfeksiyona karşı savaşır, hücrelerde hasar oluşumunu engelleyerek önemli bir rol oynar. Fethiye Salı Pazarı Esnafı Erşin Papuşçu, narın faydalarından bahsetti.

5.5 milyon TL bütçe ayrıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarının Yürütücülüğünü Yaptığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 1007 KAMAG projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Ejder Meyvesinin Faydaları

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

Çakmak, şalgamın faydalarını anlattı

Şalgamın içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık açısından fayda sağlar. Bağışıklık sistemini iyileştirir, enerji seviyesini yükseltir, kilo vermeye yardımcı olur ve kalp damar sağlığını korur. Fethiye’de şalgam suyu satan Necdet Çakmak, şalgamın faydalarını ve Fethiye insanının şalgama olan ilgisini mikrofonlarımıza anlattı.

Mandalina Hastalığa Karşı Bire Bir

Mandalina, içinde C Vitamini bulundurmasından dolayı sağlığa oldukça yararlı bir meyvedir. Hastalığa karşı da iyi geldiği bilinen mandalinanın faydalarını Salı Pazarı Esnafı Remziye Yolacı anlattı.

Çörek Otu Yağının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Çörek Otu, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayan bir bitkidir. Salı Pazarı Esnafı Mehmet Ali Korucu, çörek otunun faydalarını mikrofonlarımıza anlattı.

Cevizin faydalarını anlattı

Her derde deva olan cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Cuma pazarında satış yapan Musa Kaplan ise FRT TV’ye cevizin faydalarını anlattı.

Yangına İlk Müdahale Tankerleri görevde

Muğla Büyük Şehir Belediyesi İtfayesi yangına ilk müdahale tankerleri ile Seydi Kemer ve Yatağan'da çıkan yangın söndürdü

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

İki otomobilin karıştığı kazada, 1 yaralı

Muğla’nın Milas ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Dönemin en popüler meyvesi Aydın inciri oldu

Türkiye’nin en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’dan Muğla’ya gelen incirler pazar tezgahlarında yoğun ilgi görüyor. Tadının yanı sıra sağlık açısında oldukça faydalı olan ve bir çok kişinin hekim tavsiyesi ile tükettiği taze incirin kilosu 80 TL'ye satılmasına rağmen yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Otomobil ve minibüs kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı

Muğla'nın Datça ilçesinde, minibüs ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı.

Gürün, 'İtfaiye Filomuzu Güçlendirdik'

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gönüllü itfaiyecilik kapsamında düzenlenen eğitimden faydalan 39’u kadın, 36’sı erkek toplam 75 kişi düzenlenen törenle Gönüllü İtfaiyeci Sertifikalarını aldı.