Fethiye Belediye Fen Lisesi Haberleri

Fethiye Belediye Fen Lisesi Haberleri

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa'dan birincilikle döndü

Fethiye Belediye Fen Lisesi'nin AREON ekibi, 2024 HISTOLAB Proje Yarışması Tarih Eğitiminde Yenilikçi Projeler kategorisinde birinci oldu.

Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Fransa yolcusu

Fethiye Belediye Fen Lisesi bu yıl 55.'si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazanırken, Tarih Eğitiminde Yenilikçi Okul Projeleri 2024 HİSTOLAB ödül başvuruları için hazırladıkları proje ile Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek olan ödül törenine katılmaya davet edildi.

Kaymakam Ertaş, Fethiye Amintas Örenyeri’ni ziyaret etti

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Fen Lisesi voleybol takımı öğrencileriyle bir araya gelerek Fethiye Amintas Örenyeri’ni ziyaret etti.

TÜBİTAK Türkiye finallerinde yarışacaklar

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  tarafından düzenlenen 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının bölge aşaması proje değerlendirmeleri, 12 bölgede 3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak tamamlanmış olup Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri “TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge birincisi oldu. Belediye Fen Lisesi öğrencileri bu başarı ile Ankara’da yapılacak Bölge Finalleri’nde yarışacaklar. 

10 Kasım’a özel videolar hazırladılar

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’inci yıl dönümüne özel videolar hazırladı.

PROJE 1.'LERİNDEN KAYMAKAMA ZİYARET

2019 Türkiye Gençler Su ödülü proje yarışmasında dereceye giren Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Kaymakam Muzaffer Şahiner'i ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde yapılacak Dünya Şampiyonasında projeleri yarışacak olan öğrenciler, oldukça heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

BAŞKAN SAATCI’YA ÇİFTE MUTLULUK

Fethiye Belediye Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’nden mezun olan Fethiyeli öğrenciler, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür ziyarette bulundu. Başkan Saatcı, iki öğrencinin de aynı anda teşekkür ziyareti yapmasından dolayı çifte mutluluk yaşadı.

BELEDİYE FEN LİSESİ MUĞLA BİRİNCİSİ OLDU

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim görüp pansiyonlarında kalan öğrenciler arasında “Kitap Okuma Yarışması” düzenlendi. Fethiye Belediye Fen Lisesi yarışmada Muğla birincisi oldu.