Fidan Dikim Haberleri

Fidan Dikim Haberleri

Marmaris'te Hollanda "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Hollanda Fahri Konsolosluğu ev sahipliğinde "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hollanda-Türkiye dostluk ormanına dikilmek üzere Vali İdris Akbıyık’a 10 bin adet fidan için çek takdim etti.

Marmaris’in ilk tescilli bal ormanında 5 bin fidan dikildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2021 çıkan büyük yangın felaketlerinin ardından fidan dikim etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Osmaniye Mahallesi Yassıpüren mevkiinde projelendirilen ilk tescilli bal ormanına, akasya, keçiboynuzu, biberiye ve lavanta fidanları planlı olarak 20 bin metrekarelik alanda sıra sıra dikilerek toprakla buluşturuldu.

'100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda fidan dikimi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde toplamda 10 bin kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu fidanı toprakla buluşturuldu. Fidan dikimi yapılan alana “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” ismi verildi.

79 noktada 62 bin 236 fidan dikimi

Muğla’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 79 farklı noktada 62 bin 236 adet fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2023 fidan dikildi

Fethiye’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği yapıldı. ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’ için ‘2023’ fidan dikildi. 

"Akbelen’e izin sahibi 130 bin fidan dikecek"

Muğla’nın Milas ilçesinde izinli ve ruhsatlı kömür madeni sahasında kesim işlemlerinin tamamlandığı, firmanın rehabilitasyon projesine uygun olarak mevcut alana kömür madeninin çıkarılmasının ardından 130 bin fidan dikimi yapacağı açıklandı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için bisiklet yarışı startı verildi, Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi yapılıp ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Ağaç Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

26. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali kapsamında Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

MARMARİS’TE FİDAN DİKİM ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yaz dönemlerinde çıkan büyük orman yangınlarının ardından, yanan alanların temizlenmesi ile birlikte fidan dikim seferberlikleri devam ediyor.

YANAN ALANLARA MOTORLARI İLE ÇIKIP TOHUM TOPLARI ATIYORLAR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde büyük orman yangınlarının ardından fidan dikim seferberliği devam ediyor. Orman İşletme Müdürlüğü bilgileri dahilinde ilçede faaliyet gösteren Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği üyeleri akşamları işyerlerinde oturup kil ve solucan gübresinden oluşan çamura ağaç tohumlarını katıp tohum topları yapıyorlar. Tohum toplarını hem trekking (yürüyüş) yapanlara hem de arabaların gidemediği yerlere giden Cross motosikletleri olan gönüllülere verip zirvelerin yeşillenmesi için çalışıyorlar.

SOSYAL MEDYADAN HABERLEŞTİLER, 500 FİDAN DİKTİLER

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde son iki yıldır yanan orman alanlarına yeni fidanlar dikilmeye devam ediyor.

FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİNE DAVET

Fethiye Kaymakamlığı, sosyal medyadan paylaştığı bir gönderiyle, Fethiye halkını fidan dikim etkinliğine davet etti.

Muğla’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi ardından şehitlik ziyaret gerçekleştirildi.

MENTEŞE’DE 25 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi kapsamında Menteşe Belediyesine ait Kafaca Mahallesindeki 7 dönümlük arazide belediye işçileri ile birlikte fidan dikimi yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kafaca Mahallemizdeki 7 dönümlük arazimizde 25 bin adet domates, salatalık ve patlıcan fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Menteşe Belediyesi olarak her zaman üretmeye, üreticimizi desteklemeye ve ürettiğimiz ürünlerimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Fidan dikerken bulunan cüzdanın 20 yıl önce çalındığı ortaya çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınlarından ardından bölgeyi tekrar yeşillendirmek için fidan dikimlerine katılan Ali Demirtaş'ın toprağa gömülü şekilde bulduğu cüzdanın 20 yıl önce çalındığı ortaya çıktı.

Köyceğiz’de Orman Haftası fidan dikimiyle kutlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü, Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu ve Zeytinalanı Şeyh İlkokulu işbirliği ile 'Orman Haftası' kutlama programı düzenlendi.

Yanan sahaların yüzde 75’inde çalışmalar tamamlandı

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2 bin fidan toprak ile buluştu. Menteşe Düzeyin Mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Vali Orhan Tavlı, Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Marmaris’te gönüllüler fidan ve tohum dikimlerine devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Haziran ve Temmuz aylarında çıkan orman yangınlarında yanarak küle dönen ağaçların yerine fidan dikimleri gönüllüler tarafından yapılmaya devam ediliyor.

Türkü Gecesi Düzenlendi

Fethiye Belediyesi ile Adabelenliler Derneği işbirliğinde sabah Sahil Koru Mahallesi’nde yapılan fidan dikiminin ardından akşam Belediye Kültür Merkezi’nde türkü gecesi düzenlendi.

Fidan Dikimi Etkinliğine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ve Ortaklar Öğretmen Okullular (Adabelenliler Derneği) işbirliğinde Sahil Koru mevkiinde fidan dikimi gerçekleştirildi. 8 bin 500 fidan toprakla buluştu.

Marmaris’te yeşil alanlar, 600 bin metrekareye çıktı

Marmaris Belediyesi, 2021 yılında ilçedeki toplam yeşil alan miktarını 600 bin 227 metrekareye çıkardı. Bir yılda yaklaşık 400 bin mevsimlik çiçek, 30 bin bitki üreten ekipler ayrıca 2200 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

Beşkazalılardan ağaç dikimi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu bünyesinde oluşturulan Genç Beşkazalılar Kültür ve Dayanışma Topluluğu üyeleri 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliliğine katılarak fidanları toprakla buluşturdu.

Bakan Yardımcısı Metin, Marmaris'teki fidan dikme törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz aylarda çıkan orman yangınlarında hayıtını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir ve Şahin Akdemir anısına oluşturulan hatıra ormanlarında fidan dikim etkinliğine katıldı.

Yeşil Ortaca İçin Fidan Diktiler

Daha yeşil bir Türkiye için Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “84 MİLYON İÇİN 3’er FİDAN 252 MİYON FİDAN; GELEÇEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES ‘’ kampanyası kapsamında Ortaca Organize Sanayi Bölgesinde Ağaçlandırma Sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fethiye’de “Geleceğe nefes”

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes 252 Milyon Fidan” kampanyası kapsamında Fethiye’de yaz aylarında yanan bölgede 5 bin adet fidan dikildi.

Fidanlar toprakla buluştu

Muğla'da 2021 yılı içinde yanan 51 bin 400 hektar alanda fidan dikimi için hazırlanan sahalara ilk fidanlar dikildi.

Seydikemer’de yeşil bir gelecek için fidanlar toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Seydikemer’de de fidanlar toprakla buluştu.

11 Kasım milli ağaçlandırma gününde 252 milyon fidan

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü programı kapsamında tüm ilçelerde fidan dikme programı yapacak.

Fidan dikim seferberliği 11 Kasım’da

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz'da başlayan ve ardından Milas, Köyceğiz, Bodrum, Kavaklıdere, Yatağan, Menteşe ilçelerinde 15 gün devam eden orman yangınları sonrası yanan sahalarda temizlik ve kesim çalışmaları sürüyor. 11 Kasım'da yapılacak Milli Ağaçlandırma Günü öncesi yanan sahalara dikilecek fidanların üretimi de tamamlandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki fidanlıklarda bu yıl dikim için değişik türde 10 milyon adet fidan üretimi yapıldı.

Başkan Otgöz, Fidan Dikim Etkinliğine Katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve belediye başkan yardımcıları, Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldılar. Fidan dikim etkinliğinde Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde yapılan çalışmalar göz doldurdu.