Gerçekleşti Haberleri

Gerçekleşti Haberleri

MUSKİ’de Şengül dönemi başladı

Muğla Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlünde görev devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 10 yıldır MUSKİ Genel Müdürlüğünü yürüten Baki Ülgen emekliye ayrıldı.

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı

Muğla, engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı.

Başkan Topuz’dan Engelliler Haftası mesajı

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, haftanın engelli bireylerin toplumda hak ettikleri saygı ve değeri görmeleri için önemli bir fırsat olduğunu açıkladı.

Menteşe Konutlarında mini referandum: Kent Park'a spor salonu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan Karamehmet Mahallesi Menteşe konutlarında yer alan Kent Park'a yapılacak olan tesisin kullanım amacını belirlemek için mahalle sakinlerine bir anket düzenledi. "Birlikte karar veriyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen ankette, gençlik merkezi, kreş, market ve spor salonu seçenekleri sunuldu.

Öğrenci Futbol Turnuvası dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu

MSKÜ tarafından “29. Sıtkı Koçman Rektörlük Kupası Öğrenci Futbol Turnuvası” gerçekleştirildi. Dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu.

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı. Aynı anda merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleler, dereler, seyir tepeleri ve sahillerde temizlik gerçekleştirildi. Seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela da atılmış halde ormanın içinde bulundu.

MSKÜ'de Korolar Şenliği ödül töreni ile tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 2’inci Muğla Korolar Şenliği, muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi.

Fethiye'de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Fethiye ilçesinde gerçekleştirdikleri 2 ayrı operasyonda uyuşturucu suçlarına karıştıkları belirlenen 7 şüpheliyi yakaladı.

Hıdırellez ve 19 Mayıs coşkusu Ula'da yaşandı

Muğla'nın Ula ilçesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen Hıdırellez ve 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şenlikler heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Ula ilçesinde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğinde, çocuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Menteşe’de Ege’den Teke’ye türkü dolu bir gece

 Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ege’den Teke’ye isimli konseri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Muğla'dan yapılan her 100 dolarlık ihracatın 72 doları su ürünlerinden

 Türkiye, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ihracat yaparken, Ege Bölgesi, Türkiye ihracatına 14 milyar 284 milyon dolarlık katkı sağladı. Ege Bölgesi’nin 2024 yılının ilk dört aylık döneminde ihracatı 2023 yılının aynı zaman diliminde yüzde 3 artış gösterdi. Egeli ihracatçılar, Türkiye ihracatının yüzde 17,23’ünü gerçekleştirdi.

Ritim grubu gösterisi beğeni topladı

ÇYDD ve Fethiye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği konseri, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Muğla'da satranç turnuvası sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Yeşil Projesi" kapsamında bir satranç turnuvası düzenlendi. Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Ula'da bahar şenlikleri coşkusu başladı

 Ula Kaymakamlığı, Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, 19 Mayıs Gençlik Haftası'na erken bir başlangıç yapılarak bahar şenlikleri düzenlendi. Bahar Şenliği, meslek yüksekokulunda gerçekleşti ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Muğla İl Müftülüğü'nden eğitim semineri

Muğla İl Müftülüğü, gençlik çalışmalarını ve manevi danışmanlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla "Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar Eğitim Semineri" düzenledi. Seminer, Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Başkan Mandalinci, Kumbahçe Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

 Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kumbahçe Mahallesi'ne saha ziyareti gerçekleştirdi.

Lise öğrencileri nesli tehlikede olan canlıları dikkat çekti

‘Mavi Yeşil Okullar Projesi’ kapsamında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Koruma Derneği (AKD) arasında imzalanan ‘Doğal ve Kültürel Mirası Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarılması’na İlişkin’ protokol çerçevesinde ‘Nesli Tehlikede Olan Hayvanlar’ etkinliği, Ula Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi öğrencileri ile Ula halk pazarında gerçekleştirildi.

MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.

Muğla'da sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Muğla'da sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turunda bir araya gelen vatandaşlar, sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Antik Kent'de gençlerle yazar buluşması gerçekleşti

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, Yatağan Turgut Mahallesi'nde yer alan Lagina Antik Kenti'nde gönüllü gençlerle bir araya gelerek yazar buluşması düzenledi. Etkinliğe katılan gençler, yazar Funda Özsoy Erdoğan ile bir araya gelerek yazarlık ve yazarlık süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Aras’tan Orman Yangın Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı.

Zabıta Ekiplerinden Fırın Denetimi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleşti.

Bodrum Genelinde Temizlik Hareketi Başlatılıyor

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci öncülüğünde, ilçe genelinde genel temizlik çalışması yapılacak. Bodrum’un her mahallesinde gerçekleştirilecek temizlik hareketi, 8 Mayıs Çarşamba günü başlıyor.

Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı Yapıldı

 Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ve Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı gerçekleştirildi.

Çalış Boat’tan geleneksel sezon yemeği

Fethiye Çalış Boat Kooperatifi tarafından düzenlenen geleneksel sezon açılış yemeği her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılım ile gerçekleşti.

Fethiye’de 33 Kişi Hijyen Sertifikası Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

Muğla'da iş yerine silahlı saldırı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir iş yerine silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye'de buluştu

Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı.