Güllük Haberleri

Güllük Haberleri

Milas’ta Zafer Bayramı 3 noktada coşkuyla kutlandı

Milas, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 3 farklı yerde 3 konsere ev sahipliği yaptı. Milaslılar; kent merkezinde Bilal Sonses, Güllük’te Tolga Çandar, Bafa’da Grup Pusula ile Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı. Milas Belediyesi tarafından düzenlenen konserler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Zafer Bayramı’nda 3 Farklı Noktada 3 Konser

Milas Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Güllük’te Tolga Çandar, Milas Atapark’ta Bilal Sonses, Bafa Pazar Yeri’nde ise Pusula konseri gerçekleştirecek.

Zafer Bayramı’nda 3 Farklı Noktada 3 Konser

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı, Milas Atapark başta olmak üzere Bafa ve Güllük’te de coşkuyla kutlanacak.

Güllük 14. Yıldırım Satranç Turnuvası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu Milas Temsilciliği ile Milas Belediyesi Spor Kulübü işbirliğiyle Milas’ın Güllük Mahallesi’nde satranç turnuvası düzenlendi.

Hermias Heykeli Yeniden Güllük Halkıyla Buluştu

Milas’ın önemli turizm alanlarından biri olan Güllük’te gerçekleştirilen sahil düzenleme çalışmaları kapsamında zarar görmemesi ve bakım çalışmaları nedeniyle kaldırılan Hermias Heykeli, yeniden yerini buldu.

Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi

 Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Milas İlçesi Güllük Mahallesinde ikamet eden O.H.C. isimli şahsın ikametinde ruhsatsız silahlar bulundurduğu bilgisinin alındı.

Güllük'te Melike Şahin rüzgarı esti

Türk pop müziğinin güçlü sesi Melike Şahin, Milas Belediyesi’nin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlediği konserde sevilen şarkılarını seslendirdi.

Güllük sokaklarını kortej ve konser coşkusu saracak

Milas Belediyesi’nin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında 8 Temmuz’da Güllük’te gerçekleştireceği Melike Şahin konseri öncesinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Kaymakam Böke Kabotaj Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Kaymakam Böke, bu yıl 97.si düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Güllük Liman Başkanlığı tarafından Güllük'te gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Kabotaj Bayramı Coşkusu Melike Şahin Konseri İle Taçlanacak

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Milas Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlikte Türk pop müziğinin ünlü ismi Melike Şahin 8 Temmuz’da Güllük’te sahne alacak.

Milas mermeri dünyaya ihraç ediliyor

Sodra Dağından çıkarılan mermerleriyle ünlenen ve antik çağlarda Karialıların başkenti olan Mylasa şehri 2 bin yıl sonra yeniden mermercilikte adını duyurmaya başladı. Muğla'nın Milas ilçesi Boğayokuşu Mevkiindeki taş ve mermer ocağından çıkarılan ve 'Mylasa' adıyla marka tescili yapılan Milas mermerleri Güllük ve İzmir Limanlarından Hindistan, Çin, Libya ve Mısır'a ihraç ediliyor.

Krizi fırsata çevirdiler

Muğla'nın Milas ilçesi, Güllük Körfezi'nde yük gemisi çarptığı 1 havuzu parçalayıp, 2 havuza zarar verirken, havuzlarda bulunan 1 milyon civarındaki balık denize kaçtı. Kaçan balıklar, balıkçılar tarafından ağlarla tekrar yakalanarak satışa sunuldu.

Yük gemisi balık havuzuna girdi, bir milyon balık denize kaçtı

Muğla'nın Milas ilçesinde, Güllük Körfezi'nde Queensland bandıralı yük gemisi çarptığı 1 havuzu parçalayıp, 2 havuza zarar verirken, havuzlarda bulunan ve toplam ağırlığı yaklaşık 400 tonu bulan 1 milyon civarındaki balık denize kaçtı.

Güllük Körfezi’ne 30 bin levrek balığı yavrusu bırakıldı

Yoğun olarak deniz balıkları avcılığı yapılmakta olan Güllük Körfezi'nde, su ürünleri koruma ve kullanma dengesi gözetilerek geliştirilmesi, yönetilmesi ve balıklandırılması kapsamında 30 bin adet levrek balığı bırakıldı.

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Bir hafta sonra doğum günüydü

Muğla’nın Milas ilçesi Burgaz Mahallesinde dün akşam eski erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak öldürülen 23 yaşındaki Bensu Narlı, Güllük Mahallesinde toprağa verilecek.

Güllük Körfezi’nde Yer Alan Balık Üretim Sahalarında Şamandıra Çalışması Yapılacak

Güllük Körfezindeki balık çiftliklerinin bir sorunu daha çözüme kavuşuyor.

Chp Muğla Milletvekili Özcan: “Yeni Kıyıkışlacık Limanı, doğal yaşamı ve bölge turizmini öldürecek”

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla ili Milas ilçesi Güllük Körfezi Kıyıkışlacık mahallesine yapılmak istenen yükleme limanı ve iskelesi ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Dr.Hıdır “Yetiversin gari Osman abi”

Seçimlere sayılı günler kala Milas’ta bulunan Cumhur İttifakı AK Parti Muğla Büyükşehir Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır önce Sakarkaya, Dibekdere ve Kafaca mahallelerinde Milas’lılar ile buluştu. Ardından Güllük ve Bafa’da düzenlenen mitinglere katıldı.

VEKİL ADAYI VEKİL OLMADAN VATANDAŞI EZMEYE BAŞLADI

AKP Muğla 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Yavuz Demir, Milas Güllük pazarında AKP’ye tepki gösteren vatandaşın üzerine yürüdü ve çok ağır hakaretlerde bulundu.