Hassasiyet Haberleri

Hassasiyet Haberleri

Bodrum belediyesi atık alım günleri

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından “Atık Toplama ve Ayrıştırma Günleri” takvimine göre mahallelerden haftanın bir günü atıklar toplanıyor.

Karaca: “Doğamızı Koruyalım”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, vatandaşlarına çevre temizliği konusunda yüksek hassasiyet göstermesi konusunda çağrıda bulundu.

ADAY ADAYI GÜLGÜN ÇOLAKOĞLU, "KADIN YÜKSELECEK TÜRKİYE GÜÇLENECEK"

Kuruluşundan itibaren İYİ Parti hareketinin içinde yer almaktayım.  Atatürk ilkelerine  ve Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine olan bağlılığım,  İYİ  Partinin de bu konudaki hassasiyeti bu kararımda etkili oldu.  

İçmeler son sürat yaza hazırlanıyor

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yaz aylarında on binlerce turisti ağırlamaya hazırlanan İçmeler Mahallesi'nde devam eden çalışmaları denetledi. Oktay incelemelere ilişkin 'Çalışmalarımız, en doğru hizmeti vermek için hassasiyetle sürüyor' dedi.

Yaşlılara saygı haftasında film izlediler

Bodrum Belediyesi, toplumda yaşlı bireylere ve yaşlılığa karşı yitirilen hassasiyetlere dikkat çekmek ve dayanışmaya katkı sağlamak için başlatılan Yaşlılara Saygı Projesi çerçevesinde büyüklere sinema keyfi yaşattı.

Ağlara takılan kaplumbağayı tekrar denize bıraktı

Caretta Caretta Deniz kaplumbağası ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının en büyük düşmanı balıkçı ağları, balıkçılara verilene eğitim ile bu canlılara karşı daha hassasiyet gösterilmesine neden oluyor.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmayı kazanan apartman sakinlerini tebrik eden ve hassasiyetleri için kendilerine teşekkür eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkında olduklarını ve bu nedenle çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Bu kapsamda düzenlenen ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışması ile geri dönüşüme katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Gümüş, 'Halkımızda geri dönüşüm ile bir hassasiyet oluşması için düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Cumhuriyet Apartmanından 20 kilogram bitkisel atık yağ toplayan Pakize Çolakoğlu hanımefendi ve Vedat Kayaoğlu apartmanından 33 kilogram atık pil toplayan Mehmet Doğan beyefendi oldular. Her ikisini de tebrik ediyor, duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha temiz bir Menteşe bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Ölüdeniz bu hassasiyeti hak etmiyor mu?

Dünya’nın ve Türkiye’nin göz bebeği Ölüdeniz Kumburnu Plajında istenmeyen görüntüler oluştu.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmaya katılan apartman sakinlerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Menteşe Belediye Başkan Gümüş, 'Çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkındayız. Bu kapsamda Menteşe Belediyesi olarak vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olması için çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Her yıl düzenlediğimiz ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışmamız ile geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Linyit Apartmanından 15 kg bitkisel atık yağ toplayan Sinem Değirmen hanımefendi ve Gümüş apartmanından 480 adet pil toplayan Adnan Ezgi beyefendi oldular. Her iki vatandaşımızı da tebrik ediyorum. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Menteşe bırakmak için, geri dönüşüm konusunda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum' şeklinde konuştu.

Azerbaycanlı Gardaşlarımızdan Bayrak Hassasiyeti

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını için Azerbaycan'dan gelen itfaiyeciler, alevle mücadelelerini Türk bayrağına olan saygı ve duyarlılıklarını da ihmal etmeden özveriyle sürdürüyor.

Üreticiler, ÇKS veya tapu kaydı belgeleriyle üretimlerine devam edebilecek

Son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle kırmızı renge dönen tüm illerde, Cumartesi kısıtlamaları geri geldi. Buna göre bu akşam başlayacak 56 saatlik kısıtlamadan muaf olan üreticiler, ÇKS veya tapu kaydı belgeleriyle üretimlerine devam edebilecekler. Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Kurallara uymayan vatandaşların izin belgeleri iptal edilecektir. Toplum sağlığı ve üretimin devamlılığı için gerekli hassasiyeti hepimizin göstermesi gerekmektedir” dedi.

Jandarma’nın hayvan hassasiyeti

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma timi ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasının yapıldığı Cumartesi ve Pazar günleri, sokak hayvanlarını elleri ile besledi.

TARLADAN, AHIRDAN, DENİZDEN, HAVUZDAN SOFRAYA GÜVENİLİR GIDAYA

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri İlçemizde turizm sezonunun açılması ve Dünyayı saran pandemi nedeniyle denetimlerini en üst sevilere çıkardı. İlçe Müdürlüğünün Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler , Su Ürünleri Mühendisleri ve Ziraat Mühendislerinden oluşan denetim ekipleri tüketicilerin“Tarladan, denizden, havuzdan, ahırdan, ağıldan çatala covid-19 güvenlik bandlı gıdaya “ sloganlarıyla yaptıkları denetimlerde tüketici sağlığının en üst seviyede korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla eğitim, kontrol ve denetim hizmetlerini hassasiyetle ve aralıksız olarak yürütülüyor.

DİLBEROĞLU, “ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINIP ADLİYEYE SEVK EDİLDİ”

Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, turizm sezonunun başlaması dolayısıyla Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Dilberoğlu, “Fethiye’de turizm sezonunun başlaması dolayısıyla arkadaşlarımıza gerekli konularda hassasiyetleri ve motivasyonlarını arttırmak, burada verimli hizmet sunulabilmesi adına talimatlarımızı aktardık” dedi.

Geri Dönüşüm Projesi 2017’de Büyüyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘geri dönsün yaşam sürsün’ projesi kapsamında Kaydem plastik, Muzafferpınarbaşı ve ÇEVKO işbirliğinde Fethiye’deki tüm konteynırları iki katına çıkarıyor. Fethiye Belediyesi’nin diğer ilçelere nazaran geri dönüşüm konusundaki hassasiyetine dikkat çeken MuzafferPınarbaşı yetkilisi Ergin Erdinç, “Fethiye bu konuda çok duyarlı. Bu yüzden buraya ayrıca ilgi gösteriyoruz” diye konuştu.