Hatay Haberleri

Hatay Haberleri

Bodrum'dan Hatay’a Anlamlı Destek

Bodrum Belediyesi tarafından 6 Şubat’ta gerçekleşen büyük felaketin birinci yıl dönümü dolayısıyla Hatay Arsuz’a ziyaret düzenlendi.

Başkan Akdenizli, Depremzede Aileye Destek Oldu

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Hatay'da yaşadıkları 6 Şubat depremlerinden sonra Seydikemer’e yerleşen depremzede aileyi evinde ziyaret etti. Başkan Akdenizli; “Sizlere bir nebze olsa dokunabiliyorsak ne mutlu bizlere! Bugüne kadar Seydikemer Belediyesi olarak sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Fethiyeli Koyuncu Ailesinin Deprem Acısı

Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası, Hatay’da 8 katlı apartmanda polis oğlu, ikiz torunu ve gelini yıkılan evlerinin enkazı altında kalırken, 6 Şubat'tan bu yana canlarına bir türlü kavuşamayan Fethiyeli Koyuncu ailesi, DNA örneği verilmesine rağmen bulunamayan evlatları ruhuna Mevlid-i Şerif okuttu.

Prof. Dr. Naci Görür, yeni tespitlerde bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

‘Depremin Çocuk Sesi’ resim sergisine yoğun ilgi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Hatay depreminin ardından çocukların yaptığı resimler sergilendi. Depremi yaşayan çocukların duygularını ve düşüncelerini döktüğü ‘Depremin Çocuk Sesi’ resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hatay Arsuz’da çalışmalar sürüyor

Bodrum Belediyesi tarafından Hatay’ın Arsuz ilçesinde kurulan Arsuz Bodrum Kardeşlik Kenti'nde yaşam devam ediyor.

Arsuz Belediyesi’nden Bodrum’a hediye

Bodrum Belediye Meydanı'nda Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açılışı gerçekleşti.

Gençler Muğla’da misafir edildi

“AnadoluyuzBiz” projesi kapsamında Hatay’dan gelen 39 genç, yeryüzü cenneti Muğla’da misafir ediliyor.

Depremzede kız, sığındığı Muğla'da 6 ayda hafız oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'dan Muğla'ya gelen Zemzem Karakaş, gittiği Kur'an kursunda 6 ayda hafız oldu.

(Orman yangınlarıyla ilgili) Toplam 7 şüpheli tespit edildi"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla, Mersin, Çanakkale, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, İzmir ve Antalya'da meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili 7 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu.

Zorlu Mücadelenin Kazananı Bodrumspor 

Trendyol 1.Lig ekiplerinden Bodrumspor ile Trendyol Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Bodrumspor 2-1 kazandı.

Başkan Aras’tan Dostluk Kentine Ziyaret

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Hatay Arsuz Dostluk Kenti’ni ziyaret ederek kampta yapılan son çalışmaları yerinde inceledi.

Arsuz Dostluk Kenti Yenilendi

06 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem sonrası Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti, depremzede vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor

"Daha yaşanabilir şehirler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı.

Bodrumlu gençler, depremzedeleri unutmuyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir araya gelen gönüllüler, deprem bölgesindeki çocuklara için Hatay'a 480 adet uçurtma ve 480 adet bisiklet gönderecek.

Belediye, depremzedelere desteklerini sürdürüyor

Bodrum Belediyesi, Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde deprem mağduru vatandaşların barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Deprem bölgesinde yaralar sarılıyor

Menteşe Belediyesi bünyesindeki bir doktor ve bir sosyolog ile Hatay, İskenderun ve Defne’de depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını yürüten Dayanışma Gönüllüleri kampına katılarak depremzedelere destek verdi.

DOSTLUK KENTİNDE ÇOCUKLARA ETKİNLİKLER

Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde depremzede vatandaşların ihtiyacına yönelik çalışmalar yürüten Bodrum Belediyesi, çocuklara özel etkinliklerini de sürdürüyor

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDEKİ ETKİNLİK, DEPREMZEDE KADINLARA MORAL OLDU

Pandemi ve deprem gibi Türkiye'nin zor günlerinde üretim çalışmaları ile vatandaşın yanında olan Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, deprem bölgesi Hatay'dan gelen misafirlere yönelik Muğla Halkası Workshop etkinliği gerçekleştirildi.

BAŞKAN ARAS YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ, HALKI DİNLEYEREK BİLGİLENDİRDİ

Deprem bölgesindeki çalışmaları koordine etmek için aralıklarla Hatay ve Malatya’ya giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kentteki çalışmaları da yakından takip ediyor. Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerinde saha ziyaretlerinde bulunan Başkan Aras, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ DEPREMZEDE KÖPEKLERE SAHİP ÇIKTI

Seydikemer Belediyesi, Hatay’da ciddi bir yıkıma neden olan depremden kurtulan 11 köpeğe sahip çıkarak, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldı

BODRUM’UN BELEDİYESİ, MALATYA’NIN DA YANINDA

Bodrum Belediyesi, Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde çalışmalarını aralıksız sürdürürken Malatya’da da deprem mağdurları için kurulan çadır ve konteyner kentlerdeki çalışmalara destek veriyor. Başkan Aras ve Meclis Üyeleri Malatya’da deprem mağdurlarını ziyaret etti.

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

KARACA DEPREMZEDE ÇİFTİN NİKAHINI KIYDI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Hatay Antakya’dan gelen depremzedeler Esra ve Ali Kanal çiftinin nikahını kıydı.

DEPREM ACILARINI UNUTUP, MUTLULUĞA EVET DEDİLER

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremde en fazla hasarın yaşandığı Hatay'da evlerini ve yakınlarını kaybeden vatandaşlar depremden etkilenmeyen illerde misafir ediliyor.

DOSTLUK KENTİ, İYİ KAMP ÖRNEĞİ OLDU

Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti, Expo alanındaki çalışmalarına devam ederken Birleşmiş Milletler ve Together International Portekiz Madrid ekibi ve İspanyol Sahra Hastanesi ekipleri kampı ziyaret etti.

MUĞLA'DA DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN MORAL ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde afet bölgesinden gelen depremzede kadınlara moral olması için yöresel mutfak lezzetlerinin tanıtıldığı atölye çalışması düzenlendi. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri ve kursiyerlerinin Hataylı depremzede kadınlarla birlikte Hatay mutfağının coğrafi işaretli lezzeti Hatay Kömbesi yaptı.

ENGELLİ ÇİFT, NAMAZA KALKINCA DEPREMDEN SAĞ KURTULDU

Kahramanmaraş merkezli depremin en fazla etkilediği Hatay Antakya'da evleri yıkılan işitme ve konuşma engelli Yusuf Emre Bahadırlı, 6 Şubat'ta sabah namazı kılmak için abdest almaya kalktığında depreme yakalandı.

HATAY ARSUZ DOSTLUK KENTİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

Depremin ilk gününden itibaren gönüllülerin de destekleriyle birçok yardımın ulaştırıldığı Hatay'ın Arsuz ilçesinde barınma kapasitesi artırma çalışmaları sürerken bölge halkı için geniş çerçevede çalışmalar yapılıyor.

MENTEŞE BELEDİYE EKİPLERİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA KATILIYOR

Menteşe Belediyesi, Hatay ve Malatya'daki yardım ve destek faaliyetlerinin yanı sıra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Kahramanmaraş'ta sürdürülen hasar tespit çalışmalarına da teknik personel desteği veriyor.