Hattı Haberleri

Hattı Haberleri

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Ana isale hattı patladı, yollar göle döndü

Torba Mahallesi'nde ana isale hattı patladı, yollar adeta göle döndü. Yolda trafik akışı alternatif güzergahtan kontrollü olarak sağlanıyor.

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

TFF 2. Lig: Fethiyespor: 5 - Isparta 32 Spor: 0

TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Fethiyespor, sahasında konuk ettiği Isparta 32 Spor’u 5-0 mağlup etti. Haftalar sonra evinde farklı kazanan Fethiyespor düşme hattından iyice uzaklaştı.

Milas’ta İki Grup Birbirine Girdi, Ortalık Savaş Alanına Döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ortalık savaş alanına döndü. Olayda yaralıların olduğu öğrenildi.

Bodrum’da Patlayan Su İsale Hattında Büyükşehir Ekipleri Çalışma Başlattı

Bodrum’un Torba Kavşağında içme suyu isale hattında yaşanan patlama sonrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri müdahale etti.

Başkan Gümüş’ten veda mesajı

31 Aralık yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen Menteşe e Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, görev süresinin dolması nedeniyle veda mesajı yayımladı. Başkan Gümüş, 2014 yılından bu yana yürüttüğü görevini Menteşe’nin ilk kadın Belediye Başkanı Gonca Köksal’a devredecek.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Ören kanalizasyon çalışmasının yüzde 53’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Seracılığı bıraktı, şoförlüğe başladı

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmuş şoförlüğüne başladı. Yaklaşık 1 yıldır Fethiye Yenievler Çalıca hattında dolmuş şoförlüğü yapan Nihal Küçük; 'Kadınlar olarak başaramayacağımız iş yok. Seracılığı bırakınca minibüs aldım. Şoföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin şoför Nihal ablası oldum' dedi.

Başkan Gümüş Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Mesajında “Atatürk’ün; ‘Dünya’da her şey kadının eseridir’ sözünün ve devrimlerinin ışığında kadınların kararlılıkla tüm hedeflerine ulaşabileceğine inanıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Bodrum’da isale hattı patladı, yollar göle döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hafta içinde devreye alınan yeni su ana isale hattı patladı. Bir araç mahsur kaldı, iş yerlerini su basarken yollar göle döndü.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Marmaris’te Yol Kenarındaki Kanala Düşen Arabanın İçinden Burnu Bile Kanamadan Çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir araç virajı alamayınca yol kenarındaki bariyerlere ve çöp konteynırına çarparak yol kenarındaki kanala düştü. Otomobilde yalnız olan şoför burnu bile kanamadan araçtan çıkarıldı.

Muğla Büyükşehir 10 Yılda 651 Km Kanalizasyon Hattı Yaptı

Muğla’nın 13 ilçesinde alt ve üst yapı yatırımlarına ara vermeden devam eden Büyükşehir Belediyesi 2014-2024 yılları arasında il genelinde 650 km kanalizasyon hattı çalışması yaptı.

Bodrum’un En Büyük Arıtma Tesisi Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bodrum’un doğası ve özellikle denizlerinin korunması açısından büyük önem taşıyan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştiriyor.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

20 Ton Atık Lastik Toplandı

Menteşe Belediyesi atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 1 yılda, 20 ton ömrünü tamamlamış lastik atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

Ören Kanalizasyon Çalışmasının Yüzde 50’si Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Başkan Gümüş’ten 6 Şubat Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Bozburun İçme Suyu Hattının 10 Kilometresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Menteşe Belediye Meclisinde Yılın İkinci Toplantısı Yapılacak

Menteşe Belediye Meclisi Şubat toplantısını yarın saat 14.00’te Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında yapacak. Toplantıda 8 maddelik gündem maddesi görüşülecek.

Milas’ta Otomobil Küle Döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan yangında bir otomobil küle döndü.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Marmaris’te Çıntar Toplarken Dağda Kaybolan Adamdan Bir İz Bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir ay önce yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları devam ederken yaşlı adama ait olabileceği düşünülen bir kova bulundu.

Menteşe Belediye Tiyatrosu Yarıyıl Tatilinde Perdelerini Çocuklar İçin Açıyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu yarıyıl tatilinde perdelerini “Eyvah Kral Oldum” adlı çocuk oyunu ile açıyor. Çocuk oyunu 27 Ocak Cumartesi günü saat:13.00’te Menteşe Belediyesi Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Bodrum Torba Kanalizasyon Ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Bodrum’da Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yapılan Torba kanalizasyon hattı ve atık su arıtma tesisi tamamlandı.

100. Yıl Voleybol Şenliği Başlıyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Menteşe Belediyesi ve Muğla Atılım Spor Kulübü işbirliğinde Mini Voleybol Şenliği düzenleniyor.

Bodrum’una Kayıp-Kaçağı İçin 34 Km Yeni İçme Suyu Hattı Yapıldı

Bodrum’da yaşanan su sorunlarının çözümü için 2014 yılından bu yana birçok farklı çalışmayı hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü bu kapsamda yeni içme suyu kaynaklarını sisteme dahil etmenin yanı sıra bu suyun aktarımında meydana gelen kayıp kaçağın önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Gümüş’ten Yarıyıl Tatili Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.