Hayvan Barınağı Haberleri

Hayvan Barınağı Haberleri

Hayvan hakları için Milas Kaymakamı Böke sahada

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliği çerçevesinde, Geçici Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti.

Karabağlar yaylasında yangın

Muğla’nın Menteşe ilçesinde hayvan barınağı olarak kullanılan ahır yakınlarında çıkan yağında itfaiyenin zamanında müdahalesi ile alevler eve sıçramadan söndürüldü.

HAYVAN BARINAĞINDA DENETLEME

İlçe Tarım ve Orman Müdürü tarafından Fethiye’de bulunan hayvan barınağında incelemeler gerçekleştirildi.

FETHİYE GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Çatalarık Mahallesi'nde bulunan Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım merkezinde katliam yapıldığına dair iddialara yönelik basın açıklaması yapıldı.

Çöp toplarken konteynırda yavru kedilerle karşılaştı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çöp konteynır boşaltan temizlik işçileri çöp kutusunun içerisindeki 5 yavru kediyi kurtardı. Anne kediyi de bulan temizlik işçileri yavrularını da alarak hayvan barınağına götürdü.

Öğrencilerden barınak ziyareti

Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Ortaca ve Dalaman Belediyesi’ne ait, Rehabilite ve Geçici Hayvan Barınağını ziyaret ettiler.

ÇALICA ORTAOKULU’NDAN CAN DOSTLARA DESTEK

Çalıca Ortaokulu, öğrencileri ve öğretmenleri sokak hayvanlarına yardımcı olmak için kermes düzenledi. Öğrenciler ve öğretmenler düzenlenen kermeste elde edilen gelir ile Seydikemer Hayvan Barınağı’nda bulunan hayvanlara kuru mama,yaş mama ve parazit ilacı alarak destek oldular.

Marmaris’te hayvan barınağı öğrencilerin akınına uğradı

Marmarisli öğrenciler 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ni ziyaret etti. Gün boyu birçok okuldan öğrencinin ziyaret ettiği barınakta bir öğrenci de yavru kedi sahiplenirken, yıl içerisinde barınaktan sahiplendirilen hayvan sayısı 169'a çıktı.

Harçlıklarını biriktirerek aldıkları mamaları barınağa teslim ettiler

Muğla'nın Datça ilçesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler harçlıklarını biriktirerek aldıkları 300 kilogram mamayı Datça Hayvan Barınağı'na götürerek teslim etti.

Fethiye’de itfaiye’den yavru kedi operasyonu

Fethiye Cumhuriyet Mahallesinde bir işyerini yağmur oluğuna girip mahsur kalan yavru kedinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Ekipler yağmur oluğunda sıkışıp kalan yavru kediyi kurtarıp, Fethiye Belediyesi Hayvan barınağına teslim etti. 

Gümrük kaçağı tütünleri sahte bandrol ile piyasaya süren şahıs yakalandı

Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup amirliği ekipleri uzun süredir teknik ve fiziki takipte bulundukları M.K isimli şahsı, gümrük kaçağı tütün ve tütün mamullerini sahte bandrol ile piyasaya sürerken yakalandı. Şahsın kendi evinde ve eski eşinin evinde yapılan aramada çok miktarda kaçak tütün ve tütün mamulü ele geçirildi. Gözaltına alınan şahsın hayvan sever olarak bir hayvan barınağında çalıştığı öğrenildi.

Güneş enerji santrali yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, İvrindi Hayvan Barınağı Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali, yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

CAN DOSTLARA KARTALLARDAN MAMA DESTEĞİ

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha gerçekleştirdi. Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği başkanı Özkan Torunoğulları ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye Belediyesi hayvan barınağı için şu kış günlerinde mama desteğinde bulundular. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Meclis Üyelerinin de karşıladığı Beşiktaş Taraftarlar Derneği başkanı Özkan Torunoğulları “sosyal sorumluluk projesi kapsamında barınaktaki kedi ve köpeklere mama desteği sağlamak istedik” dedi. Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği başkanı Özkan Torunoğulları ve yönetim kurulu üyeleri yanlarında getirdikleri mamaları yetkililere teslim ederek herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ettiler. Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği’nin yaptığı her etkinlikte yanlarında olan Fethiye Belediye Alim Karaca’ya teşekkür ettiler.

Miniklerden Örnek Davranış

Fethiye’de hizmet veren Mini Akademi Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin minik öğrencilerinden anlamlı ziyaret… Etkinliklerde kendi yaptıkları hayvan figürlü kumbaralarda biriktirdikleri harçlıklar ile Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki kedi ve köpekler için mama alındı.

HAYVAN BARINAĞINA ZİYARET

Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağının kapıları Karagedik Ortaokulu öğrencileri için açıldı.