Içme Suyu Hattı Haberleri

Içme Suyu Hattı Haberleri

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Bozburun İçme Suyu Hattının 10 Kilometresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Bodrum’una Kayıp-Kaçağı İçin 34 Km Yeni İçme Suyu Hattı Yapıldı

Bodrum’da yaşanan su sorunlarının çözümü için 2014 yılından bu yana birçok farklı çalışmayı hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü bu kapsamda yeni içme suyu kaynaklarını sisteme dahil etmenin yanı sıra bu suyun aktarımında meydana gelen kayıp kaçağın önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Akgedik Barajından Bodrum’a su akışı başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yaptığı içme suyu hattı ve deposu ile birlikte Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı.

Bozburun Yarımadasına 262 Milyon TL’lik Yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

İsale hattına MUSKİ müdahale etti

 Bodrum’da ana içme suyu hattında arıza meydana geldi. Bodrum’un farklı noktalarında su kesintilerine sebep olan arızaya MUSKİ ekipleri tarafından müdahale edilirken hatların sürekli patlaması ile ilgili açıklama geldi.

İçme Suyu Projesi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas Türkevleri, Bozalan ve Çökertme mahallelerinde başlatılan içme suyu hattı çalışmaları kapsamında 31 bin 149 metre hat yapıldı ve Çökertme’ye içme suyu verilmeye başlandı.

İçme Suyu Projesi paydaş katılım toplantısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Bozburun Yarımadası’nda içme suyu projesi başlatıyor. Proje çerçevede Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerini içine alan toplam 52 bin metre içme suyu hattı yapılarak bölgelere aralıksız su sağlanacak.

İçme suyu sıkıntısı çözmek için içme suyu hattı yapılıyor

Muğla genelinde sağlıklı ve sürekli içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Marmaris’te önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Özellikle yaz aylarında içme suyunun yetersiz olduğu ve yeraltı kaynaklarının tuzlanması nedeniyle kaliteli su sağlanması konusunda sorunların yaşandığı Bozburun bölgesinde içme suyu projesi yapılıyor.

36 Bin Metrelik İçme Suyu Hattı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Milas Türkevleri, Bozalan ve Çökertme Mahallelerini kapsayan 36 bin metre içme suyu hattı ve şebeke imalatı tamamlandı.

Büyükşehir DESKİ’den Hançalar’da alt yapı atağı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Çal ilçesinin Hançalar Mahallesi’nde alt yapı atağı başlattı. Vatandaşların modern bir alt yapıya kavuşması için bölgeye 26.000 metre içme suyu hattı döşenecek.

Üst yol kısa süreliğine trafiğe kapandı

Fethiye’nin farklı noktalarında alt, üst yapı ve içme suyu hattı değişikliği çalışmaları devam ediyor. Son olarak Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, Aydem ve Telekominasyon şirketleri işbirliği ile çalışmalar üst yolda devam ediyor. Yapılan çalışmalar nedeni ile üst yol olarak bilinen mevkii trafiğe kapanırken Atatürk Caddesi çift şerit olarak faaliyet gösteriyor. Çalışmaların 30 Mayıs tarihinde bitmesi planlanıyor.

Hisarönü’nde üstyapı çalışması başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon ve içme suyu hattını Hisarönü’nde bölgesinde tamamlanmasının ardından Telekom şirketi de bağlantı kablolarını yenilenmişti.  Altyapı çalışmalarının ardından Fethiye Belediyesi’nce 22 bin m²’lik alanda üstyapı çalışmalarına başlandı.

Göcek’te Su Sıkıntısının Önüne Geçildi

Yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çeken Fethiye İlçesi Göcek Mahallesinde, MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yaklaşık 6 bin metre uzunluğundaki yeni içme suyu hattıyla birlikte içme suyu sorunu sona erdi.

Akar; “MUSKİ ile suyumuz emin ellerde”

MUSKİ Genel Müdürlüğü, 20 yıl önce yapılan içme suyu hattının kireçlenmesinden dolayı susuzluğun yaşandığı Yatağan ilçesinin Mesken Mahallesi’nde içme suyu hat yenileme çalışması gerçekleştirdi. MUSKİ’nin hat yenileme çalışmalarını yakından takip eden Mesken Mahallesi Muhtarı Emin Akar, “Bizim sularımızda herhangi bir arıza var diye MUSKİ ekiplerini aradığımız zaman ekipler bizden önce olay yerine gelmiş oluyor” dedi.

İçme Suyu Hattı Yenilendi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki altyapı çalışmalarına Yatağan İlçesi Yeni Mahalle Şadi Özcan Caddesi üzerindeki içme suyu hat yenileme çalışmalarını tamamlayarak devam etti.