Idare Haberleri

Idare Haberleri

Dalaman’da Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Dalaman Kaymakamlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası mazbatalarını alan mahalle muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Köyceğiz Belediyesinde devir teslim töreni gerçekleşti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, Köyceğiz Belediyesinde Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Başkan Akdenizli: “Rekor Kırdık”

Türkiye’de 14’üncü, nüfusunun 10 binin üzerindeki ilçeler arasında aldığı oy oranıyla birinci olan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

İl Başkanı Koylu’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muğla Valisi İdris Akbıyık Oyunu Kullandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Menteşe Kocamustafendi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Behçet Saatcı Oyunu Kullandı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Oyunu Yunus Nadi İlköğretim Okulu’nda kullandı.

Aday Kökten Oyunu Kullandı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Fethiye Özel Girne Koleji’nde 1008 nolu sandıkta kullandı.

Fethiye Belediye Başkan Adayları'nın oy pusulasındaki yerleri belli oldu

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne günler kala Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, Fethiye Belediye Başkan Adayları’nın oy pusulasındaki sıralamalarını merak ediyor.

Muğla’da ‘Mobil Göç Araçları’ ile daha hızlı kontrol

 Göç İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla’ya tahsis edilen, Fethiye ve Bodrum’da konuşlandırılan iki Mobil Göç Aracı düzensiz göç ile mücadelede işlemlerin daha hızlı yürümesine katkı sunuyor.

Fethiye Salı Pazarı Esnafının Belediye Başkan Adaylarından Beklentisi Neler?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne sayılı günler kala Fethiye Belediye Başkan Adayları, ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Adaylar, ziyaretlerinde Fethiye Salı Pazarı’nı ihmal etmiyor. Peki, Fethiye Salı Pazarı esnafının Fethiye Belediye Başkan Adayları’ndan beklentileri neler? Kendilerine sorduk..

Yüzerek Yunanistan’a Geçmeye Çalıştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunan adalarına yüzerek geçmeye çalışan 1 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken lastik bottaki 68 düzensiz göçmen ise yakalandı.

Kazada Yaralanan 16 Yaşındaki Boyacı Hayata Tutunamadı

Berk Can Boyacı'nın (16) kullandığı 48 AGH 731 plakalı motosiklet, Fethiye-Antalya kara yolu Mezarlık Caddesi Kavşağı'nda, E.K. idaresindeki 48 JG 447 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Milas’a ilave içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde sürdürdüğü içme suyu çalışmalarına devam ediyor. Özellikle yaz mevsiminde suyun yetersiz kaldığı ve yoğun kullanım nedeniyle de kesintilerin meydana geldiği bölgelerde çalışmalarını sürdüren ekipler bu kapsamda su gözlerinde ve kaynaklarında çalışma yapıyor.

Radarla tespit edildiler

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında mobil radarla tespit edilen 31 düzensiz göçmen yakalandı.

Fethiye'de Beton Mikseri Kadını Metrelerce Sürükledi: 1 Ağır Yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, B.B. idaresindeki beton mikseri, karşıdan karşıya geçmek isteyen genç kadına çarptı. Kazanın etkisiyle metrelerce sürüklenen genç kadın ağır yaralandı. Yapılan ilk müdahalenin ardından kazada ağır yaralanan Ecenur Götür (21), Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

MHP’li Gönül “Fethiye’nin Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Tahammülü Yoktur”

27. Dönem MHP Muğla Milletvekili Adayı H. Kaan Kürşat Gönül 31 Mart yerel seçimleri öncesi gelişmeleri yazılı bir açıklamada bulunarak değerlendirdi.

Okullarda bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ara dönemi fırsat bilen idareciler okulların bakım ve onarım çalışmalarını hızla tamamlamaya çalışıyor.

“Soruşturma Teknikleri” kursu gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde idarecilere yönelik “Soruşturma Teknikleri” kursu düzenlendi.

Muğla Mülki İdari Amirler toplantısı gerçekleştirildi

 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği ile ilgili yapılacak çalışmalar ve genel asayiş faaliyetleri Muğla Mülki İdari Amirler toplantısında değerlendirildi.

Menteşe 3. Etap TOKİ İnşaatının Yüzde 25'i Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2020 yılında kura çekimi yapılan Menteşe ilçesi 3. etap sosyal konutları inşaatının yüzde 25’lik bölümü tamamlandı. 21 bloktan oluşan 150 adet 3+1 ve 350 adet 2+1 konutların 2024 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Bodrum’una Kayıp-Kaçağı İçin 34 Km Yeni İçme Suyu Hattı Yapıldı

Bodrum’da yaşanan su sorunlarının çözümü için 2014 yılından bu yana birçok farklı çalışmayı hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü bu kapsamda yeni içme suyu kaynaklarını sisteme dahil etmenin yanı sıra bu suyun aktarımında meydana gelen kayıp kaçağın önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bodrum’un Yıllık Su Açığı 15 Milyon M3

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından uzun zamandır devam eden Bodrum’un içme suyu sorunu çözüm çalışmaları çerçevesinde hazırlanan eylem plan çalışmalarının detayları ortaya çıkıyor. Yapılan hazırlıklara göre Bodrum’un su eksiği hesaplanarak Yarımada’ya 2054 yılına kadar yetecek miktarda içme suyu sağlanması amaçlanıyor.

Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık’ın 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Muğla’da 15 Günde Bin 791 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 16 Aralık 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda bin 791 düzensiz göçmen yakalandı.

Bodrum'da 48 Göçmen Yakalandı, 19’u Kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 48 düzensiz göçmen yakalandı, 19’u kurtarıldı.

Büyükşehirden Dalaman’da Ek Su Kaynağı Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Dalaman’da 4 Mahalleye ek su sağladı.

Bodrum’da günlük 72 bin kişiye yetecek su bulundu

 Kuraklık ve iklim değişikliği sonrası Bodrum Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıkmıştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaya başlamıştı.

Milas’ın 5 Mahallesine ek içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri içme suyu sıkıntısı yaşayan bölgelerde gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, hattın kadastral yola taşınması için çalışma başlattı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde sürdürdüğü içme suyu hat yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Su Sondajlarla Sağlanacak

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum’a su sağlayan barajların kapanmasının ardından ilçeye suyun nasıl sağlanacağıyla ilgili açıklama yaptı.