Iş Imkanı Haberleri

Iş Imkanı Haberleri

Gençler için iş imkanı artıyor

Menteşe'de gençler için iş imkanı artıyor: Neet Pro programı başladı

Seydikemerli Havvana, kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu

Seydikemer'de terzilik yaparken ek iş olarak 4 yıl önce lavanta işine başlayan Havvana Toru, çevresindeki kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu. Siparişlere yetişmeye çalışan genç kadın, yaklaşık 50 dönüm alanda gerçekleştirdiği lavanta üretimi işini diğer kadınlara da tavsiye etti.

MAKKO, yüzlerce kadına iş imkanı sağladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın desteğiyle 2020 yılı Kasım ayında faaliyete başlayan S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKO), aradan geçen 2 buçuk yıllık sürede yüzlerce kadına iş imkanı sağladı.

MENTEŞE MUTFAK KÜLTÜR ATÖLYESİ, MUĞLA LEZZETLERİNİ YAŞATIYOR

Menteşe Belediyesi, Muğla Valiliği destekleri ile hizmete açılan Menteşe Mutfak Kültür Atölyesi'nde ev hanımları ve gönüllülere iş imkanı sağlanırken, Muğla'ya ait lezzetlerin satışı yapılıyor.

34 bin kişiye iş imkanı doğacak

Kasım ayında verilen 1.009 yatırım teşvik belgesiyle yaklaşık 34 bin kişiye iş imkanı doğacak.

Dev sektörün atıklarını sanata dönüştürüp dünyaya satıyor

Rusya Voronej Devlet Politeknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde doktora eğitimi alan ve pandemi nedeniyle Türkiye'de kalan Mimar Barış Çağrı Efe Çatalak, Muğla'dan 60 ülkeye ihraç edilen, 11 bin kişiye iş imkanı sunulan, ülke ekonomisine de yılda yaklaşık 230 milyon dolar katkı sağlayan mermer sektörünün atıklarını sanata dönüştürüp dünyaya satıyor.

TOBB EGE BÖLGESİ TOPLANTISI

Ege Bölgesi İstişare Toplantısı TOBB İkiz Kuleler ’de gerçekleştirildi. Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve Genel Sekreteri Füsun Şahin de katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda oda ve borsa başkanlarından, yaptıkları icraatlar konusunda üyelerini bilgilendirmelerini ve tüm iş dünyasının bu imkânlardan yararlanmasını isterken, Türk özel sektörünün 6 ayda 1 milyon 200 bin kişiye iş imkanı sağlamasının bir dünya rekoru olduğunu söyledi.

Turizmde Öğrenci-Sektör Buluşması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinin 11 yıldır sürdürdüğü ‘Sektör-Öğrenci Buluşması Fuarı’na 100’ün üzerinde turizm firması katıldı. Öğrencilere staj ve iş imkânı sağlayan fuarda öğrenciler stantlarda iş ve staj başvuru formu doldurdu.