Isı Haberleri

Isı Haberleri

Fethiye dikkat! Toz geliyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, bölgede yarın sabah saatlerinden itibaren itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımı etkisi altında kalacağı tahmin edildiği belirtildi.

Çölyak hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla çölyak hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Bodrum FK, Lig'in son haftasında Göztepe ile karşılaşacak

Trendyol 1. Lig'in son haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak olan Bodrum Futbol Kulübü, muhtemel bir üçüncülük için galibiyete kenetlendi. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Kıyasıya mücadele var ve lig hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Biz de bu rekabetin içerisindeyiz ve bu yarışın içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Lenfödem hastası Nesrin Ayral'dan Lenfödem hastalarına tavsiye

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Altıparmak meme cerrahisi olan her iki kişiden birinde rastlanan lenfödem hastalığının ameliyatla yüzde 80'lere varan başarı oranıyla tedavi edildiğini söyledi. Lenfödem hastası Nesrin Ayral da ameliyat sonrası kolunu eskisi gibi kullanmaya başladığını belirterek tüm lenfödem hastalarına bu ameliyatı tavsiye etti.

Büyükşehir Kent Parka yapılacak tesisi halka soruyor

Menteşe’de Kent Park içerisine yapılacak tesisin hangi amaçla kullanılacağı mahalle halkına anketle soruluyor. Mahallede kurulan sandığa vatandaşlar isteklerini atarken çıkacak sonuca göre tesisin ne olarak kullanılacağı belli olacak.

Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Menteşe Belediyesi’nden Avrupa çıkarması

Menteşe Belediyesi uluslararası projelerin paydaşı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ‘Erasmus Plus K154 Gençlik Projesi’, ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri’ ve ‘Menteşe’de Gençler İşte’ Projeleri’nin paydaşı olarak belediye personeli 1 eğitmenin Litvanya’ya, 1 proje koordinatörünün Belçika ve Hollanda’ya, 1 proje uzmanının ise İspanya’ya gönderilmesi belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Başkan Aras, pazara gelen vatandaşların dertlerini dinledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın en büyük halk pazarının kurulduğu Menteşe’de sabah mesaisine pazarda başladı. Menteşenin kırsal mahallelerinden gelerek Pazarda tezgâh açan üretici kadınlar ile görüşen Başkan Aras, pazara alışverişe gelen vatandaşlarında dertlerini dinledi.

Fethiye'de CHP Kadın Kolları seçim heyecanı: 4 aday adayı yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Kadın Kolları seçim süreci başladı. 

Büyükelçi'den Fethiye Belediyesi'ne Resmî Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüşmelerinde özellikle 2024 turizm sezonu hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Fethiye'de “Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine yoğun ilgi

Fethiye’nin Göcek Mahallesi'nde bu yıl ikincisi yapılan “Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine kadınların yoğun ilgisi oldu.

'Aviva' isimli mega yat Fethiye Ölüdeniz’e geldi

Dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen 'Aviva' isimli mega yat Fethiye Ölüdeniz’e geldi.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Voleybol kız takımı tüm maçları kazanarak grup birincisi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Akademi Spor Kulübü Küçük Kız Takımı 2023-2024 Voleybol Sezonu Muğla İli Gelişim Liginde tüm maçlarını kazanarak grup birincisi olma başarısını gösterdi.

Başkan Ünlü denetimlerini sürdürüyor

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, denetimlerini sürdürüyor. Dün Kale bölgesi, Otogar ve mahalle ziyaretleri yapan Ünlü’nün son durağı Kapalı Çarşı oldu. Gece yarısı Kapalı Çarşı’ya giden Ünlü, sıkıntıları yerinde inceledi.

Kumbahçe sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla her yıl düzenlenen Deniz Dibi Temizliği Bodrum Kumbahçe sahilinden başladı.

Başkan Ünlü, Büyükelçi Morris’i ağırladı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve heyeti, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’yü ziyaret etti.

Menteşe’de Ege’den Teke’ye türkü dolu bir gece

 Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ege’den Teke’ye isimli konseri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a Ziyaret

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.

Muğla’daki can dostlar için ‘Acil Müdahale’ aracı

Türkiye’nin en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevine sahip Muğla Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu. İç donanımında açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabo ve 4 adet kafes bulunan Acil Müdahale aracı sokak hayvanlarının aşılanması için ilçeleri dolaşıyor.

Muğla’da kaza: 1 ölü, 2 yaralı

 Muğla-Denizli karayolu Yeniköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Ritim grubu gösterisi beğeni topladı

ÇYDD ve Fethiye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği konseri, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bodrum'da göçmen kaçakçılığına 5 gözaltı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde hurda malzeme taşıyan kamyonette 20 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak 5 kişi, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Menteşe Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

 Muğla'nın Menteşe Spor Lisesi, Oryantiring Okul Sporları Türkiye Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Genç Erkekler A kategorisinde takım olarak mücadele eden okul, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Muğla'da satranç turnuvası sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Yeşil Projesi" kapsamında bir satranç turnuvası düzenlendi. Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

Bodrum’a 556 yolcusuyla geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Seabourn Encore isimli yolcu gemisi, 556 yolcu getirdi.

Menteşe Belediyespor madalyaya doyamadı

 Menteşe Belediyespor takımı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Menteşe’de düzenlenen karate şampiyonası, atletizm yarışması ve masa tenisi müsabakalarından 14 altın, 11 gümüş ve 22 bronz alarak büyük bir başarıya imza attı.

Fethiye salı pazarında fiyatlar düştü

Geçtiğimiz haftalardan havaların ısınmasından dolayı fiyatların düşeceğini belirten pazar esnafı Halil Ayat, açıklamada bulundu. “Geçtiğimiz haftaya göre fiyatların yüzde 25 düştü” diyen Ayat, biberin ortalama 20-30 liraya satıldığını belirtti.

Seydikemer’de Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Hizmet Binasında belediye meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı.