İsviçre Haberleri

İsviçre Haberleri

‘Askıda kurutmalık’ yok satıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde manavlar tarafından askıda kurutulan kışlık kurutmalar iç piyasanın yanında yurt dışından da büyük talep görüyor.

MUĞLA HOKEY TAKIMINDAN 2 SPORCU MİLLİ TAKIM KADROSUNA SEÇİLDİ

18-22 Ocak tarihleri arasında İsviçre'nin Bern şehrinde yapılacak olan Ümitler Avrupa Hokey Şampiyonası hazırlıklarında Milli takım kadrosuna Muğla'dan 2 sporcu seçildi.

İSVİÇRELİ ÇİFT ARTIK MÜSLÜMAN

Fethiye’de yaşayan İsviçreli çift komşularından esinlenerek İslamiyet dinini seçti. Fethiye Müftülüğünde düzenlenen merasimde Kelime-i Şehadet getiren İsviçreli çift Müslüman oldu.

Muğla koylarını kürekle gezecekler

ABD, Kanada, İsviçre ve İsveç'ten Bodrum'a gelen 55 yaş üzeri 11 kadın ile 1 erkek, Muğla'da mavi tur yapıyor.

Babadağ’a 350 milyon TL yatırdı

Dünya'nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'da teleferik hayali gerçek oldu. Yaklaşık 25-30 yıldır Fethiye'nin hayalini kurduğu 'Babadağ Teleferik' projesi nihayet tamamlandı. Fethiye'nin tam 12 vali, 22 bakan ve 9 kaymakam değişmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyen 'Babadağ teleferik projesi' ni KIRTUR şirketi tamamladı. KIR-TUR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, Babadağ’a teleferik projesi ve sosyal tesislerle birlikte 350 milyon TL yatırım yaptı. Türk ve İsviçre firmalarının birlikte sarp kayalıklara gerçekleştirdiği proje ile yamaç paraşütü sporcuları ve Ölüdeniz manzarasını izlemek isteyenler şimdi 10 Euro’ya Babadağ’a çıkabilecek. Yatırımcı Kenan Kıran, “Bizler bu ülkenin çocuklarıyız, insanlarıyız. Bu ülkenin çocuklarına yeni iş alanları açmak istiyoruz. İstihdam yaratmak istiyoruz. Bizim asıl hedefimiz bu. Bu proje Türk turizminin nefesi olacak. Yılda sporcu olarak 250-300 bin kişiye teleferik hizmeti verecek” ifadelerini kullandı.

Selvi, Ermeni soykırımı yalanını tarihe gömdük

Vatan Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Selçuk Selvi açıklamasında, “Türkiye’ye yönelik emperyalist saldırı aracı olan Ermeni Soykırımı yalanlarını, AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre ve Ali Mercan-İsviçre davalarında alınan kararlarla hukuk düzleminde bitirdik” dedi. 

JAK ve AKUT'tan kurtarma operasyonu

Fethiye'de Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Arama Kurtarma (AKUT) ekibi, ortak bir operasyonla patika yolunda mahsur kalan İsviçreli turisti kurtardı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda İsviçreli turist, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

“Siyasi Hayatta Hak Ettiğimiz Yeri Almalıyız”

Atatürk Devrimleri'nin en önemlilerinden birisi olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Büyük Önder Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde; Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti; Fransa ve İtalya'dan 11 yıl, Romanya'dan 12 yıl, Bulgaristan'dan 13 yıl, Belçika'dan 14 yıl, İsviçre'den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış oldu. 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının kabulünün yıldönümü nedeniyle; Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Törene yoğun bir katılım oldu.