Kaçak Göçmen Haberleri

Kaçak Göçmen Haberleri

CHP'li Demir'den mülteci açıklaması

CHP'li Siyasetçi Mehmet Demir, "Suriye ve Ürdün, mültecilerin dönüşü için anlaştı. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacı ve kaçak göçmenlerden kurtulmalıyız. Ensar yalanı ile milletimizin geleceği karartılamaz."

MARMARİS EMNİYETİNDEN KAÇAK GÖÇMENLERE BASKIN

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasadışı yollarla gelerek ilçede konaklayanlara yönelik şok baskınlar yapıldı.

FETHİYE'DE 92 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI, 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonla Jandarma ekiplerince 3 minibüs ile bir otomobilde 92 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

MUĞLA’DA LASTİĞİ PATLAYAN TIRDAN 100’E YAKIN GÖÇMEN ÇIKTI

CHP FETHİYE İLÇE BAŞKANI MEHMET DEMİR: SINIRLARIMIZ YOLGEÇEN HANI! Muğla’da Karabel Mevkii’nde lastiği patlayan bir TIR’dan 100’e yakın kaçak göçmenin çıktığını belirten CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Kaçak göçmenlerin, sığınmacıların toplanma merkezi olduk. Sınırlarımız bu kadar mı yolgeçen hanına döner? Acilen tedbir alınmalı” dedi.

Fethiye’de 82 kaçak göçmen yakalandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştığı belirlenen 82 düzensiz göçmen yakalandı.

Kaçak göçmenler ormanda yakalandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde jandarma tarafından ormanlık alanda 74 kaçak göçmen yakalandı.

Fethiye’de 120 kaçak göçmen tekneye biner binmez yakalandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışan 120 kaçak göçmen bindikleri teknede yakalandı.

Düzensiz Kaçak Göçmenlere Devlet Şefkati 

Fethiye’de, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliğince, Ölüdeniz mahallesinde dün gece yapılan operasyonda 4 araç içerinde, Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 97 düzensiz göçmen ile birlikte 10 organizatör yakalanarak gözaltına alındılar.

FETHİYE’DE ORMANLIK ALANDA 54 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Bir ihbarı değerlendiren Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla yurtdışına kaçmak isteyen düzensiz göçmenlere operasyon düzenledi. 53’ü Pakistan, biri Faslı 54 kaçak göçmen Karagözler Mahallesi Tersane Mevkii’nde ormanlık alanda yakalandıktan sonra gözaltına alınıp; Gazi Ortaokulu Halı Sahası’na getirdiler.

ÇALIK “BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANABİLİRDİ”

Yedi burunlar açıklarında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 113 Suriyeli kaçağın içinde bulunduğu yat, aşırı yük nedeniyle su alarak batma tehlikesi geçirdi. Büyük bir tehlike atlatan Suriye uyruklu kaçak göçmenler Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından güvenli bir şekilde Fethiye’ye getirildi. Olay ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Çok büyük bir felaket yaşanabilirdi. Türk Sahil Güvenlik güçlerinin anında müdahalesi ile tekne batmadan Suriyeli kaçak göçmenler kurtarıldı. Sahil Güvenlik komutanlığını takdir ediyorum” dedi.

KARADERE’DE 54 KAÇAK GÖÇMEN VE 6 ORGANİZATÖR YAKALANDI…

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca; Göçmen Kaçakçılığı olaylarının önlenmesi ve organizatörlerinin yakalanması maksadıyla icra edilen faaliyetler neticesinde; Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; 28.05.2017 günü Karadere Mahallesi Çavurağıl mevkiinde Fethiye İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yapılan müşterek operasyon neticesinde; yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan (36) Suriye, (12) Irak ve (6) Somali uyruklu olmak üzere toplam (54) yabancı uyruklu şahıs ile (6) organizatör yakalandı.