Kadınlara Haberleri

Kadınlara Haberleri

Cumhuriyet Aydını Gençler’den hükümlü kadınlara anneler günü sürprizi

Fethiye'li Genç Siyasetçi Turhan Doğu ve Cumhuriyet Aydını Gençler topluluğu, Eşen Ceza Evi'nde Tutuklu Kadınlara Anneler Günü Hediyesi Sundu.

Başkan Akdenizli’den Seydikemerli Kadınlara Eğlence Jesti

Seydikemerli kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Seydikemer Belediyesi tarafından organize edilen Kadınlar Matinesinde doyasıya eğlendiler. 

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Etkinliklerle Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

Başkan Akdenizli Kadınları Unutmadı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında belediye hizmet binasında çalışan kadın personel çarşı caddesindeki kadın esnaflara ve Cuma Pazarındaki kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Muhtar Adayı Kaya Kaya’dan Kadınlara Keşkek İkramı

Ölüdeniz muhtar adayı Kaya Kaya, 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel, Fethiye Ölüdeniz mahallesinde keşkek dağıttı.

Kökten, Emekçi Kadınlara Karanfil Dağıttı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Zirve ve Umut fide şirketlerinde çalışan kadınlara karanfil dağıtarak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Muğla’da Kadınlara Yönelik Resim Ve Fotoğraf Sergisi Açıldı

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından kadınlar günü çerçevesinde fotoğraf ve resim sergisi konser eşliğinde açıldı.

Vali Akbıyık’tan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık kadınlara yönelik ayrımcılığa dayalı eşitsizliklere ve toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla 8 Mart, tüm dünyada ve ülkemizde ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kabul edildiğini açıkladı.

Gökova Mahallesinde 2’inci El Pazarı Açıldı

Ula’nın Gökova Mahallesinde üretici kadınlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen el sanatları üreticileri ve 2’nci el eşya pazarının açılışı yapıldı.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Bodrum'da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Kadın Girişimciler Yol Haritasını Belirledi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

Kadınlara Hem Broşür Hem Çiçek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Marmaris’te etkinlikler sürüyor.

Marmarisli kadınlar güne sporla başlıyor

Marmaris Belediyesi, sağlıklı ve zinde yaşam için kadınlara yönelik ücretsiz sabah sporu etkinliği başlattı.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Bafa Gölü Manzarasında Yoga

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik açılan yoga kursuna katılan kursiyerler, son antrenmanlarını Milas'ın Kapıkırı Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

Muhteşem Atmosferde Yoga

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik açılan yoga kursuna katılan kursiyerler, son antrenmanlarını Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nde gerçekleştirdi. 

Seydikemerli Havvana, kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu

Seydikemer'de terzilik yaparken ek iş olarak 4 yıl önce lavanta işine başlayan Havvana Toru, çevresindeki kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu. Siparişlere yetişmeye çalışan genç kadın, yaklaşık 50 dönüm alanda gerçekleştirdiği lavanta üretimi işini diğer kadınlara da tavsiye etti.

Herkes İçin Yoga…

Milas Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenecek yoga dersleri ile kadınlara sağlıklı yaşamın kapısı aralanacak. Yoga kursuna 18 yaş üstü kadınların başvuruda bulunabileceği ve katılım sayısının kontenjanla sınırlı olduğu belirtildi.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDEKİ ETKİNLİK, DEPREMZEDE KADINLARA MORAL OLDU

Pandemi ve deprem gibi Türkiye'nin zor günlerinde üretim çalışmaları ile vatandaşın yanında olan Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, deprem bölgesi Hatay'dan gelen misafirlere yönelik Muğla Halkası Workshop etkinliği gerçekleştirildi.

MESLEK LİSESİNDE ÜRETİLDİ, MUĞLALI KADINLAR DOKUDU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde genç-işsiz kadınlara yönelik mesleki eğitim-gelişim çerçevesinde dokuma öğretilirken, kullanılan tezgahlar meslek lisesinde üretiliyor.

TARAFTARLAR BU KEZ DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Milas Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Belediye bünyesinde görev yapan tüm kadın personele çiçek dağıtarak günleri kutlanırken, Milas’a gelen depremzede kadınlara da ziyarette bulunuldu.

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

CLUB TUANA’DA DEPREMZEDE KADINLARA ÖZEL ETKİNLİK

Club Tuana Fethiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında program düzenlendi. Programa katılım yoğun olurken kadınlar sohbet eşliğinde keyifli vakit geçirdiler.

İYİ PARTİ MUĞLA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanlığı; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamayla, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için “Siyaset üstü Ulusal Birlik Destek çağrısı yaptı. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu imzalı yapılan,” Depremden Etkilenen Tüm Kadınlar ve Çocuklar İçin Ulusal Destek Çağrısı” başlıklı yazılı açıklamada: “Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz.

MENTEŞE BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDE KADINLARA 8 MART KAHVALTISI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ortaca etkinlikleri çerçevesinde Menteşe Belediyesi tarafından Menteşe'de misafir edilen depremzede kadınlar Atapark'ta sabah kahvaltısında ağırlandı.

MUĞLA'DA DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN MORAL ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde afet bölgesinden gelen depremzede kadınlara moral olması için yöresel mutfak lezzetlerinin tanıtıldığı atölye çalışması düzenlendi. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri ve kursiyerlerinin Hataylı depremzede kadınlarla birlikte Hatay mutfağının coğrafi işaretli lezzeti Hatay Kömbesi yaptı.

MARMARİS'TE DEPREMZEDE KADINLARA PSİKOLOJİK DESTEK

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde depremzede kadınlar için psikolojik destek çalışması başlatılıyor.

ELEKTRİK TÜKETİM FATURALARINDA “AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE” FARKINDALIĞI 

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından küresel ölçekte düzenlenen “16 Günlük Aktivizm - Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası” kapsamında elektrik faturaları üzerinde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Acil Yardım Hattı’nın iletişim bilgilerini içeren özel faturalarla farkındalık yarattı.

Tatile çıkan kadınlara uyarı

Hava sıcaklığının artması ve okulların kapanması ile başlayan yaz tatili nedeniyle uzmanlar tatilini deniz ve havuzlarda değerlendirmek isteyen kadınları uyardı. Serinlemek için deniz veya havuzlara giren kadınları bekleyen en büyük sıkıntılar arasında vajinal enfeksiyonun geldiği belirten Acıbadem Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Cihan Deniz Keleş kadınların sudan çıktıktan sonra kurulanmasını ve uzun süre ıslak mayo ile durmamasını tavsiye etti.