Kanunlarda Değişiklik Haberleri

Kanunlarda Değişiklik Haberleri

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Basın Kanunu'ndaki değişiklikler neler getiriyor?

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na geliyor. internet haber siteleri, "Süreli Yayın" kabul edilecek ve birçok konuda alınan kararlarla çalışanların hakları güvence altına alınacak.

Kolaylı: ‘Yazılı Basının Kaderi Genel Kurul’a Kaldı’

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, yerel gazeteleri ekonomik olarak kapanmanın eşiğine getirecek maddeler içerdiğini söyledi.

Girgin: Yerel Yönetimlere Köi Yetkisi Vermek, Yanlışta Israr Demektir

Bu hafta Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülen “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde teklifin Genel Kurul’a sevk edilmesi bekleniyor. Teklifte, Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor.

Girgin: ‘Çevre Ajansı Eliyle Servet Transferi Yapılıyor’

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor. Teklifin Anayasa’ya aykırılığı üzerine söz alan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:

Girgin: İktidar, Herkes Sussun Sadece Kendileri Konuşsun İstiyor

40 maddeden oluşan “Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bugün TBMM’de tali komisyonda görüşülecek. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, teklifle ilgili TBMM Genel kurulunda söz alarak açıklama yaptı.

Girgin: Çevre Ajansı eliyle servet transferi yapılıyor

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor. Teklifin Anayasa’ya aykırılığı üzerine söz alan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:

Milletvekili Gökcan “Kurda Yaşanan Oyunlari Yine Bozduk”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun ilk imzaları atarak teklif ettikleri ve AK Parti Milletvekillerinin imzaları ile destek verdikleri Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Milletvekili Gökcan’dan Stokçuluğa Karşı Kanun Teklifi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun ilk imzaları atarak teklif ettikleri ve AK Parti milletvekillerinin imzaları ile destek verdikleri Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Girgin, yağmacılığın önü açılıyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, dün TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyonu’nda görüşülen 2/3517 esas numaralı Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde söz alarak, görüşülmekte olan teklifin turizmi teşvik kanunu değil, turizmi cezalandırma kanunu olduğunu söyledi.

CHP “İMAMIN KIYDIĞI RESMİ NİKAHA VE ÇOCUK GELİNLERE İZİN VERMEYECEĞİZ…”

Nüfus hizmetleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarının kabul edilmesiyle; il ve ilçe müftüleri de artık evlendirme işlemleri yapmış olacak. Bu konu ile ilgili olarak ilk tepkiler gelmeye başladı. CHP Muğla İl kadın Kolları başkanı Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır yapmış olduğu yazılı açıklamada “evlilik akdinin müftülerce yapılmasının önünün açılması din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır. bu da laiklik ilkesine aykırıdır” dedi.