Karanlık Haberleri

Karanlık Haberleri

Bodrumlu yüzücü Türkoğlu, karanlık sularda kulaç atıyor

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu, Cook Strait geçişi için suya girerken, gece karanlığında yüzüşünü sürdürüyor.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, "Geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız!"

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, eğitimi konu alarak bir basın açıklaması paylaştı. Başkan Zeybek açıklamasında, “Tek adam rejiminin ülkemizi içine soktuğu çok yönlü krizin ağır sonuçlarını yaşadığımız alanların başında eğitim gelmektedir. 19 yıllık AKP iktidarı süresince liyakatten uzak ideolojik nedenlerle yapboz haline getirilen eğitim sistemimizin yapısal sorunları, iktidarın yönetemediği COVİD-19 salgını süresince daha da derinleşmiş ve iyice gün yüzüne çıkmış durumdadır” dedi.

Uçak: “28 Şubat, tarihimize geçmiş kara bir lekedir”

Türk siyasi tarihinin karanlık sayfalarında yerini alan ve Postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısının üzerinden 24 yıl geçti.

Oymak, Mumcu cinayetinin ardındaki karanlık yapı çözülemedi

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları tarafından Fethiye Belediyesi tarafından yeni açılışı yapılan Uğur Mumcu Anıtı önünde açıklama yapıldı. CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Öncelikle 1990’lı yılların başlarına, özellikle de 1993 yılına gidildiğinde dikkatimizi bir dizi faili meçhul cinayetler çeker. Ülkenin bu karanlık dönemi için adeta gizli bir el düğmeye basmış ve birçok tanınmış gazeteci, yazar ve aydınların da yaşamları sonlandırılmıştır” dedi. 

Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı 

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu üyeleri; Devrim ve Demokrasi Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla şube merkezinde anma programı gerçekleştirdi. ADD Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Volkan Yuluk, “24 Ocak, onurlu yaşamını ülkesi için feda eden Kemalizm’in; ulusal bağımsızlığın ve laikliğin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun karanlık güçler tarafından acımasızca katledildiği acılarla dolu gündür. Bugünü asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. 

Darp edildiğini iddia etti 

Fethiye’den Muğla’ya gitmek için bindiği otobüste Köyceğiz’deki mola sırasında prostat rahatsızlığı nedeniyle inip; tuvalet yerine karanlıkta bir köşede idrarını yapmaya kalkınca darp edildi. İddialara göre darbeden şahsın otobüse bindiğinde sürücü B.B olduğunu görünce, telefonla güvenlik güçlerine şikayetçi oldu. Durdurulan otobüsün sürücüsü karakolda ifade verirken, darp edilen şahıs Fethiye’ye geri dönmek zorunda kaldı. 

Elektrik kesilince 5 metrelik çukura düştü

Bodrum'da bir binanın bodrum katına düşen restoran kuryesi ağır şekilde yaralandı. Elektrik kesintisi nedeniyle karanlık bahçede önündeki boşluğu göremeyerek yüksekten düşüp yaralanan kuryeyi çıkarmak içi ekipler seferber oldu.

Karanlık tek bir sokak kalmayacak

Bodrum sokak ve caddelerinde aydınlatma direklerinde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları devam ediyor.

Bağımsız Saatcı, ‘Sosyal medya oyunları, sonucu değiştirmeyecek’

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın önlenemez yükselişi özellikle sosyal medyada bazı karanlık gurupları harekete geçirdi. Yayınlanan sahte anketler ve kendisi tarafından hazırlanmış gibi gösterilen siyasi içerikli görseller hakkında konuşan Başkan Saatcı, “Siyasi algı oyunları, kaybetmiş olmanın getirdiği aciziyetin sonucudur. Ne yaparsanız yapın, hiçbir şey değişmeyecek. Artık bu iş bitti. Geçmiş olsun.” dedi.

Hasan Gürhan “Öğretmen Okulları Yeniden Açılsın”

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Fethiye şubesi başkanı Hasan Gürhan; Öğretmen okullarının 169. Kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu. “Anadolu Bozkırları Genç Öğretmenlerle Karanlıktan Aydınlığa Çıktı”