Kent Haberleri

Kent Haberleri

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Antik Kent'de gençlerle yazar buluşması gerçekleşti

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, Yatağan Turgut Mahallesi'nde yer alan Lagina Antik Kenti'nde gönüllü gençlerle bir araya gelerek yazar buluşması düzenledi. Etkinliğe katılan gençler, yazar Funda Özsoy Erdoğan ile bir araya gelerek yazarlık ve yazarlık süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Fethiye Akmaz Halk Plajı’nda Ağaçlandırma Çalışması Yapıldı

Akmaz Halk Plajı’nın sezon hazırlıkları kapsamında; Fethiye Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Kargı mahalle muhtarlığı, Akra Oteli, Fabay Otel ve Günlükkent Sitesi yönetimi işbirliğiyle, Akmaz sahilinde çevre düzenleme, temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Bodrum plajlarında sezon hazırlığı

Bodrum Belediyesi tarafından kent genelindeki 83 halk plajında sezon hazırlıkları yapılıyor.

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Muğla'da çocuklar tarihle buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

Köyceğiz’de Turizm Haftası Kaunos Antik Kenti'nde Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kapsamında, 15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde öğrencilerle Köyceğiz Kaunos Antik Kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Marmaris’te sahil yolu bisikletli zabıtalara emanet

Bisiklet kenti olan yerlerden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz sezonunda bisikletli zabıtalar görev yapacak. Özellikle sahil yolu, yürüyüş bandı ve bisiklet yolunda güvenliği sağlamak için görevlendirilen ekipler yaz boyunca pedal çevirecek.

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Muğla’da ev yangını

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kentsel sit alanındaki ahşap çatılı evde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Büyükşehir, Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla tanıtıldı.

Fethiye'de Kadına yönelik şiddete tepki söyleşi düzenlendi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde, Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadına şiddet, kadın cinayetlerine dikkat çekmek söyleşi düzenlendi. 

İki Çocuğun Hayatını Kaybettiği Olayda Karar Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 aylık Uraz ile 6 yaşındaki Karya Sandık kardeşlerin hayatını kaybetmesi ile ilgili tutuklanan ilaç firmasının sahibi H.K.’nin yargılanması tamamlandı. H.K., 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kökten, “Amacımız Sorunları Çözüme Kavuşturmak”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Başkan Akdenizli, TV Sunucusu Gürpınar’a Saklıkent’i Anlattı

Sevilen televizyon sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar, söyleşi programı için geldiği Seydikemer’de Saklıkent Kanyonunu ziyaret etti. Saklıkent’in güzelliği karşısında hayran kalan Gürpınar, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdeniz’e teşekkür ederek; “Saklıkent Kanyonu adeta cennet gibi. İnsana huzur veren bir ortamı var. Belediye Başkanımıza bu güzel ilçeye beni davet ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Menteşe Kent Meydanı hizmete açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içinde 4 katlı yeraltı otoparkı, kafe, iş yeri ile meydanın yer aldığı Menteşe Kent Meydanı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Bodrum'da 'Acı Ot Festivali' basın toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle yapılacak olan 5. Acı Ot Festivalinin basın toplantısı gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir 202 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için 202 dava açarak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Fransa yolcusu

Fethiye Belediye Fen Lisesi bu yıl 55.'si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazanırken, Tarih Eğitiminde Yenilikçi Okul Projeleri 2024 HİSTOLAB ödül başvuruları için hazırladıkları proje ile Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek olan ödül törenine katılmaya davet edildi.

Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Kültür Etkinleri Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi 2014-2024 yılları arasında 2185 tiyatro, çalıştay, eğitim, konser, bale, konferans ve söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Sakin Kent’te Art Arda Depremler

Muğla’nın Sakin Kent unvanlı Gökova Körfezi Doğu ucunda yer alan günübirlik tatilcilerin gözde merkezi Akyaka’da bir gece içinde en büyüğü 3,2 olmak üzere 4 ayrı deprem meydan geldi.

Milas Kültür Merkezi Yapımına Başladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün vaatlerinden biri olan ve yakında temel atma töreni yapılacak Milas Kültür Merkezi için Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmalarına başladı. 203 Milyon 853 Bin TL yatırımla hayata geçirilecek proje ile kültür ve sanatın şehri Milas önemli bir merkez kazanacak.

Bodrum'da Kaçak Yapılaşma İle Mücadele Sürüyor

Bodrum Belediyesi kent genelinde beş yıldır sürdürdüğü kaçak yapılaşma mücadelesine devam ediyor.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

Muğla’da 101 Futbol Sahası Büyüklüğündeki Vahşi Alan Doğaya Kazandırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 250 bin 857 metrekare vahşi depolama alanında rehabilitasyon çalışmaları yaparak kenti yeşillendirmeye devam ediyor.

Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Tiyatro Gösterimi

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Eti Çocuk Tiyatrosu ‘Mutluluk Denince Akla’ tiyatro oyununu 25-26 Ocak tarihlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde seyircisi ile buluşturdu.