Kosgeb Haberleri

Kosgeb Haberleri

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında Verilen Kosgeb Destekleri FTSO’da Anlatıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, sanayi işletmelerinin çatılarına kuracağı yenilenebilir güneş enerji sistemlerine yüzde 60 destekli, 14 Milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek verileceği kaydedildi.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

FTSO’DA KOSGEB DESTEKLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muğla Müdürlüğü tarafından KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO personelinin KOSGEB ile işbirliği halinde girişimcilerin desteklerden yaralanabilmesi için çalıştığını söyledi.

KOSGEB DESTEKLERİ VE YARARLANMA ŞARTLARI FTSO’DA ELE ALINDI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Aydın İl Müdürü ve Muğla İl Müdür Vekili Sadullah Dülger, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. Ziyarette KOSGEB destekleri ve değişen mevzuatlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görev süresi boyunca 1500 kişiye KOSGEB danışmanlık desteği verdiklerini belirten Başkan Çıralı, “Üyelerimizi desteklerden maksimum şekilde faydalandırmak için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Mikro Ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Anlatıldı

KOSGEB ve MUTSO iş birliğinde Mikro ve Küçük İşletmeler için faizsiz kredi desteği ve programda yapılan değişikliklere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Medya Kuruluşları da KOSGEB Desteğinden Yararlanmalı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak, pandemi döneminde adeta yaşam savaşı veren yerel medya kuruluşlarının, KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yararlanması gerektiğini söyledi.

Soydemir, esnaflarımız krediden tam yararlanamadı

17 günlük kapanma sürecinde KOSGEB kredilerinden tüm esnafların yararlanamadığı kaydedildi. Bu kapanma sürecinde anneler günü nedeniyle çiçekçiler hafta sonunda 2 gün açık olacak. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Esnaflarımız bayrama hazırlık yaptı. Kapanma süreci gelince ellerindeki ürünler kaldı, satış yapamıyorlar. Ancak esnafımız gerçekten çok anlayışlı.” Diye konuştu. 

Koşar'ın hırdavat sektöründe başarı hikayesi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde bir kadın girişimci, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı kurs ve hibe desteğiyle açtığı hırdavat dükkanını işletiyor.

GİRİŞİMCİ ADAYLARINA SERTİFİKA

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 13 Temmuz Cuma günü sona erdi. Eğitime katılmaya hak kazanan 29 kişi, eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya ve KOSGEB Girişimci desteği almaya hak kazandı.

FTSO KOSGEB EĞİTİMİ BAŞLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 10 Temmuz Salı günü başladı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan FTSO Başkan Vekili Kemal Hıra, talep olması halinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

SEYDİKEMER ESNAF ODASI’NDAN 7. KOSGEB KURSU

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından KOSGEB destekli 21 kişiye girişimcilik kursu verildi.

Muğla KOSGEB’den FTSO’ya Ziyaret

KOSGEB Muğla Müdürü Gökhan Akaydın ve KOSGEB Bütçe Müdürü Nurcan Uzunalioğlu; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüşerek KOSGEB ile yaptıkları iş birliği ve verdikleri hizmetten dolayı teşekkür etti.

FTSO Üyeleri KOSGEB Hizmetinden Memnun

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Taşyaka Mahallesi Baha Şıkman Caddesinde işyeri bulunan Oda üyelerini ziyaret etti. Üyelerin çayını içip sorunlarını dinleyen Arıcan’a üyeler Odanın KOSGEB hizmetinden duyduklarını memnuniyeti ifade ettiler.