Küdür Haberleri

Küdür Haberleri

"Yalıkavak Küdür Mera" Şenliği Başlıyor

2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilen ve 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Mera Islah ve Amenajman Projesi” başlatılan Bodrum Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadası’nda “Mera Şenliği” düzenlenecek.

BELEDİYE EKİPLERİNDEN GÖNÜLLÜLERLE SAHİL TEMİZLİĞİ

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temizlik etkinliği, gönüllülerin destekleriyle Küdür sahilinde devam etti.

Küdür Yarımadasında mera ıslah proje çalışması

2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Bodrum Yalıkavak Mahallesindeki Küdür Yarımadasında bulunan ve yıllardır 'mera' olarak kullanılan alan alınan mahkeme kararı doğrultusunda 10 Haziran 2022 tarihinde Bodrum Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi iş birliğinde işgaline son verildi. Mera Islah ve Amenajman çalışması çerçevesinde alınan Küdür Merası çalışmaları başlıyor.

Başkan Otgöz, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini Ziyaret Etti

Seydikemer Belediyesi tarafından Kültür Etkinlikleri kapsamında açılan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini” ziyaret eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Bugün baktığımız zaman Türkiye çok ileriye gitti. Ege Denizinde tatbikat oldu. Hedefler tek tek vuruldu. Yunanistan orada yine kuduruyor ama onun cevabını da inşallah en kısa zamanda alacak” ifadelerini kullandı.

Kediler beslenip sahilde temizlik çalışması yapıldı

Yalıkavak Mahallesi Küdür Paşa Limanı Mevkii'nde temizlik çalışması gerçekleştiren Bodrum Belediyesi ekipleri, sokak kedilerini de unutmadı.

Tuğba Ekinci Bodrum’da çöp topladı

Ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci Bodrum'un en ünlü koylarından biri olan Küdür sahilinde çöp topladı. Bodrum Belediyesine desteğe gelen Ekinci Azerbeycan'a mesaj göndermeyi de unutmadı. Ekinci, 'Baba tarafım Azeri, Genceliyiz. Bütün Azeri vatandaşların yaralarını sarmak istiyorum. Biz onlarla her zaman kardeşiz. İki devlet bir milletiz. Hiç bir zaman ayırt etmedik onları kendimizden. Onlarda bizi etmediler. Ayrıca Azeri olduğum içinde çok gururluyum dedi.