Kurucu Başkan Haberleri

Kurucu Başkan Haberleri

Cumhuriyet ve Felsefe kongresi başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nin ilk günü açılış konuşmaları ve onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin katılımlarıyla başladı.

Muğla Büyükşehir Cumhuriyet ve Felsefe kongresi düzenliyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını farklı etkinliklerle kutlamaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi 24-26 Kasım 2023 tarihlerinde, Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle, ‘Cumhuriyet ve Felsefe’ konulu kongre düzenliyor. Türkiye genelinden birçok önemli ismin katılacağı kongrenin onur konuğu ise Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olacak.

EMRE, “KUŞ CENNETİNİ YAPAY OLARAK YAPAMAZSINIZ, ANCAK KUŞ ORAYA GELİRSE KUŞ CENNETİ OLUR” 

Bugün Dünya Yaban Hayatı günü… Bu kapsamda Fethiye’de çalışma yürüten gruplardan biri de DODO (Doğa Dostu) Derneği… Derneğin Kurucu Başkanı Gökçen Bayram ve derneğin danışmanı Ali İhsan Emre, SED Medya’ya Fethiye’deki doğal hayat ve yürüttükleri faaliyetler konusunda bilgi verdi. Emre, “İleride burası kuş cennetliğinden ziyade insanların cenneti olacak çünkü Karagözler’den Yanıklar’a kadar yapılaştık. Arada nefes alacak yerimiz kalmadı, onun için burası çok önemli. O nedenle etrafı kapatılmalı, insanlar bilgilendirilmeli, kuş deyip geçmeyin, kuş cenneti her yere nasip olmaz” dedi. 

SEYDİKEMER BELEDİYESPOR, KURUCU BAŞKANINI UNUTMADI

Seydikemer Belediyespor Kurucu Başkanı Mehmet Günay, vefatının 14’üncü yıl dönümünde Seydikemer’de anıldı. 

İnşaat Mühendislerinden Karaca’ya ziyaret

Fethiye İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı görevine seçilen Hüseyin Kaya ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu. Aynı zamanda EKİP-Ekonomik Kalkınma İstihdam Proje Grubu Kurucu Başkanı Durmuş Çelen de Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

30’uncu yıl vefa buluşması

14 Şubat 1992 yılında kurucu başkan Akif İnan tarafından kuruluşu gerçekleştirilen Eğitim Bir-Sen'in 30'uncu kuruluş yıldönümünde Muğla Şube Başkanlığı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Fethiye’nin değerli simalarından Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Nuri Arıkan, 71 yaşında vefat etti. Evli ve 2 çocuk babası Arıkan, son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Fethiye Motosiklet Kulübü kongresi gerçekleştirildi

2013 yılında Fethiye'deki motorsiklet gönüllüleri tarafında kurulan Fethiye Motosiklet Kulübü'nün gerçekleştirdiği olağan kongrede Kurucu başkan Ahmet Selim Yücel ve arkadaşları yeniden seçilerek güven tazeledi.

Güler, “Göreve hazırım”

İyi Parti Seydikemer İlçe Başkanlığı kongresi öncesinde kurucu başkanlık görevinde bulunan Sevgi Nurten Güler, ilçe başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 21 Mart Cumartesi günü yapılacağı öğrenilen genel kurul öncesinde aday adaylığını duyuran Güler, “Gün kişisel hesaplaşmalar günü değil, ben değil biz olma günüdür. Cumhuriyete ve ülkeye sahip çıkma günüdür. Bu yarış tek başına koşulacak bir yarış değildir. Bu bilinçle ve sizlerden aldığım güçle ikinci kez elimi taşın altına sokmaya geldim. Bilgim ve tecrübemle göreve hazırım” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Dalaman Kurucu Başkanı Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

AK Parti Dalaman kurucu başkanı Murat Işık Fethiye’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan Seyfi Işık’da yaralandı.

Fethiye Edebiyat Grubu, Son Yangınlara Dikkat Çekti KARABULUT; ''FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ İSTİYORUZ''

Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan son orman yangınlarına dikkat çekerek, ''Ormanlarımızın yanarak içindeki bütün canlılarla birlikte küle çevrildiğini izledikçe yüreklerimiz parçalanmakta ve kahrolmaktayız'' ifadelerini kullandılar. Yangınların ardından yetkililerin yaptığı açıklamaları da eleştiren Edebiyat Grubu üyeleri, bazı önerilerde de bulundular. Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan son orman yangınlarının ardından üzüntülerini paylaştılar. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri, kurucu Başkan Coşkun Karabulut yönetiminde bir araya geldi. Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan orman yangınlarına dikkat çeken Coşkun Karabulut, yetkililerin yaptığı açıklamalara değinip, yangınların önlenmesi konusunda önerilerde de bulundu.

DERNEĞİN RESMİ AÇILIŞI YAPILIYOR 15 TEMMUZ’DA SAAT 15:00’DA AÇILIYOR

Geçtiğimiz günlerde Fethiye'de 15 Temmuz Derneği faaliyete geçmişti. Ak Parti geçtiğimiz dönem Fethiye İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden iş adamı Harun Balcı tarafından kurulan derneğin açılışı bugün saat 15:00'te törenle gerçekleştirilecek. 15 Temmuz Derneği kurucu Başkanı Harun Balcı, ''Bu dernek 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne karşı çıkan bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizin önünde saygı ile eğilen tüm vatandaşlarımızın hiç bir parti ve siyasi görüş ayrımı yapmadan tüm Fethiyelilerin derneğidir'' dedi.

TÜRKİYE BASINI FETHİYE'DE

Gazeteciler Konfederasyonu İkinci Genel Kurul Toplantısı için Türkiye'nin bütün illerinden gelerek Fethiye’de buluşan 112 delege, genel başkanlığa Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu Başkanı Nuri Kolaylı'yı tekrar seçti. Fethiye Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen genel kurul öncesi ve sonrasında delegeler ve eşleri Fethiye, Seydikemer İlçeleri’ni gezdiler.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN HAYIR’DA BİRLEŞECEĞİZ”

Vatan Partisi Fethiye İlçe Başkanlığında bayrak değişikliği yapıldı. Mevcut ilçe başkanı Kemal Özkara sağlık sorunları nedeni ile ilçe başkanlığını kurucu başkan Selçuk Selvi’ye bıraktı. Devir teslim töreninde parti üyeleri de yoğun ilgi gösterirken 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum seçimlerinde Vatan partisi olarak “Hayır” oyu kullanılacağı açıklandı.