Kurulacak Haberleri

Kurulacak Haberleri

Fethiye’de Salı Pazarı Bu Hafta İçin ‘Pazartesi’ Günü Kurulacak

Fethiye’de Salı günleri kurulan Salı pazarı, bu hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri nedeniyle Pazartesi günü kurulacak.

Denizova GES Projesinin Yüzde 60’ı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali projesi devam ediyor. 109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santralinin yüzde 60’lık kısmı tamamlanırken projenin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Saatcı: Belediye Bünyesinde Sebze Fideleri Üretimi Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve geldikleri zaman kurulacak özel bir birimle belediye bünyesinde sebze fidanı yetiştireceklerini açıkladı.

Bodrum, Emıtt Turizm Fuarı’nda Yerini Alacak

27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 6-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşirken Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi iş birliği ile Bodrum standı kurulacak.

Salı pazarı Pazartesi günü kurulacak

10-11 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Fethiye Etabı nedeniyle Salı Pazarı 9 Ekim 2023 Pazartesi günü kurulacaktır.

2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin inşa edileceği Bin 150 dekar arazi, tüzel kişilik tarafından satın alınarak projede önemli bir eşik aşılmıştı.

Çıralı, '2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projemiz ülkemize örnek olacak'

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) Yönetim Kurulu, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) toplandı. Toplantıda Türkiye’de ilk olacak TDİOSB’nin alt yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı. 

Cuma pazarı, Perşembe kurulacak

Haftanın Cuma günleri kurulan ve üretici pazarı olarak da bilinen Cuma Pazarı, Ramazan Bayramı’nın ilk gününe denk gelmesi nedeniyle Perşembe günü kurulacak.

TÜRK-YUNAN DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ KURULACAK

Türk-Yunan dayanışmasının artırılması için Bodrum Belediyesi, Leros Belediyesi ve Defne Dafni Türk Yunan Derneği iş birliğinde bu yaz, karşılıklı kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek.

SAHA ÇALIŞANLARINA PSİKOLOJİK İLK YARDIM DESTEK EĞİTİMİ

6 Şubat’ta 11 ilde yaşanan depremin ardından deprem mağdurlarıyla kurulacak iletişim ve yapılacak saha çalışmalarında, Bodrum Belediye personelinin güçlendirilmesine yönelik “Saha Çalışanları için Psikolojik İlk Yardım Atölyesi” gerçekleştirildi.

SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS (SÜT SIĞIRCILIĞI) OSB ARAZİSİ SATIN ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulacağı 1143 dekar arazi, tüzel kişilik tarafından satın alınarak projede önemli bir eşik daha aşıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla’da gerçekleştirilen toplantıda müteşebbis heyet tarafından satın alma sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, bundan sonraki aşamada haritaların çıkarılacağı, zemin etüdünün tamamlanacağı ve projenin imar planının hazırlanacağı kaydedildi. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projenin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

PROJE YAZMA EĞİTİMİ PROGRAMI YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde kurulacak olan ve danışmanlığını Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yaptığı Fethiye Kaymakamlığı Proje Ofisi kurulumu çalışmaları kapsamında, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, proje yazma ve yürütme konusunde istekli olan personellere yönelik hazırlanan 2 gün 16 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi başladı.

PROJE OFİSİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde kurulacak olan Proje Ofisi için bilgilendirme ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi. 

MARMARİS BELEDİYESİ’NDE ’ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİ HİZMETLERİ BİRİMİ’ KURULACAK

Marmaris Belediye meclisinde Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Birimi kurulması yönünde karar alındı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay konuyla ilgili 'Bundan böyle şehit yakınlarına ve gazilere daha iyi hizmet vereceğiz' dedi.

ALZHEİMER DERNEĞİNDEN, BAŞKAN ÇIRALI’YA ZİYARET

Fethiye’de kurulacak Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Merkezi için Fethiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı makamında ziyaret ederek destek istedi.

Seydikemer TDİOSB’de Dev Adım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi, tüzel kişilik kazanarak Türkiye’nin 33’üncü tarıma dayalı organize sanayi bölgesi oldu. 1200 dekar alan üzerinde 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak projenin 2500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Çok önemli bir süreci daha tamamlayarak inşaat aşamasına bir adım daha yaklaştık. Dev bir yatırımı bölgemize kazandırıyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

1 milyar TL proje bedelli TDİOSB projesinin ÇED sürece tamamlandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Antalya, Denizli ve Burdur illerinin kesişme noktası durumundaki kırsal Çobanisa Mahallesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Süt sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi'nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı.

MENTEŞE BELEDİYESİ HER GÜN 3 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ VERECEK

Menteşe Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle kurulamayan Ramazan sofrası bu yıl Perşembe Pazarında kurulacak.

Milletvekili Gökcan: Önce ruhsati veriyorlar, bakanliğin yazisi arkadan geliyor!!!

Milletvekili Gökcan, CHP’li Menteşe Belediyesi’nin Bayır’da kurulacak olan çimento fabrikasına ruhsat vermesi hakkında kamuyunu doğru bilgilendirmek için basın toplantısı yaptığını belirterek şu bilgilere yer verdi.

Datça’ya yoğun bakım servisi kuruluyor

Muğla Datça ilçesinde kurulacak olan yoğun bakım servisi Nisan ayında hizmete girecek.

Belediye ekipleri gece de mesaiye devam etti

Menteşe Belediye ekipleri kentte etkili olan kar yağışı ve sonrasında oluşan buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor. Kar mücadele çalışmalarına gece de devam eden ekipler sabahın ilk ışıkları ile birlikte yarın kurulacak Perşembe pazarında önlem amaçlı tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı. 

Yenilenebilir Enerjiye Evet İzinsiz Şerhe Hayır…

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, “Hem tarım hem turizm gelirleri ile öne çıkan ve devletimize çok önemli gelir kaynakları sağlayan İlimiz Muğla’da, eğer RES’ler kurulacaksa mağduriyet yaratmadan olmalıdır” dedi.

‘Dünya Engelliler Köyü’ Projesinin Ruhsatı Verildi

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak projenin ruhsatı Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından teslim edildi.

Noel Pazarı’ndan Elde Edilen Gelir Çocuklar İçin Harcanacak

Yaklaşık on yıldan bu yana Çalış’ta kurulan Noel Pazarı bu sene 5 Aralık Pazar günü her yıl kurulduğu Çalış’ta kurulacak. Noel Pazarı’ndan elde edilen gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak. Bu yıl toplamda 40 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

Fethiye’de mavi kapak ve metal kutular kütüphane oluyor

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arkadaşım Kitap Derneği arasında (ARKİD) projesini hayata geçirmek için protokol imzalandı. İmzalanan protokol sonrasında çalışmalar başlatıldı. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ sloganıyla başlatılan çalışma ile Fethiye’de kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kurulacak.

Marmaris ilk ‘bit pazarı’na hazırlanıyor!

Marmaris’in Hisarönü Köyü Mahallesinde yaşamını sürdüren Fransız Cecile Fransuva’nın girişimiyle kurulacak olan Marmaris’in ilk Bit Pazarı 31 Ekim Pazar günü, Hisarönü köyü Mahallesi Çınaraltı Mevkiinde kurulacak.

İkinci el pazarı aylar sonra kuruluyor

Fethiye’de korona virüs tedbirleri kapsamında açılmayan ikinci el pazarı, aylar sonra kuruyor. İkinci el pazarı 12 Eylül Pazar günü Çalış’ta kurulacak.

Köy Meydani Türk Filmleri Günleri devam ediyor

Bodrum Belediyesi ve Cinemarine işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Köy Meydanı Türk Filmleri Günleri' devam ediyor. 6 Eylül tarihine kadar Bodrum'un çeşitli bölgelerinde kurulacak dev ekranlarda Bodrum halkına sinema keyfi sunulacak.

Salı Pazarı Arefe Günü(Yarın) Kurulacak

Fethiye Belediyesinden yapılan açıklama ile Kurban Bayramının 1. Gününe denk gelen Salı Pazarı, Arefe günü (pazartesi) kurulacak.

Salı ve Cuma Pazarı birlikte kuruluyor 

17 günlük kapanma nedeniyle daha önceden açılmayacağı bildirilen semt pazarları İçişleri Bakanlığı genelgesiyle cumartesi günü pandemi tedbirleri alınarak açılabilecek. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Fethiye’de cumartesi günü tüm semt pazarları kurulacak. Fethiye merkezde Salı ve Cuma pazarı birlikte oluşturulacak” dedi.