Laboratuvar Haberleri

Laboratuvar Haberleri

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı açılışa hazırlanıyor

Muğla’da yerel tohumda, toprak, bitki, sulama suyunda ve tarımsal üretimin birçok alanında bilimsel çalışmalara, tekniklere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalar tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Büyükşehir Muğla’nın Suyunu Kontrol Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri İl genelinde vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda atık su ve içme suyunun kontrolü için Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz Laboratuvarlarında analiz çalışmaları rutin olarak sürüyor.

MEAH’da Numune Alma Yöntemleri Eğitimi Verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde servis sorumlu hemşirelerine "Numune alma yöntemleri" konulu eğitim verildi. Eğitim Tıbbi biyokimya AD öğretim üyesi Doç.Dr. Ercan Saruhan tarafından servis sorumlu hemşirelerine verildi.

Muğla’da Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalarda sona gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Borsası işbirliği ile Muğla’ya kazandırılacak Gıda Analiz Laboratuvarı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Hayırseverin yaptırdığı Menteşe Anadolu Lisesi laboratuvarının açılışı yapıldı

Muğla Anadolu Lisesinde hayırsever vatandaş Doç. Dr. Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan laboratuvarın açılışı Vali İdris Akbıyık tarafından yapıldı.

Muğla’da Zeytinyağına duyusal analiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının merkezi Muğla’da 2017 yılında faaliyete geçirdiği Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda zeytinyağı farkındalık eğitimleri devam ediyor.

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

SYNEVO LABORATUVARI FETHİYE’DE

Avrupa’nın lider laboratuvar zincirlerinden biri olan Synevo, Fethiye’de açıldı.

BÖCEK LABORATUVARI YAPTIRILACAKTIR

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre Böcek laboratuvarı yaptırılacaktır.

Zeytinyağı tadım eğitimleri yeniden başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytindostu Derneği ve Muğla Ticaret Borsası'nın ortak girişimleri ile Muğla Ticaret Borsası yeni hizmet binasında 2017 yılında açılışı yapılan Duyusal Analiz Laboratuvarı'nda, zeytinyağı tadım eğitimleri 27 Temmuz 2022 tarihinde yeniden başlıyor.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Çiçek’in performansına, Bronz ödül

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan araştırmalar ve değerlendirme ölçekleri sonucunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, üstün performans ödüllerinden 'Bronz Ödül'ün sahibi oldu.

Hayırseverler okula anasınıfı ve fen laboratuvarı yaptırdı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Eskiköy İlkokulu ve Ortaokuluna hayırseverler tarafından yaptırılan anasınıfı ve fen laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı.

Tıbbi sarf ve laboratuvar sarf malzemeleri satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; 2022 yılı Tıbbi Sarf ve Laboratuvar Sarf Malzeme Alımı İhalesi gerçekleştirilecek.

Denizli’den Muğla Yerel Tohum Merkezi’ne Ziyaret

Denizli-Kale Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, “Yaşam Topraktan Başlar” projesi kapsamında Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, tohum parselleri, üretim serası, distilasyon tesisi, tohum odası ve merkez bünyesindeki 3 laboratuvarı ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Su kaynaklarından numune alınıp analizinin yapılması ve raporlama hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından İçme Suyu Arıtma Tesisleri Giriş ve Çıkış Suyundan ve Yeraltı Suyu Kaynaklarından Akredite Laboratuvar Tarafından Numune Alınması, Analiz Edilmesi ve Raporlanması hizmet alımı yapılacaktır. 

Embriyolar laboratuvar ortamında 16-19 günlük aşamaya kadar geliştirildi

İngiltere'de bulunan ve dünyaca tanınmış Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ile bugüne kadar laboratuvar ortamında 14 günden daha fazla geliştirilemeyen insan embriyolarının 16-19 günlük aşamaya kadar geliştirildiği belirtildi. Yapılan çalışmayı değerlendiren Embriyolog Turgay Barut, artık insan embriyolarının erken dönem gelişiminin incelenmesi yoluyla daha iyi anlaşılması ve erken dönemde embriyolarda yaşanan anormalliklerin anlaşılabilmesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Gebe kalmak isteyen obez kadınlarla ilgili bilinen bir doğru, yanlış çıktı

Toplumda kadınların vücut yapısı ile ilgili yaygın bir inanış haline gelen ve gebe kalmak isteyen obez kadınların embriyolarının gelişmediği yönündeki inanış İspanya'da 2 bin 822 kadın üzerinde laboratuvar ortamında yapılan çalışma ile çürütüldü. Toplamda 3 bin 316 yumurta üzerinde yapılan çalışmada obez ve normal kilodaki kadınlarda tüp bebek tedavisi ile elde edilen embriyoların gelişimi arasında fark bulunmadığı belirtildi.

PCR Testi için laboratuvar sarf malzemesi alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, 8 Kalem PCR Testi İçin Laboratuvar Sarf Malzemesi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Laboratuvar sarf malzemeleri satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, AYDIN SÖKE FEHİME FAİK KOCAGÖZ DEVLET HASTANESİ’ne 3 KALEM LABORATUVAR SARF MALZEME alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıdaki linkte yer almaktadır:

Laboratuvar malzemeleri satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sivas İl Özel İdaresi tarafından, Sivas İl Özel İdaresi Kangal Köpeği Üretim Eğitim ve Satış Merkezi Projesi Laboratuvar Malzemeleri Alım İşi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Laboratuvar hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Tıp Fakültesi Yükseköğretim Kurumları Ankara Üniversitesi tarafından, Puan Karşılığı Laboratuvar Hizmeti Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Laboratuvar malzemesi satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Doğuş Üniversitesi Satınalma Müdürlüğü tarafından, Makine, Elektrik, Mekatronik ve Sivil havacılık Laboratuvarı Demirbaş ve Sarf Malzeme Alımı 31347 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Doğuş Üniversitesi İhale Yönetmeliği’nin 16. Maddesine göre Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir.

Muğla’nın İçme Suyu Analizleri Temiz Çıktı

Sosyal medyada özellikle Fethiye ile Köyceğiz İlçelerindeki içme sularına sabotaj düzenlendiği iddialarına karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi laboratuvarlarında yapılan su analizleri sonucunda içme suyunda herhangi bir sorun olmadığı raporlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi memnuniyet araştırmasında ilk 8’de

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından Türkiye Üniversiteleri Memnuniyet Araştırması sonuçları açıklandı. Araştırmada devlet üniversiteleri içinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 125 Üniversite içinde 8'inci sırada yer aldı.

Tıbbi sarf malzeme alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Eğitim Ve Araştırma Hastanesi -Kastamonu Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Mikrobiyoloji Laboratuvarında Kullanılmak Üzere Sarf Malzeme Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Kuvvetli ve zayıf akım tadilat işi yapılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Müdürlüğümüze Bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarına Kuvvetli ve Zayıf Akım Tadilat Yapım İşi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Laboratuvar hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, (18 Aylık) 2021-2022 Yılları Dış Laboratuvar Hizmet Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Laboratuvar sarf malzemesi alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Samsun B.B. Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından, Laboratuvar Sarf Malzemeleri mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.