Malatya Haberleri

Malatya Haberleri

Korkutan 4.1 büyüklüğünde deprem

Malatya Battalgazi'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya’da Korkutan Deprem!

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Mobil Kuaför Hizmeti Devam Ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla Malatya’ya gönderilen Mobil Kuaför, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor

Bodrum’dan, yola çıkan mobil kuaför Malatya’ya ulaştı

Bodrum Belediyesi tarafından Başkan Ahmet Aras’ın talimatıyla Malatya’ya Mobil Kuaför gönderildi

4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DEPREMZEDE ÜRETİCİDEN İFTAR SOFRASINA

Marmaris Belediyesi, depremden etkilenen Malatyalı üreticilerden satın aldığı 3 ton kayısıyı tek tek yıkadı, paketledi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak olan erzak paketlerine ekledi.

BAŞKAN ARAS YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ, HALKI DİNLEYEREK BİLGİLENDİRDİ

Deprem bölgesindeki çalışmaları koordine etmek için aralıklarla Hatay ve Malatya’ya giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kentteki çalışmaları da yakından takip ediyor. Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerinde saha ziyaretlerinde bulunan Başkan Aras, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

DEPREM MAĞDURU ÜRETİCİYE EL UZATTI

Bodrum Belediyesi, depremde zarar gören üreticiye destek olmak amacıyla Malatya’da kayısı üreticisi olan vatandaşın elinde kalan iki ton kuru kayısıyı satın aldı

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA OYUNCAKLARI ULAŞTIRILIYOR

Cumartesi günü Fethiyespor evinde GMG Kastamonuspor’u konuk etti. İkinci yarının Fethiye’de ki ilk maçında Fethiyespor taraftarları depremzede çocukları unutmadı. Maç öncesinde stadyuma atılan peluş oyuncaklar depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere Malatya’ya yola çıktı.

BODRUM’UN BELEDİYESİ, MALATYA’NIN DA YANINDA

Bodrum Belediyesi, Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde çalışmalarını aralıksız sürdürürken Malatya’da da deprem mağdurları için kurulan çadır ve konteyner kentlerdeki çalışmalara destek veriyor. Başkan Aras ve Meclis Üyeleri Malatya’da deprem mağdurlarını ziyaret etti.

MENTEŞE'DE TOPLANAN YARDIM KOLİLERİ YOLA ÇIKTI

Menteşe Belediyesi tarafından vatandaşların desteğiyle toplanan yardım malzemeleri Malatya deprem bölgesindeki afetzedelere ulaştırılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Koordinasyon Merkezinden yola çıktı.

MENTEŞE BELEDİYE EKİPLERİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA KATILIYOR

Menteşe Belediyesi, Hatay ve Malatya'daki yardım ve destek faaliyetlerinin yanı sıra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Kahramanmaraş'ta sürdürülen hasar tespit çalışmalarına da teknik personel desteği veriyor.

6 GÜNDE 124 TIR GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Kilis, Malatya, Adana, Gaziantep, Adıyaman, Antakya ve Diyarbakır'da etkili olan deprem sonrası, Bodrum Kaymakamlığı koordinesinde Bodrum halkının el birliğiyle deprem bölgesine gerçekleştirdiği yardımlarla ilgili Bodrum Belediyesi tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla, Deprem İçin Tek Yürek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesi için vatandaşların yardımları ile toplanan malzemelerin dağıtımı Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Mersin’in ilçelerinde devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 168 personel 54 araçla depremle mücadeleyi sürdürüyor.

MSKÜ’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis ve Malatya illerinde yoğun bir şekilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara ve MSKÜ öğrencilerine yönelik yardım ve destek faaliyetleri devam ediyor.

İLANDA ‘DEPREME DAYANIKLI’ YAZIYORDU: BİR SENE ÖNCE YAPILAN BİNA ÇÖKTÜ

Türkiye’yi sarsan iki deprem sonrasında Malatya’da henüz bir yıl önce yapılan Asur Konutları adlı apartmanlar da çöktü. Sitenin bloklarından birinin çökme anı vatandaşlar tarafından saniye saniye görüntülendi.

KAHRAMANMARAŞ’TA İKİNCİ DEPREM: BÜYÜKLÜĞÜ 7.6!

Öğlen saatlerinde pek çok kentte hissedilen Kahramanmaraş merkezli bir deprem daha oldu. 7.6 büyüklüğündeki depremde Malatya'da aralarında AKP İl Başkanlığı'nın da olduğu çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi. Adana'da da bir bina çöktü. Yetkililer hasarlı binalardan uzak durun çağrısı yaptı.

Bodrumspor’da hedef 3 puan

Spor Toto 1'inci Lig'de ilk iki maçında Yeni Malatyaspor ve Ankara Keçiörengücü'nü 3-1 yenerek liderlik koltuğunda oturan Bodrumspor, yarın evinde Adanaspor'la karşı karşıya gelecek. Maç öncesi taraftarlara çağrıda bulunan yeşil-beyazlı ekip turnikelerde yoğunluk yaşanmaması için kapıların 15.30'da açılacağını belirtti.

Spor Toto 1. Lig: Bodrumspor: 3 - Yeni Malatyaspor: 1

Spor Toto 1. Lig'in 1. haftasında Bodrumspor, sahasında karşılaştığı Yeni Malatyaspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti.

Bina onarım işleri yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Malatya İli 17 Grup Eğitim Tesisleri Onarım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Eğitim tesisleri onarımı yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Malatya İli 11 Grup Eğitim Tesisleri Onarım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Fethiyespor’un Golcüsü Anıl, Altınordu ile anlaştı

Geçtiğimiz günlerde Altay ile Süper Lige çıkmak için final oynayan Altınordu Fethiyespor‘un genç futbolcusu Anıl Arıcıoğlu’na kancayı taktı. Geçtiğimiz yıldan bu yana peşinde Antalyaspor’dan Malatyaspor’a pek çok takımın transfer etmek istediği 21 yaşındaki Fethiyespor’un genç futbolcusu Anıl Arıcıoğlu İzmir’in Spor Toto 1. Lig takımı Altınordu ile prensipte anlaştı.

Danışmanlık hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Malatya Dkmp İl Şube Müdürlüğü Tarım Ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, 2021 Yılı Muhtelif Projelerin Yürütülmesinde Danışmanlık Hizmet Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Tekirdağspor karşılaşmasını Akgül yönetecek 

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ilk yarıda son dakika golüyle mağlup olduğu Tekirdağspor’dan rövanşı almak istiyor. Teknik Direktör Mesut Toros yönetiminde hazırlıklarını sürdüren lacivert beyazlılar, galibiyete odaklandı. Fethiyespor-Tekirdağspor maçını Malatya bölgesinden Deniz Sercan Akgül yönetecek. Fethiyespor Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tufan, “Tekirdağspor’dan rövanşı alıp, lider olmak istiyoruz” dedi. 

Depremsellik Durumu FRT’de Anlatıldı

Türkiye geçtiğimiz günlerde beşik gibi sallanırken Erzincan, Malatya, Van ve Manisa depremleri ile hemen her bölgede tedbirler alınmasına vesile oldu. Fethiye’de ve bölgemizde özellikle yerel yönetimler olası bir deprem hazırlığı ile ilgili neler yapıyor? Kısacası Fethiye’nin depremsellik durumu ile ilgili konular FRT Televizyonunda Pozitif Düşünce programında ele alındı.

Depremzedelere Erzak Yardımı

Seydikemer Belediyesi, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için tüm mahalleleri seferber etmiş ve toplanan maddi yardımı depremzedelere göndermişti. Muğla’daki tüm ilçeler gibi Seydikemer Belediyesi de, erzak yardımı için kolları sıvadı.

Karaciğeri umutsuzca bekleyen bir kişiye umut oldu!

Geçirdiği trafik kazası sonucu Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan H.K. yapılan tüm müdahalelere rağmen 4 günün sonunda hayat mücadelesini kaybetti.Beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki hastanın karaciğeri, Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesinde yaşama tutunmaya çalışan yeni sahibine gönderildi.