Mandalina Haberleri

Mandalina Haberleri

Başkan Mandalinci Konsoloslar ile görüştü

Konsolos heyetleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret etti. Heyetlerle uluslararası ilişkilerin güçlenmesi için yapılabileceklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Mandalinacı, “Bir Bütünün Çok Güzel Bir Parçasıyız”

Bu yıl 27’cisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, izlenimlerini aktardı. Başkan Adayı Mandalinci, “Muğla’da 13 ilçe olarak biz bir bütünüz” şeklinde ifadeler kullandı.

Mandalina Festivali buruk geçti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Mandalina Festivali, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 12 Mehmetçik nedeniyle buruk geçti. Festivalde konser ve halkoyunları gösterileri yapılmadı.

Sokaktan Topladılar, Öğrencilere Dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sokakları süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan mandalinalar Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilere dağıtıldı.

Mandalina 10 liradan satılıyor

Kışın vazgeçilmezi mandalina, pazarlarda yerini aldı ve vatandaşlar bu vitamin deposu meyveye yoğun ilgi gösteriyor. 

Mandalina Hastalığa Karşı Bire Bir

Mandalina, içinde C Vitamini bulundurmasından dolayı sağlığa oldukça yararlı bir meyvedir. Hastalığa karşı da iyi geldiği bilinen mandalinanın faydalarını Salı Pazarı Esnafı Remziye Yolacı anlattı.

Narenciye bahçelerinde hasat dönemi başladı

Türkiye'nin önemli narenciye merkezlerinden biri olan Muğla'nın Ortaca ilçesinde hasat sezonu başlarken, ülke genelinde bu sezon mandalina ihracatında hedef 500 milyon dolar olarak belirlendi.

Mandalina semt pazarındaki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da mevsimin ilk mandalinası pazar tezgahlarında yerini alırken, Perşembe pazarında mandalinanın kilosu 40 TL'den satışa sunuldu.

Yeşil Hasat Günleri Başladı

Bodrum’da yeşil hasat günleri başladı. Mis kokulu yeşil mandalinalar, dalında alıcısını bekliyor.

ÜRETİMİ, ÜRETİCİYİ DESTEKLİYORUZ...

Milas Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı desteklemeler kapsamında yüzde 50 hibeli zeytin, incir, mandalina, portakal, erik, badem, ceviz, kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

BELEDİYE, ELDE KALAN MANDALİNALARI SATIN ALACAK

Bodrum Belediyesi, uyguladığı tarımsal kalkınma politikasıyla üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mandalina üreticilerinin elinde kalan ürünleri satın alacak.

KAYIP OLARAK ARANAN ŞAHIS MANDALİNA BAHÇESİNDE ÖLÜ BULUNDU

Muğla'nın Datça ilçesinde kayıp olarak aranan yaşlı şahıs mandalina bahçesinde ölü bulundu.

Bodrum’da mandalinalara dijital kimlik verilecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'Bodrum'un Yeşili' sloganıyla Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaret Çalışma Grubu iş birliğiyle 'Yeşil Bodrum Mandalini Buluşması' gerçekleştirilirken, etkinlikte mandalinalar için dijital kimlik verileceği ifade edildi.

Köyceğiz’de öğrenciler okul bahçesine narenciye fidanı dikti

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Hamitköy Mahallesi'nde vatandaşların da desteği ile okul bahçesinde bulunan atıl arazi yeniden elverişli hale getirilerek, mandalina bahçesine dönüştürüldü.

Mandalinalara dijital kimliklendirme projesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde mandalina rekoltesinin 25 bin tondan 4 bin tonun altına düştüğünü söyleyen üretici Erman Aras, coğrafi işaretli bu ürünü korumak için ağaçlara dijital kimliklendirme yapılması ve mandalina ürünlerinin ilçedeki tüm mekanlarda kullanılması gerektiğini söyledi.

Bodrum Mandalinası Tüm Türkiye’de

Bodrum Belediyesi, mandalina üreticisine destek olmak için çalışmalarına devam ediyor. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (TARKO) ile Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği işbirliğinde, Bodrum mandalinası Türkiye genelinde satışa sunuldu.

Bodrum Belediyesi’nden Bodrum mandalinasına alım garantisi

Bodrum Belediyesi, mandalina üreticisine destek olmak için çalışmalarda sona geldi. Bodrum Mandalinası üreticisine destek olmak ve markalaşmış Bodrum mandalinasını Türkiye genelinde satışa sunmak için kurumsal firmalarla görüşüyor.

Datça’da 200 kilogram mandalina ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde sivil toplum örgütleri öncülüğünde hayırsever bir vatandaşın bahçesinden toplanan 200 kilogram mandalina ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

Sıcak havalar Bodrum mandalinasını vurdu

Kokusu ve tadıyla Türkiye'de ün salan Bodrum mandalinasının hasadı başladı. Bodrum'da Mayıs ayında mevsim normallerin üzerinde seyreden sıcak havalar nedeniyle yarımada genelinde Aralık ayında yapılan mandalina hasatlarında yüzde 50 düşüş olduğu öğrenildi.

Bodrum Ziraat Odasından üreticilere ziyaret

Turizmin yanında önemli bir tarım bölgesi de olan Bodrum'da Ziraat Odası tarafından üreticilere aylık ziyaretler devam ediyor. Kasım ayı ziyaretinde zeytin üreticileri, sera ve mandalina üreticileri ziyaret edildi.