Marmara Haberleri

Marmara Haberleri

Çöl tozu Muğla’ya ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Akdeniz’den giriş yapan çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.

Balan, karşılaşmayı değerlendirdi

Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Belediyespor Teknik Direktörü Nihat Balan, alınan mağlubiyet sonrasında açıklamada bulundu.

Fethiyespor, Arnavutköy’ü Ağırlıyo

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 17.Hafta mücadelesinde Fethiyespor, 11 Aralık Pazartesi günü (yarın) 14.00'te evinde Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Belediyespor ile karşılaşacak.

Fethiyespor, Arnavutköy’e Bilendi

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 17.Hafta mücadelesinde Fethiyespor, 11 Aralık Pazartesi günü 14.00’te evinde Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Belediyespor ile kozlarını paylaşacak.

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü yola çıktı

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile başlatılan, deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi devam ediyor.

İşitme engelliler için kafe açıldı

23 Eylül Cumartesi günü Bodrum Belediyesi destekleriyle Marmara İşitme Engelliler Derneği bünyesinde işitme engelli bireyler için Sessiz Kafe açıldı.

Marmara Depremi’nin 24’üncü yıl dönümü

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 1999 Gölcük Depremi’nin 24’üncü yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. 

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına açıklama yapan Genel Başkan Nuri Kolaylı, 17 Ağustos Marmara depreminin ardından son yüzyılın en büyük depremi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

ERASTA AVM’DE ‘’DEPREME DUYARLILIK FOTOĞRAF SERGİSİ’’

Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla, Fethiye Erasta AVM’de ‘’Depreme duyarlılık’’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

‘’17 AĞUSTOS BU ÜLKE İÇİN ÇOK ACI BİR GÜNÜN HABERCİSİ’’

17 Ağustos 1999'da 17 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara depreminin 23. yılında acılar bir kez daha tazelendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Günay Solak,’’ 17 Ağustos bu ülke için çok acı bir günün habercisi’’ diye konuştu.

FETHİYE BELEDİYESİ DEPREM TATBİKATI YAPTI

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde, depreme karşı bilinç oluşturma, deprem sonrasında kurtarma ve doğru hareket etme amacıyla Fethiye Belediyesi binasında tatbikat yapıldı.

Hukuk Semineri Sona Erdi

T.C. Yargıtay Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 17 Türk Ceza Hukuku Günleri’nin son günü Lykia Otel Göcek’te yapıldı.

Hayvanlar İçin Fethiyespor Maçında Pankart Açtılar

Marmarafed Hayvan Hakları Federasyonu Fethiye Temsilcisi Eda Sheldon farkındalık yaratabilmek adına Fethiyespor Apaçi Taraftar Grubu ile sokak hayvanları için pankart açtılar.

Bodrum koylarını sesiz sedasız gezdiler

Bodrum Belediyesi'nin dezavantajlı kesimler için hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Belediye ve Marmara İşitme Engelliler Derneği iş birliği ile işitme engelliler, tekne turunda buluştu.

Manisa’dan Muğla’ya yardım eli

Manisa'da, Yunusemre, Şehzadeler, Köprübaşı, Soma ve Gölmarmara belediyelerinin ortaklaşa topladığı malzemelerin bulunduğu yardım tırı Yunusemre Belediyesi önünden hareket ederek yangınlarla boğuşan Muğla'ya doğru hareket etti.

Başkan Karaca ile ilgili davanın 2.’si yapıldı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve şoförünün trafikte Murat Çağlar Özbakır ile tartışması üzerine açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Karşılıklı olarak birbirlerinin alenen hakaret, tehdit ve mala zarar verme yüzünden açılan karşılıklı davada tanıkta dinlendi.

Su buharı geçirgenliği deneyi test cihazı ve ekipmanları satın alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Marmara Bölge Koordinatörlüğü Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Türk Standardları Enstitüsü tarafından, Su Buharı Geçirgenliği Deneyi Test Cihazı ve Ekipmanları alımı işi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Başkan Çıralı, tüm yasaklarda kapalı sektörler desteklenmeli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara ve Ege Bölge Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Marmara ile Ege’den oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıda söz alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, kapalı işletmelere hibe desteği verilmesi gerekliliğini dile getirirken, elektrik, su vb. fatura ile kurum ve banka ödemelerinin ertelenmesi istedi. Konaklama, turizm ve inşaat sektörünün yaşadığı sorunları Hisarcıklıoğlu’na anlatan Başkan Çıralı, konaklama tesislerine yabancı turistleri taşıyan turizm acentelerine de muafiyet verilmesi gerektiğini belirtti.

Küçük balıkçılar avlanmaya devam edebilecek

Ülke genelinde balık av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. Endüstriyel balıkçılık için uygulanan yasaktan küçük balıkçılar muaf tutulacağı öğrenildi. Fethiye’deki küçük balıkçılar yasaktan muaf tutuldukları için avlanmaya devam edebilecek. 

Turnuvaya 50 golfçü katıldı

The Marmara Bodrum Geleneksel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Golf Turnuvası, Bodrum Golf Sahasında düzenlenendi.

Vali Tavlı Bodrum, Fethiye ve Marmaris DTO Temsilcileri ile Biraraya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında İMEAK (İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri) Deniz Ticaret Odası Bodrum, Marmaris ve Fethiye temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzelendi.

RAMAZAN KAYAN FETHİYE’DE KONFERANS VERDİ

Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Uygulama Okulunda konferans veren Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, İmam Hatipli öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide Mavi Marmara ve Furkan Doğan’ı anlattı.