Mehmet Ayyıldız Haberleri

Mehmet Ayyıldız Haberleri

Sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde esnaf ve turizmciler, turist sayısındaki yüzde 15 artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken sezonun Kasım ayına kadar uzamasının da etkisini hissettiklerini belirtti. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, "Ülkemize ziyarete gelen turist sayısını ve ülke yelpazesini genişletmemiz gerekir" dedi.

Başkan Ayyıldız ‘’Antalya yaptı, sıra Muğla’da, müzik yasağı kaldırılsın’

Muğla’nın Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 16.06.2023 tarihli müzik yayınlarının 24.00' kadar yapılması maddesinin iptal edilme kararının aynısının, tüm turizm şehirlerinde uygulanmasını talep etti.

MARMARİS'TE YENİ ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ KURULDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız uzun görüşmeler ve mesai sonrası üyeleri olan esnaflara yeni Eesnaf Kredi Kefalet Kooperatifi' kurulduğu müjdesini verdi.

BAŞKAN AYYILDIZ: "TURİZM SEZONUNU UZATMAK BİZİM ELİMİZDE"

Muğla'nın Marmaris İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Marmaris'te turizm sezonunun uzayabilmesi ve özellikle kış aylarında turist misafirlerin Marmaris'e gelebilmesi için Cruise gemi turizmi üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, Güzel Marmarisimiz 12 ay turizmi hak ediyor. Bunu başarabiliriz. Marmaris liman işletmemiz, resmi kurumlar ve esnafımız el ele vererek istenilen ve arzulanan günlere en yakın zamanda kavuşabilir, turizm sezonumuzu uzatabiliriz' dedi.

Marmaris esnafı “Yetti gari” dedi

Yaklaşık 32 yıldır Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nı (MESO) yürüten Şükrü Ayyıldız’ın, geçen Şubat’ta istifa ederek, dönemin MESO Yönetim Kurulu tarafından Oda Başkanı seçilen oğlu Mehmet Ayyıldız’a bazı esnaf ve vatandaşlardan tepki gelmişti. Seçime giden MESO’ya aday olduğunu açıklayan Nuri Erden; “Seçim, hanedanlığı ve değişmezliği yıkan çoğulculuktur. Yetki ve takdir sandıktadır, üyelerdedir. Başkanlıkta kıdem yoktur. Başkanlar eğer etkin, faydalı, liyakatlı hizmet sergilemişse endişeye mahal yoktur. Esnaf kadirşinastır. Ancak şikayetler büyüyor, sıkıntılar çözülemiyor, liyakat göz ardı edilip hizmet ikinci plana itiliyorsa değişim zamanı gelmiştir.” dedi.

“Saltanat usulü başkanlık!”

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’ndan istifa etti. Ayyıldız’ın yerine, oğlu Mehmet Ayyıldız geldi. Yaşanan bu olay Marmaris’i karıştırdı. 

Ayyıldız istifa ettiğini açıkladı 

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı aynı zamanda Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, oda başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Ayyıldız, birlik başkanlığının ise devam ettiğini bildirdi.