Menteşe Haberleri

Menteşe Haberleri

Muğla İl Müftülüğü'nden '3. Yaz Kur'an Kursları Kapanışı Çocuk Şenliği' için koordinasyon toplantısı

Muğla İl Müftülüğü‘nün himayesinde, Menteşe İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde ve Gençlik Koordinatörlüklerinin organizasyonu ile geleneksel hale gelen '3. Yaz Kur'an Kursları Kapanışı Çocuk Şenliği' öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri bir araya geldi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla akşam yemeği organizasyonu düzenlendi. Düzenlenen organizasyona Muğla’nın birçok ilçesinden gazeteciler bir araya gelerek keyifli vakit geçirdiler.

Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evinde Yazlık Sinema Günleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de bulunan Nilüfer Caner 100 Yaş Evinde düzenlediği yazlık sinema günleri ile vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor. Yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan 100 Yaş Evlerinde, yaz aylarına özel olarak gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi görüyor.

'Hayat Boyu Öğrenme ve Planlama' toplantısı gerçekleştirildi

Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş'in başkanlığında, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ve komisyon üyelerinin katılımıyla "Hayat Boyu Öğrenme ve Planlama Toplantısı" düzenlendi.

Alzaymır Hastası Kadın 8 Gündür Her Yerde Aranıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve 8 gündür kayıp olan alzaymır hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu için ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.

Başkan Köksal’dan Basın Özgürlüğü Mücadele Günü Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü nedeniyle yayımladığı mesajında basının denetim ve disiplini sağlayan demokrasinin en önemli unsuru olduğunu belirtti.

Muğla'da Kaybolan Alzheimer Hastası Kadından Bir Haftadır Haber Alınamıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve 15 Temmuz günü öğle saatlerinden bu yana kayıp olan Alzheimer hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu için ekiplerin arama çalışmaları 7'inci günde devam ediyor.

Muğla’da Kaybolan Alzheimer Hastası Kadından 5 Gündür Haber Alınamıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve 15 Temmuz günü öğle saatlerinden bu yana kayıp olan Alzheimer hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu için ekiplerin arama çalışmaları 5’inci günde devam ediyor.

Kaybolan Alzheimer Hastası Kadının Son Görüntüsü Ortaya Çıktı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve 15 Temmuz günü öğle saatlerinden bu yana kayıp olan alzheimer hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu için ekiplerin arama çalışmaları sürerken kadının ormanlık alana giriş anı görüntüleri ortaya çıktı.

Robotik Ve Kodlama Eğitimleri Başladı

Menteşe Belediyesi’nin 11-15 yaş arası gençlere yönelik olarak verdiği Robotik ve Kodlama Eğitimleri başladı. Menteşe Belediyesi Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezindeki kurslara katılan gençlere haftada 2 gün kodlama, elektronik devre, tasarım ve 3D üretim eğitimleri veriliyor. Yaz dönemi boyunca verilecek eğitimlerin ardından gençlerin yaptığı robotik çalışmalar düzenlenecek etkinlikle sergilenecek.

Muğla’da Kaybolan Alzheimer Hastası Kadın İçin Ekipler Seferber Oldu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve dün öğlen saatlerinden bu yana kayıp olan Alzheimer hastası Sabriye Dedeoğlu için ekipler seferber oldu.

Rakibine Yenilen Boğa, Öfkesini Sahibinden Çıkardı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen boğa güreşi festivalinde talihsiz bir olay yaşandı. Güreşlerde rakibine yenilen bir boğa adeta öfkesini sahibinden çıkardı. Mağlup boğa güreşten sonra arenada sahibini süserek hastanelik etti.

Menteşe'de boğalar kıran kırana mücadele etti

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen boğa güreşi festivalinde boğalar kıran kırana mücadele etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına masa tenisi turnuvası düzenlendi

Menteşe Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri Anma Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. Yoğun ilgi gören turnuva Menteşe ilçesinde gerçekleştirildi.

LED ekranlar kaldırılıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 10 yıl önce Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanması ile şehrin önemli noktalarına montajı yapılan büyük LED ekranlar kaldırılıyor.

Menteşe Belediyesi yaz kursları başladı

Menteşe Belediyesi’nin yaz aylarında 5-15 yaş arası çocuklara ve gençlere yönelik açtığı kurslar başladı.

Piste çıkan boğaları para yağmuruna tuttular

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Algı Mahallesi'nde 10'uncusu düzenlenecek boğa güreşi öncesinde davul zurna eşliğinde görücüye çıkan boğalar para yağmuruna tutuldu. Boğacılar, deste deste savurdukları paralarla büyük ilgi çekerken, boğaların yanına yaklaşmaya korkan davulcular ise bu paraları toplayamadı.

Menteşe Devlet Hastanesi'nde güvenlik ve risk analizi değerlendirmesi yapıldı

Menteşe Devlet Hastanesi, hasta güvenliği, çalışan güvenliği, tesis güvenliği ve risk analizini değerlendirmek amacıyla hastane idaresi tarafından bina turu gerçekleştirdi.

Muğla Menteşe'de hafızlık icazet programı düzenlendi

Muğla Menteşe Müftülüğü'ne bağlı Hacı Bekir Çığlı Kız Hafızlık Kur’an Kursu’ndan mezun olan 29 öğrenci için icazet programı düzenlendi.

Muğla'da boğalar güreş öncesi görücüye çıkarıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan boğa güreşi öncesinde boğalar görücüye çıkarıldı. Geleneksel festival kapsamında düzenlenen etkinlikte, güreşecek boğalar davul zurna eşliğinde vatandaşlara tanıtıldı.

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde motosiklet ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Menteşe’de 6 araçlı zincirleme trafik kazası

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hafif yaralandı.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Kömürcü, MTSK sınav alanında incelemelerde bulundu

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, MEB Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin ardından Menteşe'de bulunan MTSK sınav alanında incelemelerde bulundu.

Hamile kadının kullandığı otomobil tarlaya uçtu: 1 ağır yaralı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde otomobilin tarlaya uçtuğu kazada, hamile olduğu öğrenilen sürücü ağır yaralandı.

Büyükşehir’den sahilleri birleştiren ulaşım hattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçesinde ikamet eden vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım attı. 8 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren MUTTAŞ araçları, Menteşe’den Akyaka Mahallesi sahil bandı üzerinden devam ederek Turnalı, Kıran, Akbük, Kultak, Alatepe ve Milas İlçesi Ören Mahallesi arasındaki ulaşımları sağlamaya başladı.

MSKÜ’de 2’inci Klasik Diller Yaz Kursu açılacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), 16 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında 2’inci kez Klasik Diller Yaz Kursu'nu düzenleyecek. Geçen yıl büyük ilgi gören ve başarıyla tamamlanan kurs, bu yıl da Eski Yunanca, Latince ve Klasik Süryanice dillerini öğrenmek isteyenler için Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan MSKÜ Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

Orman yangını büyümeden söndürüldü

Muğla’nın Menteşe ilçesi kırsal Kuyucak mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahale ile büyümeden söndürüldü.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Kömürcü şampiyon sporcuyu ağırladı

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Muğla Ortaca Spor Kulübü Hentbol Takımı kaptanı olan Milli sporcu Ayşenur Çankaya, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ile görüştü.

Menteşe'de balya makineleri denetimden geçti

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, balya makineleri ve operatörleri olası yangın riskine karşı denetlenip bilgilendirildi. Yapılan denetimlerde, makine operatörlerine yangın güvenliği konusunda önemli hatırlatmalarda bulunuldu.

Muğla'da yaşlı adam sulama havuzunda hayatını kaybetti

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Günlüce Mahallesi'nde yaşayan 89 yaşındaki Murat Orhan, tarım amaçlı kullanılan sulama havuzunda boğularak hayatını kaybetti.