Merasim Haberleri

Merasim Haberleri

CHP ilçe binasında bayramlaşma töreni

Ramazan Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı'nda bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Gaziler Günü Çelenk Sunma Merasimi ile Başladı

Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.

Başkan Karaca genç çifti yalnız bırakmadı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Yadigar Kıloğlu ve Hamdi Yavuz çiftini özel gününde yalnız bırakmadı.

TORUNOĞULLARI AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Bünyesinde Orka Otellerini de barındıran Orka Şirketler Grubunun Kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Faik Torunoğulları 84 yaşında hayatını kaybetti. Hacı Faik Torunoğulları’nın Fethiye Merkez Yeni Camiindeki cenaze merasimine turizm, sanat, spor ve iş dünyası ile bürokratların yoğun katılımı oldu. 

İSVİÇRELİ ÇİFT ARTIK MÜSLÜMAN

Fethiye’de yaşayan İsviçreli çift komşularından esinlenerek İslamiyet dinini seçti. Fethiye Müftülüğünde düzenlenen merasimde Kelime-i Şehadet getiren İsviçreli çift Müslüman oldu.

MİLAS'TA TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINA GÖZALTI

Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen bir düğün merasiminde PKK/KCK-YPG/PYD silahlı terör örgütü propagandası yaparak, şarkılar söyleyen bir kişi gözaltına alındı.

Şehit Orçun Munyas hayrına lokma

17 Şubat 2016 yılında Ankara Merasim Sokak’ta meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Orçun Munyas hayrına babası Mehmet Nuri Munyas tarafından lokma hayrı yapıldı.

Begüm ile Mert çiftinin kına merasimi düzenlendi

Mert Köktener ile Begüm Şahinler çiftinin kına merasimi coşkulu geçti. 24 Eylül’de Aksazlar Yasmin Park’ta dünya evine girecek olan genç çiftin mutlulukları gözlerinden okundu.

Rusya vatandaşı Müslümanlığı seçti

Rusya vatandaşı olan Maria Sevastyona, Bodrum Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Tufan Doğu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla eski milletvekillerinden CHP’li Tufan Doğu, düzenlenen devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Gözyaşları sel oldu

Fethiye’de geçtiğimiz Şubat ayı son haftası içinde, Antalya’ya hasta götürdükten sonra dönüşte yol kenarında park halindeki kamyonlara çarparak hurdaya dönen ambulansta 2'si ağır 3 kişi yaralanırken, sürücü Osman Aydemir o günden bu güne sürdürülen yaşam mücadelesini kaybetti. Sürücü Osman Aydemir’in görev yaptığı Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde Aydemir için cenaze merasimi yapılırken, gözyaşları sel oldu.

Çocukluğunda “Bu radyoda türkü okuyacağım” demiş

Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday, Fethiye’de düzenlenen cenaze merasimi ile son yolculuğuna uğurlandı. TRT İzmir Radyosu emekli sanatçılarından Ahmet Günday 77 yaşında vefat etti. Yıllarca Fethiye ve Ege yöresi türküleri seslendiren Bağlama Sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı sonucu İzmir’de vefat etti. TRT repertuarlarına giren pek çok eseri bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği de yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Günday’ın cenazesi doğum yeri olan Fethiye’nin Günlükbaşı Mahallesine getirildi. Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nda pandemi tedbirleri altında yapılan cenaze merasimine ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. 

Kürek Teknesi "Artemisia" denize indirildi

Bodrum'da her geçen gün ilgi gören kürek sporuna destek olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Halikarnas Kürek Takımı’na kazandırılan yarış teknesinin isim verme merasimine katıldı. Başkan Aras, " Üç tarafı denizlerle çevrili olan Bodrum'da su sporlarına çok önem vermek durumundayız." dedi.

Eski başkan Sivri son yolculuğuna uğurlandı

Muğla’nın Dalaman ilçesi eski Belediye Başkanlarından Tuncer Sivri, 85 yaşında vefat etti. Eski başkan Sivri, Kovid-19 tedbirleri altında yapılan cenaze merasimi ile Fethiye’de son yolculuğuna uğurlandı.

Teskere gününde toprağa verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde trafik kazasında hayatını kaybeden Sağlık Teğmen Taylan Ekerel (26), Fethiye’de düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. Taylan Ekerel’in cenaze merasiminde ailesi gözyaşına boğuldu. Terhis gününde toprağa verildiği öğrenilen Ekerel, KKTC’de bir arkadaşının özel aracı ile bir kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Nikah Ve Düğün Mekanları Hazır

Normalleşme süreci ile birlikte Kovid-19 önlemleri alınarak, nikah merasimleri yapılabiliyor. 1 Temmuz’dan itibaren düğünler de gerekli önlemler alınarak, yapılabilecek. Fethiye’deki açık hava nikah ve düğün mekanları yaklaşık 3 aylık kısıtlamanın ardından açılmaya başladı. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Koca Çalış Plajı’ndaki Bahar Beach, Gülizce Organizasyon eşliğinde nikah ve düğün organizasyonlarına gerekli önlemleri alarak, yakında başlıyor. Organizatör Güliz Nalbantoğlu, “Toplu organizasyon yapan firmalar olarak bizim önlemlerimizi almamız ve insan sağlığına duyarlı olmamız gerekiyor. Hazırlıklarımızı tamamladık. Kovid-19 genelgesi doğrultusunda nikah ve düğünler için mekanımızı hazırladık” dedi.

ASKERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar görev yapan emekli Hava Albayı Muharrem Baybek, 75 yaşında hayatını kaybetti. Baybek, Fethiye’de askeri törenle toprağa verildi. Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Yrd. Doç. Hülya Baybek’in babası olan emekli Hava Albayı Muharrem Baybek’in cenaze merasimine Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri de katıldı.