Midibüs Haberleri

Midibüs Haberleri

Öğrencileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 25 yaralı

Antalya’ya geziye giden ve Ortaca ilçesine dönüş yapan içinde 22 öğrenci, 2 öğretmen ve bir sürücünün bulunduğu midibüs, yağışlı havanın etkisi ile Göcek rampalarında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu.

Midibüs karşı şeride geçti, 4 yaralı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde refüjü aşıp karşı şeride geçen midibüs, otomobille çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı.

Beton mikseri ile yolcu midibüsü çarpıştı

 Menteşe-Yatağan karayolu Akçaova Mahallesi mevkiinde beton mikseri ile yolcu midibüsü çarpıştı.

Midibüs şarampole yuvarlandı, 1 yaralı

Muğla’nın Milas ilçesinde park halindeki midibüsün şarampole devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı.

Can pazarının yaşandığı kazanın görüntüsü ortaya çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve 23 kişinin yaralandığı trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

Midibüs Dereye Devrildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yağışla kayganlaşan yolda kontrolden çıkan midibüs dere yatağına devrildi, 23 yolcu yaralandı.

Feci kazadan acı haber geldi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yolcu midibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen ve 4’ü ağır 34 kişinin yaralandığı feci kazada, ağır yaralanan Dürdane Birkan (81), 3 günlük yaşam savaşını kaybetti.

Balık istifi kaçış planını polisler bozdu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasadışı yollar ile yurtdışına kaçmak isteyen düzensiz göçmenler bir midibüste balık istifi şeklinde yakalandı.

Özgecan unutulmadı…

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçti. Özgecan'ın acısı yüreğimizde tazeliğini hala koruyor. Özgecan ismi artık kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetle mücadelenin simgesi oldu. Ancak vahşetin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen kadın cinayetleri artarak devam etti. Türkiye'de 4 yılda bin 480 kadın öldürüldü. 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği bir midibüste vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması etkinliğine CKD Fethiye yönetimi ve üyeleri, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, ADD Fethiye şubesi kadın temsilcileri, CHP Kadın Kolları başkanı Ayşe Kestep ve CHP’li kadınlar, İYİ Parti Fethiye ilçe yönetimi kadın üyeleri katıldılar.

Tur Otobüslerinde Sıkı Denetim

Muğla-Antalya karayolu Sakartepe rampasında tur midibüsünün kaza yapması ve 24 vatandaşın ölümünün ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri yaptıkları denetimleri daha sıklaştırdı. Ekipler özellikle yerli ve yabancı turist taşıyan otobüs ve midibüsler üzerinde denetim yaparken, hem yolcuları, hem de sürücüleri uyarıyor.