Motifler Haberleri

Motifler Haberleri

Geleneksel Dokumalar Türkevi’nde Sergileniyor

Olgunlaşma Enstitülerinde yürütülen ‘Türkiye Dokuma Atlası Projesi’ çerçevesinde, New York'taki Türkevi'nde, Türkiye'nin zengin, kültürel ve coğrafi özelliklerinin işlendiği renk ve desenlerdeki kumaşlarla dokuma mirasının misafirlere tanıtıldığı etkinlik gerçekleştirildi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Muğla yöresine ait motiflerle dokunan geleneksel dokuma ürünleri de Türkevin’de yapılan etkinlikte sergilendi.

MUĞLA’NIN MOTİFLERİ GELECEĞE AKTARILIYOR

Muğla'da, Olgunlaşma Enstitüsü'nce yürütülen Motiflerin Dili Muğla projesiyle yörenin kayıt altına alınan motifleri, asırlık tezgahlarda dokunarak geçmişten geleceğe taşınıyor.

Milas’ta 'Türk İslam Motifleri Yeniden Hayat Buldu ' Programı Yapıldı

-Muğla'nın Milas ilçesinde, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Müze Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan 'Türk İslam Motifleri Yeniden Hayat Buldu' isimli program Beçin Kalesi Taş Eserler Müzesi'nde yapıldı.

2 ayda elleri ile işlediği ceketi milli aşçıya hediye etti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 6 Nisan-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen turizm fuarında bir ilk gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı geleneksel el sanatları sanatkarı Yasemin Güçkıran gümüş ve altın teller ile motiflerle işlediği ceketi fuar alanında milli aşçı Timur Kocabıçak'a hediye etti.

Kolombiyalı Ressam, çalışmalarına çarşı merkezinde başladı

Fethiye Belediyesi; ilçenin sokaklarını ve duvarlarını Latin Amerika motifleri ile güzelleştiriyor. Fethiye Belediyesi’ne müracaatta bulunan Kolombiyalı genç ressam Federico Gomez Maya Fethiye’nin sokaklarını ve duvarlarını güzelleştirmek için çalışmalarına çarşı merkezinde başladı. 

Günlük Ailesi tarafından yaptırılan toplantı salonu hizmete açıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında Leman Günlük, Süleyman Günlük ve Mehmet Günlük tarafından yaptırılan toplantı salonu hizmete açıldı. Özellikle Türk motiflerinin kullanıldığı toplantı salonunun açılışına Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, hayırseverler Leman Günlük, Süleyman Günlük, Mehmet Günlük ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları katıldı.

SU KABAĞI TEMİN ETMEKTE ZORLANIYORLAR

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı el sanatları ve su kabağı işleme kursuna katılan kursiyerler su kabağı temin etmekte zorlandıklarını söylediler. Su kabağı üzerine çizdikleri motifleri işleyerek abajur ve süs eşyası haline getirmeye çalışan kursiyerler boş vakitlerini değerlendirmek için bu kurslara katıldıklarını söylediler.