Müdürü Haberleri

Müdürü Haberleri

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Yiğit, ‘Ülkemizin Tanıtımı İçin Gerçekten Çok Önemli’

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Başkan Ünlü’den Sezon Öncesi İnceleme

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Yat Limanı, Barlar Sokağı, Kordon Caddesi ve Uzunyalı'da incelemelerde bulundu. Sezon öncesi yapılması gerekenlerle ilgili Fen İşleri Müdürü Özgür Han ve Zabıta Müdürü Metin Kaleminali ile incelemeler yapan Ünlü esnafın da görüşünü aldı.

FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye'de yakalandı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, öğrenciler ile bir araya geldi

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Ramazan Bayram ile birleşen 9 günlük ara tatilin ardından Muğla’da öğrenciler, okullarında ders başı yaptı. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, ilk ders gününde Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Emniyet Müdürü Dadaşoğlu, “Tek silahımız güler yüzümüz, şefkatimiz”

Fethiye’de Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu “Bizim polis olarak görevimiz gönüllere girmektir. Olayları önlemek asıl amacımızdır. Bizim tek silahımız güler yüzümüz ve şefkatimiz” dedi. 

Dural, ‘Bayram Kardeşliğimizin Pekişmesine Vesile Olsun’

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Bölge Müdürü Dural, ‘Bayram gönüllerimizin birleşmesine, bütünleşmesine ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olsun” dedi.

Başkan Akdenizli’yi Duygulandıran Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz Durmaz ve kurum çalışanlarının hediyesi Başkan Akdenizli’yi duygulandırdı.

Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Anlamlı İftar Yemeği

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup Big Chefs'te şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği programı düzenlendi.

MÜSİAD Muğla Şubesinden iftar programı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi, huzurevi, yaşlı bakım evi ve devlet çocuk evlerinde kalanlar için iftar programı düzenledi. İftar programına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük ve MÜSİAD Muğla Şube üyeleri katıldı.

İyi Partili Kadınlar, Kadınlar Gününde SED Medya’yı Ziyaret Ettiler

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı, İyi Parti Fethiye Meclis Üyesi Adayı Şenay Karademir ve İyi Partili Seval Kurnaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle SED Medya’yı ziyaret ettiler. Sohbet havasında geçen ziyaretin ardından İyi Partili kadınlar SED Medya’nın kadın çalışanlarına karanfil takdim ettiler.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, Minik Öğrencilerle Buluştu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde Menteşe Feriha Osman Günsan Anaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Genel Başkan Özdağ, “Yükselişte Olan Bir Partiyiz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 3’lü Masa programına konuk oldu. Genel Başkan Özdağ, “Muğla’da da aldığımız oyun üzerinde bir oy almayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre Muğla’da 2 ilçeyi kazanmaya çok yakınız” dedi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü eğiticiler ile bir araya geldi

Eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde değerlendirmek üzere Muğla’yı ziyaret eden Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, 13 ilçedeki eğitim yöneticileriyle bir araya geldi.

Bodrum Güvercinlik 3 Yılda Yeşerdi

Muğla tarihinin büyük orman yangınlarının yaşandığı 2021 yılında Bodrum Güvercinlik Mahallesinde yanan 80 hektar alan tekrar yeşile büründü. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yanan sahanın yandıktan sonra Eylül 2021 yılındaki durumunu ve 2024 yılı Şubat ayındaki son halini paylaştı.

Kaymakam Yakuta Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

Kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerini sürdüren Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta mahallelerde de vatandaşları evlerinde ziyaret etmeye devam ediyor. Kaymakam Yakuta Kızılyaka Mahallesi’nde vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

MEAH’ta Yoğun Bakım Hemşirelik Sertifika Eğitimi Başladı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2024 yılı 1. Dönem yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı başladı.

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Ekiplerine ‘Yara Bakımı’ Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muğla genelinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetlerinde görevli hekim, hemşire ve sağlık memurlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı ve Hiperbarik Tıp uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen tarafından ‘Yara Bakımı Eğitimi’ verildi.

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Seydikemer’de Futsal Şampiyonası

Okul Sporları kapsamında Seydikemer’de Yıldız Erkekler Futsal Şampiyonası düzenlendi. Düzenlenen şampiyona sonrası birinci olan okullar Seydikemer’i il finallerinde temsil edecek.

Fethiye’de Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, kan stoklarının azalması nedeniyle 3 gün sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilk destek Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’tan geldi.

"Okuyorum, Yazıyorum" Projesi Muğla'da Devam Ediyor

Türkiye’de Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi faaliyetleri devam ediyor.

AKD Genel Müdürlük Görevine Güçeli getirildi

Türkiye kıyılarındaki doğal ve kültürel mirasının korunması için çalışmalar yürüten Akdeniz Koruma Derneği’nin yeni Genel Müdürü Kayhan Güçeli oldu.

Köyceğiz Sağlık Müdürlüğü Yeni Binasında Hizmet Vermeye Başladı

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet verdiği lojman katından, yapımı tamamlanan tam donanımlı hizmet binasına taşınarak hizmet vermeye başladı.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Köyceğiz’deki Okullarda Deprem Şehitleri Anıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde asrın felaketinde kaybedilen canlar için tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşu programı gerçekleşti.

Muğla’da ‘Su Merkezli Tarımsal Üretim Planlama’ Toplantısı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde tarımsal üretim planlaması toplantısı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay başkanlığında yapıldı. İki oturumda yapılan toplantıda su merkezli uzun vadeli üretim planlaması masaya yatırıldı.

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Açıldı

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Mezunları Derneği görkemli bir program ile açıldı. Llull Tersane’de düzenlenen organizasyona, okul mezunları ve öğretmenler katıldı. Dernek ile ilgili çeşitli açıklamaların yapıldığı etkinliğe katılanlar keyifli vakit geçirdiler.

Muğla’da İkinci Dönem Başlangıç Zili Çaldı

Muğla’da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ilk ders zili çaldı.

Köyceğiz’de Müdür Sağırkaya Törenle Uğurlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde emekliye ayrılan Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Sağırkaya törenle uğurlandı.