Muğla Büyükşehir, Haberleri

Muğla Büyükşehir, Haberleri

Başkan Ünlü'den, Başkan Aras'a tebrik

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, devir teslim törenine katılarak görevi devralan Muğla Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Ahmet Aras’ı tebrik etti.

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

Muğla Büyükşehir 2023 yılında 6 bin 987 hasta nakli hizmeti verdi

Hasta nakil hizmetiyle vatandaşların evlerinden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından evlerine naklini gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Muğla’da 2023 yılında yapılan yaklaşık 10 bin naklin 6 bin 987’sini gerçekleştirdi.

Bodrum’da 6 Milyon 500 Bin Ton Hafriyat Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında il genelindeki 9 hafriyat sahasında 1 Milyon 57 bin 861 ton atığı bertaraf ederek 80 bin 108 araca hizmet verdi.

Kırsaldaki Çınarlara Yerinde Hizmet

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar Hizmeti ile kırsalda yaşayan yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Büyükşehirden Şeffaf İtfaiye Sınavı

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek olan 60 itfaiye memurunun uygulamalı ve sözlü sınavları başladı. 29 Aralık tarihinde sona erecek sınavlar herkesin izleyebileceği şekilde şeffaf bir biçimde yapılıyor.

Muğla Büyükşehir 9 yılda 642 km kanalizasyon hattı

2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da altyapıya büyük yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Bin 806 kilometre içme suyu, 642 kilometre de kanalizasyon hattı çalışmasını tamamladı.

Bozburun Yarımadasına 262 Milyon TL’lik Yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

Üniversite öğrencilerine her gün sıcak çorba

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için soğuk havalarda çorba ikram hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Cumhuriyet’in 100’üncü yaşında 100’üncü yıl heykeli

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100’ücü yılını 28 Ekim saat 15.00’de Tayyare kavşağında açacağı 100 ‘üncü yıl heykeli ile taçlandırıyor.

Bodrum Mumcular’da içme suyu çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum Mumcular Mahallesinde başlattığı ve bölgeye günlük 5 bin kişiye yetebilecek miktarda ek su sağlayacak çalışma devam ediyor.

‘Çevreye verilen zarar en aza indiriliyor’

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bir boya firmasının imzaladığı protokol dahilinde Türkiye'de ilk defa eski bir belediye binasının dış cephe boyası ısı yalıtımı yapılarak her mevsim hem içerden hem dışardan tasarruf sağlanmaya başlandı.

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

“Muğla’nın betona boğulmaması için mücadele ediyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, imara uygun olmadan açılan ve çevreye zarar verebilecek diğer uygulamalara karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 174 çevre davası açtı.

Düğerek’te Alt ve Üstyapı Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Mahallesi’nde 25 Milyon TL yatırımla hayata geçirdiği alt ve üstyapı yatırımları için tanıtım toplantısı düzenledi.

KAYTAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan’ın babası Enver Kaytan hayatını kaybetti.