Muğla İl Müftülüğü Haberleri

Muğla İl Müftülüğü Haberleri

Muğla İl Müftülüğü'nden eğitim semineri

Muğla İl Müftülüğü, gençlik çalışmalarını ve manevi danışmanlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla "Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar Eğitim Semineri" düzenledi. Seminer, Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Muğla’da Hac Semineri Düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesi tarafından Menteşe ve Ula ilçelerinden kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac semineri düzenlendi.

Muğla’da Gazze’ye Destek Pazarı Açıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Kurşunlu Camii'nde Gazze’ye destek pazarı açıldı.

Muğla’da “Değerleriyle Güçlü Ailem” konferansı düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü tarafından “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konferansı düzenlendi.

Muğla İl Müftülüğü tarafından “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü tarafından Menteşe ilçesinde “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi.

Vatandaşlar Dualar Eşliğinde Uğurlandı

Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Muğla Şubesi'nin organizesiyle düzenlenen Muğla Özel Umre turu ile kutsal topraklara giden Umreciler için Muğla İl Müftülüğü bahçesinde bir program düzenlendi.

Vali Akbıyık şehit aileleri ve gaziler ile kahvaltıda bir araya geldi

Cumhuriyet’in 100.yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla’daki şehit aileleri ve gazilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Bayır Ortaokulunda Mevlid-İ Nebi Programı Düzenlendi

Bayır lisesi ve Ortaokulunda Muğla İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.

‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ Konulu Program Düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Konferans salonunda "Peygamberimiz, İman ve İstikamet "konulu program düzenledi.

Çocuklar Şenlikte Buluştu

 Muğla İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen şenlikte çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Dini Bilgiler Yarışması Düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “2023 yılı Yaz Kur’an Kursları arası Dini Bilgiler Yarışması İl Finali” Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor

Deprem Bölgesinde Muğla İl Müftülüğü Tdv gönüllüsü hocalar görev yapmaya devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE TANIŞTIĞI MİNİK ARDA İLE TEKRAR BULUŞTU DUYGULU ANLAR YAŞANDI

  Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için Muğla İl Müftülüğü tarafından Gaziantep’e görevli müftü olarak gönderilen Dilaver Çakır, “Sen benim manevi oğlumsun” dediği minik Arda ile buluştu. Duygulu anların yaşandığı buluşmada gözyaşlarına hakim olamayan Çakır, minik Arda ile sürekli görüşebilmek için akıllı saat hediye etti.

DEPREM BÖLGESİNDE TANIŞTIĞI MİNİK ARDA İLE VEDALAŞMA DUYGULANDIRDI

Kahramanmaraş Depremi'nin yaralarını sarmak için Muğla İl Müftülüğü tarafından bölgeye gönderilen gönüllü personel Dilaver Çakır'ın, deprem bölgesinde tanıştığı minik Arda ile vedalaşması, duygulu anlara sahne oldu. Minik Arda'yı oğlu gibi sevdiğini ifade eden Çakır; “Sen benim manevi oğlumsun, beni unutma” dedi.

MUĞLA'DA SABAH NAMAZI BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Muğla İl Müftülüğü ve Menteşe İlçe Müftülüğü'nün Sabah Namazı Buluşmaları Şahidi Camii'nde düzenlendi.

MUĞLA'DA GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

AFAD ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği Muğla İl Müftülüğü ve AFAD Muğla il temsilciliği ile birlikte gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

MUĞLA’DA CAMİ VE İRŞAT KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Muğla İl Müftülüğü tarafından 2022 Mevlidi Nebi Haftası dolayısı ile Peygamberimiz, Cami ve İrşat Konulu Konferans düzenlendi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSUNDAN, GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

Müftülük personeline deprem eğitimi

Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri tarafından Muğla İl Müftülüğü personeline deprem eğitimi ve güvenli tahliye tatbikatı uygulamalı olarak gösterildi.

Muğla İl Müftülüğüne Yaşar Çapçı atandı

Bir süredir açık bulunan Muğla İl Müftülüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Yaşar Çapçı atandı.

Hafızlık Tespit Sınavı’na 27 öğrenci katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Eğitim Merkezi/Dini Yüksek İhtisas Merkezleri’nde yapılan hafızlık tespit sınavları, pandemi sebebiyle tüm illerde yapıldı. Muğla İl Müftülüğünde yapılacak olan hafızlık tespit sınavı, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu’nda gerçekleştirildi.