Muhtarlık Haberleri

Muhtarlık Haberleri

Ortaköy Mahallesinde seçim yenileniyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde 31 Mart tarihinde yapılan muhtarlık seçimini kazanan Hüseyin Uçar’ın ‘Memnu hakların iadesine’ ilişkin kararı zamanında vermediği için Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti.

Fethiye’de 371 Sandıkta 129 Bin 565 Seçmen Oy Kullanacak

Fethiye’de seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Toplam 371 sandıkta 129 bin 565 seçmenin oy kullanacağı belirtildi.

Başkan Alim Karaca’dan Muhtarlar Günü Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muhtarlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Muhtarlık müessesesi demokrasinin en temel taşıdır” ifadesini kullandı.

Vali Akbıyık’tan ‘Muhtarlar Günü’ mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, muhtarların ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını, karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihi bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlediğini açıkladı.

Gürsel Muhtar Yaşam Savaşını Kaybetti

Fethiye'nin Cami Mahallesinde geçmiş dört dönem muhtarlık yapan Gürsel Balcı, uzun zamandan bu yana tedavi gördüğü rahatsızlığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Muhtarlıktan milletvekilliğine: 34 yıldır girdiği seçimlerden hep zaferle çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesi Belediye Başkanı olan ve 14 Mayıs Pazar günü yapılan 28. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Muğla Milletvekili seçilen Yakup Otgöz, tam 34 yıldır katıldığı muhtarlık, Belediye Başkanlığı ve şimdi de Milletvekilliği seçimlerini kazanarak, girdiği seçimlerden hep zaferle ayrıldı.

Seçmen Kâğıtlarını Muhtarlıklardan Temin Edebilecekler

Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi için geri sayım sürüyor.

Seçmen kağıtları muhtarlığa ulaştı

Seçmen kâğıtlarının muhtarlıklara geldiğini söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü açıklamada bulundu.

ESKİ VE YENİ MUHTARLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Geçmiş dönemlerde Fethiye ve Seydikemer’ de muhtarlık yapmış olan isimler, şu an görev yapmakta olan mahalle muhtarları kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Milas Savranlı Mahallesi muhtarını seçiyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Savran Mahallesi'nde muhtarlık ara seçimi yapılıyor, 301 seçmen yeni muhtarını belirlemek üzere sandık başına gitti.

MTO’dan ihtiyaç sahiplerine Ramazan Kolisi yardımı

Marmaris Ticaret Odası (MTO), 745 ihtiyaç sahibi aileye 'Ramazan Yardım Paketi' dağıttı. MTO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde hazırlanan yardım paketleri Muhtarlıklar ve MTO Meclis Üyeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Başkan Gümüş Muhtarlarla Birlikte 2021 Yılını Değerlendirdi

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yılın son gününde muhtarlarla bir araya geldi. Menteşe’de görev yapan muhtarları makamında ağırlayan Başkan Gümüş, “Muhtarlık halkımıza en yakın yönetim biçimi. Bu bakımdan yaptıkları görev de çok önemli. Muhtarlarımızla her zaman uyum içinde çalıştık. Yeni yılda da birlikte çalışacak ve halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz.” dedi

Bodrum Belediyesi Kasım ayı muhtarlar toplantısı gerçekleşti

Bodrum Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Kasım ayı Muhtarlar toplantısı Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Tarihi kalelere gözü gibi bakıyorlar

Muğla'nın Marmaris ilçesine 45 kilometre mesafedeki turistik Selimiye Mahallesinde bulunan ve tarihi uzun geçmişe dayanan kalelere vatandaşlar ve muhtarlık sahip çıkarak, bakımını üstleniyor. Mahalle sakinleri kalelerin bakımının yapılıp turizme kazandırılmasını istiyor.

Muhtarlara yangınlarda ilk müdahale için malzemeler teslim edildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde mahallelerde olası yangınlarda ilk müdahalelerde kullanılmak üzere yangın tüpü, iş ayakkabısı, yanmaz eldiven gibi çeşitli malzemeleri muhtarlıklara teslim etti.

Başkan Canözü, “Muhtarlarımız özveriyle çalışıyor”

Koronavirüs salgınıyla mücadelede ve yerel düzeyde faaliyetlerin yürütülmesinde muhtarlıklar önemli bir rol üstleniyor. Karagedik Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, “Muhtarlarım yemeyi, içmeyi bırakmış canla başla hizmet ediyor” dedi.

BAYRAM ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BİSİKLET SEVİNCİ

Fethiye’de Menteşeoğlu Mahallesi Muhtarlığı, örnek projesini sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda başlayan proje kapsamında, Mahalle Muhtarı Ramazan Küçük kendilerine teslim edilen atıl ve kullanılmayan bisikletleri tamir ettirip; ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına hediye ediyor. Geçen ay 20 bisiklet hediye eden muhtarlık, hayırseverlerin kampanyaya destekleri sayesinde 15 bisiklet daha hediye etti.

Taş ocağına karşı çıktılar

Fethiye’deki yeşil bitki örtüsü ve doğasıyla ünlü Üzümlü ovası, Kırçıllı mevkiinde faaliyete başlayan taş ocağına karşı Fethiye Belediyesi, Üzümlü, Koru, İncirköy ve Nif muhtarlıkları ile bölge halkı, taş ocağı firmasına dava açmak ve görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Saatcı, “Halkın istemediği hiçbir şeyin olma şansı yok! Taş ocağında faaliyetin durdurulması için hukuksal açıdan her türlü mücadeleye hazırız. Birilerinin çıkarı için doğayı tahrip ettirmeyiz!” dedi.

FETHİYE BELEDİYESİ 4 KOLDAN ÇALIŞIYOR

Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’ne 82 bin 907 m²’lik alanda parke, Koru’ya Sosyal Tesis, Esenköy’e muhtarlık binası ve destihane atölyesi, Çenger’e muhtarlık binası ve ön kısmına kapalı alan yapıyor. Bunların yanı sıra Belediye’nin asfalt ekibi de Babataşı, Cami, Foça, Karaçulha, Kargı, Tuzla, Üzümlü, Yanıklar köy ve mahallelerinde talep edilen çeşitli sokaklarda asfalt kaplaması yapılmaya devam ediliyor.

Seydikemer 65. Mahalle için muhtarlık seçimlerine gidiyor.

Seydikemer Belediye meclisi kararıyla son olarak Yayla Gökben Seydikemer de 65. mahalle olmuştu.

Muhtarlar Günü Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Miletvekili Öztürk:“Muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan etmiştir”