Mülk Sahibi Haberleri

Mülk Sahibi Haberleri

Depremzede kiracılar sokakta sabahladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mülk sahibi ve kiracı anlaşmazlığı neticesinde tahliye kararı çıkan bir apartta kalan kiracılar, "Birçoğumuz deprem bölgesinden geldik. Memleketimizde de gidecek yerimiz yok burada da" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Yine kiracı mülk sahibi anlaşmazlığı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 odalı bir apartta mülk sahibi ve kiracı ile anlaşmazlık çıktı. Açtığı tahliye davasını kazanan mülk sahibinin avukatları ve tahliye işlemleri için gelen icra memurları ile apartta yaşayanlar karşı karşıya geldi. Apart işletmecisi Kemal Göle, "Sezon ortasında tahliye olmaz, burada yaşayan insanlar sokağa atılarak mağdur edilmemeli" dedi.

Kapalı kalınan sürelerde kira ödeme, zorunlu olmayacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren binlerce iş yeri için önemli bir adım atılıyor. Yargı Reformu Paketi kapsamında Borçlar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle birlikte artık salgın gibi olağanüstü durumlarda iş yerleri, kapalı kaldıkları süreye ilişkin kiradan sorumlu olmayacak. Tüm işletmeleri kapsayacak düzenlemeyle iş yerleri, kira bedelini mülk sahibine ödememe hakkına sahip olacak.