Mülteci Haberleri

Mülteci Haberleri

Düzensiz Göçmenler Kaçamadan Yakalandı

Fethiye yarımada mevkiinde bir grup düzensiz göçmen ormanlık alana dağıldı. Mültecileri gören vatandaşlar 112 acil çağrı merkezine durumu bildirdi.

Vatandaşlar Mültecilerden Şikayetçi

Fethiye’de vatandaşlar, mülteciler konusundaki şikayetlerini çok kez dile getiriyor. Fethiye’de yaşayan vatandaş Cemal Çimen, mülteciler konusundaki düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

“Banker Bilo” Filmi Fethiye’de Gerçek Oldu!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden olan “Banker Bilo” filmi Fethiye'de gerçek oldu. Farklı ülkelerden Avrupa hayaliyle için Yunanistan'a gitmek isteyen mültecileri, deniz yoluyla Fethiye'ye getiren insan kaçakçıları mültecilere Fethiye ilçesindeki akvaryum koyunu Rodos diyerek kandırdı.

CHP'li Demir'den mülteci açıklaması

CHP'li Siyasetçi Mehmet Demir, "Suriye ve Ürdün, mültecilerin dönüşü için anlaştı. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacı ve kaçak göçmenlerden kurtulmalıyız. Ensar yalanı ile milletimizin geleceği karartılamaz."

MARMARİS VE DATÇA’DA 80 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 80 düzensiz göçmen kurtarıldı.

BODRUM'DA 141 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI, 16'SI YAKALANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki 6 göçmen olayında 141 düzensiz göçmen kurtarıldı, 16 göçmen yakalandı.

‘’ KEŞKE FETHİYE’DE BÖYLE İŞLERE KARIŞAN İNSANLAR OLMASA’’

Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç, Fethiye ve Seydikemer bölgelerinde yakalanan göçmenler hakkında konuştu. Kulaç yaptığı konuşmada,'' Keşke Fethiye’de böyle işlere karışan insanlar olmasa’’ dedi.

Rodos açıklarında 47 mülteci kayıp

Yunanistan'ın Rodos Adası, Fethiye ve Antalya Kaş üçgeninde yaklaşık 80 düzensiz göçmenin bulunduğu yelkenli teknenin batması sonrası şu ana kadar 32 düzensiz göçmenin kurtarıldığı öğrenildi.

‘’BU İŞİN TİCARETİNİ YAPAN KÖTÜ NİYETLİ İNSANLAR VAR’’

Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, son zamanlarda Fethiye ve Seydikemer bölgelerinde yakalanan göçmenler hakkında konuştu. Öztürk yaptığı konuşmada,’’ Bu işin ticaretini yapan kötü niyetli insanlar var’’ dedi.

Zafer Partisi’nden Göçmen Tepkisi

Zafer Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından Türkiye’de bulunan mültecilerin evlerine gönderilmesi için imza kampanyası düzenlendi. Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel İdare Kurulu Üyesi Önder Aksoy konu ile ilgili ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Turhan Doğu, “Türkiye’nin mültecilerle plan ve programı yoktur”

Yurt dışından Türkiye’ye gerçekleşen düzensiz göçten rahatsızlık duyup, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)e bir soru listesi yollayan genç siyasetçi Turhan Doğu, CİMER’den gelen cevapları FRT TV ile paylaştı. Turhan Doğu, “Türkiye Cumhuriyetinin mültecilerle alakalı günlük popüler söylemler dışında uzun vadeli hiçbir plan ve programı yoktur” dedi.

Yunanlıların denize bıraktığı 32 mülteciyi Türk Sahil Güvenliği kurtardı

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 32 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Denizde mahsur kalan mültecilerin imdadına Sahil Güvenlik Ekipleri yetişti

Bodrum'un Görecek Adası açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu lastik bot motor arızası yaptı. Akıntı nedeniyle sürüklenen bot içerisinde bulunan 19 göçmeni Sahil Güvenlik Ekibi kurtardı.

Eser, “Astana süreci kararlarına uyulmadı”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, ilçe teşkilatında yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Eser, “Türkiye yıllarca sınırın öbür tarafında ‘Güvenli Bölgeler oluşturalım mültecileri oralarda iskan edelim, orada barındıralım’ önerisinde bulundu ancak destek bulamadı. Sorunlar büyüdü. Astana sürecinde bir takım kararlar alındı fakat tarafların kararlara uymadığını yaşayarak gördük” dedi.