Nitelik Haberleri

Nitelik Haberleri

Muğla İŞKUR 2023 yılında 11 bin 339 kadın istihdamına aracılık etti

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü izlediği politikalar ve uygulamalarla kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması konusunda adından söz ettiren sonuçlara imza atıyor.

Cinsel İstismardan 10 Yıl Hapis Kararı Bulunan Şüpheli Yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde nitelikli cinsel istismar suçundan aranan şüpheli jandarma kipleri tarafından yakalandı.

Milas Belediyesi Tarihine Sahip Çıkıyor

Tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan Milas’ta köy çeşmelerinin tarihsel nitelikleri hakkında arşiv oluşturularak, korunmasına yönelik projeler üretilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Siber Güvenlik Uzmanı yetiştirilecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi il kalkınma ajansı arasında imzalanan protokolle Muğla’da, bilişim sektörünün en nitelikli mesleklerinden olan siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek.

Muğla’da Nitelikli Dolandırıcılar Yakalandı

 Muğla’da sosyal medyada mesaj yoluyla yüksek kazançlı iddia kuponu vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 şüpheli şahsa yönelik operasyonda şahıslar tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Vali Akbıyık’tan İlköğretim Haftası mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en temel gücün eğitimli ve nitelikli insan gücü olduğunu açıkladı.

Dövizle Kredi Çekene Kötü Haber!

Dövizle kredi çektikten sonra taksitleri ödeyemeyen işadamı mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktaşı koyan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Dolar kurunun artmasının öngörülemeyecek bir olgu olmadığına dikkat çeken Yüksek mahkeme; kurlarda yaşanabilecek değişikliklerin davacı tarafça kredi sözleşmenin yapıldığı sırada göz önüne alınması ve basiretli bir tacirin dövizle kredi çekmenin sonuçlarını öngörmesi gerektiğine hükmetti.

İklime ve hastalıklara dirençli hale geliyor

Arıcılığın Başkenti Muğla’da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi kapsamında verilen nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi ve lider arıcılık eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.

17 YAŞINDAKİ KIZIN ÖLÜMÜNDE ANNE VE BABAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun yatağında ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Tutuklanan genç kızın anne ve babası, nitelikli kasten öldürme suçundan müebbet hapis ile yargılanacak.

KALİNDA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Muğla'nın Dalaman ilçesi sınırlarında yer alan Kalinda Antik Kenti'ni gün yüzüne çıkarmak için kazı çalışmaları başlatıldı. Muğla Valiliği ve Dalaman Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği proje ile Dalaman ilçesinin ulusal ve uluslararası düzeyde daha fazla tanınan, daha görülür, daha ulaşılabilir ve nitelikli bir arkeolojik alan haline getirilmesi hedefleniyor.

YATAĞAN’DA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, hakkında 'Silahla Tehdit, Mala Zarar Verme, Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme' suçundan 5 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan M.B. Yatağan Kapubağ Mahallesinde Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyon ile yakalandı.

DOLANDIRICILAR, EKİPLERCE KISKIVRAK YAKALANDI

Fethiye’de ihalelere girerek devlet arazilerini satın aldığını birlikte bu işi yapabileceklerini iddia eden üş kişi Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinde nitelikli dolandırıcılık suçundan gözaltına alındı.  

MARMARİS VE DATÇA'YA YENİ NİTELİKLİ DOĞAL KORUMA ALANLARI

Marmaris ve Datça ilçelerinde 4 alan doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescil edildi.

DATÇA'NIN 4 MAHALLESİNE ‘DOĞAL SİT ALANI' TESCİLİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Muğla'nın Datça ilçesi Kızlan, Emecik, Reşadiye ve Karaköy Mahallerini ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak ilan etti.

SİBER DOLANDIRICILAR TUTUKLANDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen siber suçlara yönelik soruşturma çerçevesinde sahte siteler üzerinden sahte araç kiralama ve sahte otel rezervasyon yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan 2 kişi tutuklandı.

FTSO gemi yapım hangarı için inşaata başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine, Fethiye ve Seydikemer’in ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, gemi yapım hangarı inşa edilecek. FTSO üyelerinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek için yeni bölümlerin de açılacağını vurgulayan Başkan Çıralı, “Tüm üyelerimizin bu konudaki taleplerini dinlemek, ihtiyaç duyulan diğer alanlar içinde bölümler açmak istiyoruz.” dedi. FTSO ile Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu, 19 Mayıs 2022 Cuma günü FTSO Meğri Salonu’nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

TOBB VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın katıldığı ‘Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’nde şirketlerin mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle birlikte 2021 yılında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje okulu kapsamına aldığı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mesleki eğitim gören öğrencilerin, işletmelerle daha etkin buluşabilmesinin yolu açılmış oldu. Süreci değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Fethiye ve Seydikemer’deki üyelerimizin proje okulumuzdan daha fazla yararlanabilmesi için çok önemli bir adım atıldı. 28 öğretmen ve 928 öğrencisi bulunan okulumuza, gereken tüm destekleri vererek üyelerimizin nitelikli çalışan ihtiyacına doğrudan çözümler üretmek istiyoruz. Öğrencilerimize iyi eğitim şartları ve staj imkânları yaratmak, üyelerimiz içinse mesleğini seven ve sahiplenen başarılı çalışanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

FTSO’NUN PROJE OKULU SEKTÖR TOPLANTISINA KONU OLDU

Yat ve tekne imalat sektöründe nitelikli eleman sorunu FTSO’nun proje okulunda çözülecek.

8 ayrı suçtan araması bulunan şahıs Milas’ta yakalandı

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı Kıyıkışlacık Karakol Komutanlığı sorumluluk alanı içerisinde olan Gürçamlar Mahallesinde Kıyıkışlacık Karakol, Milas ve Muğla istihbarat ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Muğla ve Aydın mahkemelerince silahlı tehdit, göçmen kaçakçılığı, taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma, nitelikli yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması, silahlı yağma olmak üzere 8 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan 45 yaşındaki İ.E. yakalandı.

Arıcılara Apiterapik ürün eğitimi

Muğla'da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi çerçevesinde arıcılara nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi eğitimleri devam ediyor.

Ftso’dan Mesleki Eğitime Dev Katkı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu kapsamına aldığı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çalışan yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar başladı. Protokol kapsamında FTSO tarafından okula ek binalar inşa edilecek, atölyeler yüksek teknolojiyle donatılacak ayrıca Fethiye ve Seydikemer’in ihtiyaçları doğrultusunda ek bölümler açılacak. Okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlanacak, ayrıca öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek staj ve istihdam olanakları arttırılacak.

MUĞLA’DA 561 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİNE EĞİTİM VERİLDİ

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından 561 güvenlik görevlisine Kurumsal Asayiş Analiz Nitelik Geliştirme Uygulaması (KAAN), Özel Güvenlik Hizmetleri, Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Farkındalık Eğitimi verildi.

Sahte turizm sitelerine erişim engeli

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 'Güvenli Turizm' denetimlerini sürdürüyor. Jandarma ekiplerinin sorumluluk alanındaki otellerin web sitelerini kopyalayarak nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 26 siteye erişim engeli getirildi.

FTSO’DAN ÖĞRENCİLERE RUSÇA DİL EĞİTİMİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), yeme içme sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak amacıyla, Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 35 kız öğrenciye Rusça dil eğitimi veriyor. Kursu ziyaret eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yoğun ders programlarının arasında Rusça öğrenmek isteyen öğrencileri tebrik ederek “Biz sizler için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalıştık. Sizlerden de Rusçayı öğretmek için gayret göstermenizi istiyoruz. Bu gayretinizin karşılığını ilerleyen yıllarda alacağınızdan emin olun.” dedi.

Abaküs Türkiye’nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

Çocuğa cinsel istismardan aranan şahıs yakalandı

Fethiye Asayiş Büro Amirliği İnfaz Büro Ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı suçundan Fethiye İlamat ve İnfaz Bürosunca aranan A.D. (27) yakalandı.

80 adet Ambalaj Atığı Biriktirme Konteynerleri daha koyuldu

Fethiye Belediyesi, vatandaşın taleplerini yerine getirebilmek ve atık toplama sistemini daha ileriye taşıyabilmek amacıyla geri kazanılabilir nitelikteki atıklar için ürettiği 25 adet “Ambalaj Atığı Biriktirme Konteynerlerine” 40 küçük 15 adet büyük olmak üzere 55 adet daha konteyner ekledi. Toplamda 80 adet yeni atık biriktirme konteyneri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce vatandaşların hizmetine sunuldu.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, AK Parti Fethiye teşkilatını ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkemizin bir çok noktasında çıkan orman yangınlarının Dünya tarihine geçebilecek nitelikte olduğunu belirterek, ”Bu yangınların söndürülmesi için devletimiz ve milletimiz topyekün mücadele etmiştir” dedi.

Marmaris'teki 'Suikast Timi'ne ceza yağdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen suikast timindeki 1'i firari tutuklu 37 hükümlünün, 'nitelikli yağma' suçundan yargılandığı Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada ceza yağdı. Hainlere kişi başı 270’er yıl hapis kararı çıktı.

“Fethiye Sualtı Tarih Parkı” projesi bölgenin yeni çekim noktası olacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), dalış turizmini yeniden canlandıracak ve 10 binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak “Fethiye Sualtı Tarih Parkı” Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Toplam 3 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek projenin bölgenin yeni çekim merkezi olacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Projemiz kapsamında Fethiye koylarında gerçekleştirilecek tematik sualtı sergisi ile Fethiye tarihini sualtında canlandıracağız. Fethiyemizin tarihi değerleri Fethiyemizin değerleri Kayaköy, Likya Lahitleri ve Amintas Kaya Mezarları su altında resiflerle canlandırılacak. Bölgemizin dalış turizmine yönelik potansiyelini ortaya çıkarılacak proje aynı zamanda onbinlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak nitelikte olacak.” dedi.