Odun Haberleri

Odun Haberleri

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 yıl boyunca yaklaşık 500 bin ton atık topladı. Evsel atıkları bertaraf eden Belediye sıfır atık sistemini kurarak hem doğayı korudu hem geleceğe katkı sundu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hizmetten ödün vermeyen personelimize ve Marmaris’i temiz tutarak onlara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yakacak Odun Yardımı Başladı

Fethiye Belediyesi tarafından soğuk kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için yakacak odun yardımı başladı.

Muğla'da odun ve kömür sobalarına ilgi arttı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sonbaharın gelişi ve havaların sıcak gitmesi sebebi ile soba satışları normal düzeyde seyrederken, odun ve kömür sobaları vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin eğlence ve eğitim merkezi

29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği oluşturmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’ne 209 çocuk kayıt yaptırırken, 681 oyuncak da miniklere ödünç verildi. Ayrıca Oyuncak Kütüphanesi’nde 18 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 227 çocuk katıldı.

DEPREM BÖLGESİNE TIR DOLUSU ODUN 

Seydikemer’in Bağlıağaç Mahallesi sakinleri soğuk iklim şartlarına karşı bölgeye bir tır odun gönderdi.

KÖYCEĞİZ'DEN DEPREM BÖLGESİNE ODUN GÖNDERİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde de tüm Türkiye'de olduğu gibi yardım seferberliği artarak devam ediyor.

BELEDİYEDEN VATANDAŞA ODUN VE SOBA DESTEĞİ 

Fethiye Belediyesi tarafından “Yurttaşlarımızla Dayanışma İçindeyiz” sloganıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara odun ve soba yardımı devam ediyor.

BAHÇEDEKİ ODUNLAR TUTUŞTU EV YANMAKTAN KURTULDU

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bahçedeki odunların tutuşması sonucu çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

ODUN, KÖMÜR VATANDAŞIN CEBİNİ YAKACAK

Ekim ayının son günleri yaşanırken hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaş, odun ve kömür fiyatlarını merak etmeye başladı. Uludağ Odun Kömür Muhasebe ve Satış Temsilcisi Cüneyt Bey ise bu konuda merak edilen soruları cevapladı.

MENTEŞE, ODUNPAZARI BELEDİYESİ İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUYOR

Menteşe Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yol kenarındaki kurumuş ağaç parçaları yangına davetiye çıkartıyor

Muğla'nın Dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın yer aldığı bölgedeki ormanlık alanda yol kenarındaki kurumuş ağaç parçaları ve odunlar yangına davetiye çıkartıyor.

Ahır, alev topuna döndü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir ahır ve odunlukta çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Geceyi odun deposunda çıkan yangın aydınlattı

Milas ilçesinde odun deposunda çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Elektriğe Zam Sobaya Döndürdü

Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına tarihi zam uygulandı. Kış ayında zamlı faturalar ile karşılaşan vatandaşlar elektrikten tasarruf etmek için klimaları kapatarak evlerine soba kurmaya başladı. Vatandaşın sobaya artan ilgisi hakkında konuşan Uygar Odun Kömür Çalışanı Seyfullah Durak,’’ Günümüzde en tasarruflu ısınma yöntemi soba’’ dedi.

Çiftçilerin odun isyanı

Akşam saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklığı seralarda üreticilik yapan çifçininin korkulu rüyası oldu. Gece gündüz ürettikleri ürünleri soğuktan korumaya çalışan çiftçiler seralarda yakacakları sobalar için odun bulamıyorlar. Çiftçiler Orman İşletme Müdürlükleri tarafından 31 Aralık’a kadar metreküpü 150 TL’ye satılan odunun 1 Ocak’tan itibaren 225 TL’ye 21 Ocak tarihinden itibaren ise 358 TL’ye satılmasına isyan ediyorlar.

Bitkisel ürün tespiti, envanter ve planlaması hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; odun dışı ürün ve hizmetler şube müdürlüğü bitkisel ürünler tespiti, envanter ve planlaması ihalesi gerçekleştirilecek.

Odun sorunu büyüyor

Havaların soğuması nedeni ile  serada üretim yapan çiftçiler don nöbeti tutmaya başladı.Ürettikleri ürünün soğuğa maruz kalmaması için seralarda sürekli odun yakmak zorunda kalan üretici odun sorunu yaşamaya başladı.Orman İşletme Müdürlükleri’nde yılbaşından önce KDV dahil 150 TL’ye  yılbaşından sora  KDV dahil 225 TL’ye satılan odunun metreküpünün  bugünden itibaren KDV dahil 350 TL’ye satılması bekleniyor.

Üretici odun bulamıyor

Fethiye ve çevresinde yaklaşık 1 haftadan bu yana devam eden don olayları ile beraber seracılık yapan çiftçiler seralarında ürünlerinin soğuğa maruz kalmaması için soba yakmak zorunda kalıyorlar.Soğukların meteorolojiden alınan tahminlere göre yaklaşık bir hafta daha devam edecek olmasından dolayı serada yakacak odun sorunu yaşanmaya başlandı.

Şahin “Yanan yerlerin odununu çiftçiye verin”

Her hafta FRT TV’de canlı olarak yayınlanan Gündem Analiz Programı’nın bu hafta konuğu hafriyatçı Taner Şahin’di.Şahin programda Program sunucusu Necati Kanbur’un sorularını açık yüreklilikle cevapladı.Şahin “Yazın uanan yerlerde yapılan kesimlerde çıkan odukları soğukta serasında soba yakmak zorunda kalan çiftçiye verin” dedi.

Traktör canlarını aldı

Seydikemer İlçesi’ne bağlı Dereköy Mahallesi’nde römorkunda odun yüklü traktörün devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin baba oğul olduğu öğrenildi.

Kömür geçen sene 25 TL iken bu sene 60 TL

Hava sıcaklarının düşmesiyle ve kış mevsiminin de yaklaşmasıyla vatandaş kış aylarının olmazsa olmazları odun, kömür ve soba alımı için hazırlıklara başladı. Geçen seneye göre fiyatların bir hayli arttığını belirten Uludağ odun kömür işletme sahibi Soner Uludağ, “Bu sene biz fiyatlara yetişemiyoruz. Geçen seneye göre tam iki katı oldu. Dünya genelindeki enerji krizinden dolayı fiyatlarımız çok aşırı derece arttı” dedi.

Devrilen tırın dorsesindeki odunlar ikinci bir kazaya neden oldu: 4 yaralı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde devrilen tırın dorsesinden yola savrulan odunlar ikinci bir kazaya neden oldu. Odunlara çarparak takla atan otomobildeki 3 kişi ve tır sürücüsü yaralandı.

Kömür ve odun satın alıncaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, İl Sağlık Müdürlüğü - Gümüşhane Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Kömür Ve Odun Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Katı yakıt alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Müdürlüğümüze Bağlı Birinci Basamak Sağlık Tesisleri İçin 2021-2022 Kış Dönemi Yakacak Katı Yakıt (Odun Kömür) Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Odun ve sıvı yakıt alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Müdürlüğümüze Bağlı 14 İlçede Bulunan Okul Ve Kurumlara Isınma Amaçlı Odun Ve Sıvı Yakıt Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Restoranlar kapalı olunca, kömür satışları durdu 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs nedeni ile arka arkaya gelen kısıtlamalar turistik işletmeler, hem restoranların aylardır kapalı kalması, hem de bahar aylarında yapılan pikniklerin yapılamaması nedeni ile mangal kömürü satışı durma noktasına geldi. Geçtiğimiz yıllar da bol bol satılan mangal kömürleri bu yıl satılamayınca elde kaldı. Odun-kömür satışı yapan işletmeler bir an önce normalleşme ile birlikte restoranların ve turistik tesislerin açılmasını bekliyorlar. 

Odun ve kömür alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Müdürlüğümüz Ve Bağlı Sağlık Tesisleri İçin 2021-2022 Yılı Toplu Odun Kömür mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Eksi 5 derecede ‘zirai don’ nöbeti

Muğla'da son günlerde etkili olan soğuk hava dalgası sonrası sera üreticileri de ürünlerin zirai dondan etkilenmemesi için önlem amacıyla seralarda sabaha kadar nöbet tutarken, sera içindeki sobaya sürekli odun attı.

Kedi ve köpekler odun sobası ile ısınıyor

Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde koruma altına alınan kedi ve köpekler görevliler tarafından yakılan sobalarla soğuktan korunuyor.