Ogm Haberleri

Ogm Haberleri

Aday Saatcı’dan Mahalle Ziyaretleri

Fethiye’nin Çamköy ve Karaçulha Mahallelerine ziyaretler gerçekleştiren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisine yöneltilen asılsız iddialarla ilgili konuşurken, Fethiye bölgesinde 1500 kaçak inşaat olduğunu açıkladı ve bunları yıkacak bir babayiğidin henüz doğmadığını kaydetti.

T-70 Yangın Söndürme Helikopteri Göreve Başladı

TUSAŞ ve Skorsky tarafından ortak üretilerek geçtiğimiz günlerde OGM envanterine dahil olan ilk yangın söndürme helikopteri Muğla’da göreve başladı.

GİRGİN: YANGINLARIN SEBEBİ ENERJİ NAKİL HATLARININ BAKIMSIZLIĞI MI?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, verdiği araştırma önergesiyle, yangınların elektrikte özelleştirme politikaları ile olan ilişkisinin açığa çıkarılması ve özel şirketlerin enerji nakil hatları için gereken bakım ve yenileme işlemini yapıp yapmadığının tespiti için Meclis araştırması açılmasını istedi. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

MUĞLA’DA İLK YANGIN HELİKOPTERİ GÖREVE BAŞLADI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak ilk yangın söndürme helikopteri Marmaris’te göreve başladı.

DALAMAN-ÇÖĞMEN KÖYLÜLERİNİN YASAL GÜVENCE TALEBİ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin 21 Nisan 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çöğmen köylülerinin sorunun kökten çözecek yasal adımların atılmasını beklediğini ifade ederek Tarım ve Orman Bakanlığı’nı yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

BELEDİYE BASKETBOL TAKIMI EVİNDE MAĞLUP OLDU

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Fethiye Belediyespor, Ogm Ormanspor’la yaptığı mücadeleyi 88-115 kaybetti.

Marmaris’i festival heyecanı sardı

Hazırlıklarına iki yıl önce başlanmasına rağmen önce pandemi ve sonrasında Marmaris'i derinden sarsan yangın ve sel felaketleri nedeniyle ertelenmek zorunda kalınan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için ilk adım atıldı. Marmaris'i kültür sanatla buluşturacak olan 'küllerinden doğmak' temalı festivalin ilk basın toplantısı gerçekleştirildi.

Yaşlı Çiftin Evi Yandı

Dalaman İlçesi’ne bağlı Çöğmen Mahallesi’nde Hayrettin Muslu’ya (82) ait evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken ev sahibi Hayrettin Muslu ve eşi Esma Muslu(78) yaralandı. Yaşlı çift olay yerine gelen ambulansta tedavi edildi.

Girgin: Köylülerin Direnişi Sonuç Verdi Tebligatlar Geçersiz

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çöğmen Köylülerin tapu sorunları ile ilgili gelişmelere dair açıklama yaptı. Girgin şunları söyledi:

Genç Judocular yarıştı

Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda 9 ilden 176 sporcunun katılımı ile Judo Bölge Grup Birinciliği karşılaşmaları yapıldı.Yapılan karşılaşmaların ardından dereceye giren sporcuların madalyaları verildi.

Fethiye Belediyespor Deplasmanda Mağlup Oldu

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Fethiye Belediyespor, 12. hafta da deplasmanda OGM Ormanspor’a 85-72 mağlup oldu.

OGM ‘İyi ki varsın Şahin’ paylaşımı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Marmaris'te itfaiyecilere su götürürken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in fotoğrafını sosyal medya hesaplarından 'İyi ki varsın Şahin' yazılı kapak fotoğrafıyla paylaştı.

Davutoğlu, Fethiye İlçe Binası açılışını gerçekleştirdi

Fethiye’ye gelen Gelecek Partisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, törenle Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı binasını hizmete açtı. Açılışta konuşma yapan Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin Türkiye’nin her yerinde olduğunu belirterek, Türkiye’nin geleceğine Fethiye’nin güneşi gibi doğmaya hazırlandıklarını ifade etti.

LH Fethiye Belediyespor’dan açıklama

Akdeniz bölgesinin ING Basketbol Süper Ligi'ndeki tek temsilcisi durumunda bulunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor kulübünün Başkanı İzzet Durak, bu haftasonu oynanacak zorlu OGM Ormanspor maçı öncesinde yazılı bir açıklama yaptı.

Fethiye’nin ölüm kalım maçı  

Tüm Akdeniz bölgesinin ING Basketbol Süper Ligi'ndeki tek temsilcisi durumunda bulunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 20. haftasında OGM Ormanspor’u konuk edecek. 

LH Fethiye Belediyespor deplasmanda kaybetti: 77-66

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, 5. haftada Ankara deplasmanda OGM Ormanspor ile karşılaştı.

Dalaman’da Yeni Doğmuş Bebek Cesedi Bulundu

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki bir inşaatın yanındaki arsada, bez çanta içinde erkek bebek cesedi bulundu.

Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor

Seydikemer’de yaşayan ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Kur´an-ı Kerim okumayı öğrenmek üzere gittiği kurstaki öğrencilere resim yapmayı ve hat sanatını öğretiyor. 50 yıllık tecrübesini kursa katılan öğrencilere aktaran Başarır, öğrettikçe yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. Likya tarihinin resim ve heykele dönüştürülmesinde önemli isimlerden biri olan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Seydikemer’de Kur’an’ı Kerim öğrenmek için gittiği kurstaki öğrencilere hat sanatı öğretiyor.