Öğretmen, Haberleri

Öğretmen, Haberleri

Seydikemer'de öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verildi

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenlere akıl zeka oyunları eğitimi verildi.

Muğla’da 167 bin 013 öğrenci karne alacak

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 19 Ocak 2024 Cuma günü sona erecek. Muğla’da 838 okulda, toplam 167 bin 013 öğrenci ve 15 bin 547 öğretmen tatile girecek.

Öğrencilerine örnek olmak için kitap yazdı

 Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu'nda görevli Türkçe Öğretmeni öğrencilere kitap yazma alışkanlığını arttırmak amacıyla “Kırık Testere” adlı kitap yazdı.

Fethiye’de emekli öğretmen hayata gözlerini yumdu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Karaçulha İlköğretim Okulu’ndan emekli öğretmen Bayram Keskin, hayatını kaybetti. Keskin’in cenazesi bugün 16.00’da Gölbent Köyü’nde toprağa verilecek.

Köyceğiz’de ‘Öğretmen etkileşim günleri’

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan ‘Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi’nin bu ayki durağı Köyceğiz ilçesi oldu.

Muğla’da 25 öğretmen yemin etti

Muğla’da 24 Kasım öğretmenler günü çerçevesinde Muğla il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Programda 13 ilçeden adaylıkları kalkan 25 öğretmen yemin etti.

Muğlalı öğretmen İçyüz, küresel öğretmen birincilik ödülü aldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Şehbal Baydur Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Belgin Sevgi İçyüz, Eğitimin Nobel'i olarak bilinen ve bu yıl 95 ülkeden 19 bin öğretmenin başvurduğu Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Award) aldı.

Songül öğretmenin 51 yaşında gelen ikiz bebek sevinci

Muğlalı 51 yaşındaki öğretmen Songül ve eşi Sit Nur bebek özlemini 51 yaşında yaşadı. Tüp bebek yöntemiyle anne olmanın sevincini yaşayan, Songül öğretmen ve eşinin bebek özlemi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son buldu.

Müdür Çay, yeni atanan öğretmenler ile bir arada

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘sözleşmeli öğretmen ve engelli öğretmen’ atamaları çerçevesinde Muğla’ya atanan öğretmenler Akyaka’da Muğla il Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldi.

‘Okul Yolunda Her Şey Yolunda’

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarda öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verildi.

Nagihan Öğretmen Hayatını Kaybetti

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Öğretmen Nagihan Erenler, vefat etti. 

“Steam ile Denizleri Koruyorum” Projesi İçin Yarıştılar

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA bu yıl “STEAM ile Denizleri Koruyorum” projesinin 8’incisini gerçekleştirdi. Projeye Muğla ve Didim’den katılan 12 öğretmen, aldıkları STEAM eğitimleri sonrasında öğrencilerle birlikte denizi ve çevreyi koruyan teknoloji odaklı projeler hazırladılar.

KÖYCEĞİZ'DE ÖĞRETMENLER DEPREM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik deprem konulu eğitimler başladı. 

Sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınav Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecine ilişkin takvim doğrultusunda gerçekleştirilen sözlü sınav uygulaması, Muğla'nın Menteşe ilçesi Halk Eğitimi Merkezi'nde başladı.

Köyceğiz’de LGS tamamlandı, 192 personel görev yaptı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde LGS sınavı tamamlanırken, sınav süresi boyunca 126 öğretmen, 30 jandarma, 16 polis, 20 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 192 personel görev yaptı.

Köyceğiz’de okuma bayramı coşkuyla kutlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı İlk ve Ortaokulu birinci sınıf öğrencileri tarafından okuma bayramı etkinliği düzenlendi. Okuma bayramında birinci sınıf öğrencileri yıl boyunca öğrendikleri okuma becerilerini sergiledi. Öğrenciler, etkinlikte rondları, piyesleri, koro ve şarkıları başarıyla sundular. Birinci sınıf öğrencileri eğitim hayatlarının temeli ve en önemli adımı olan ilk okumaya geçmelerinin mutluluğunu paylaştılar. Okul yöneticileri bu etkinlikte görev alan başta Öğretmen Hatice Tok ve öğrencilere, destek veren tüm öğretmen ve velilere teşekkür etti. Düzenlenen etkinliğe okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

154 bin 532 öğrenci ders başı yaptı

2021-2022 eğitim öğretim yılı tüm okullarda yüz yüze eğitimle başladı. Muğla genelinde 13 bin 653 öğretmen, 154 bin 532 öğrenci, haftanın ilk gününde, okullarında ders başı yaptı.

Fethiye’de LGS’ye 2 Bin 146 öğrenci katılacak

Fethiye’de Pazar günü (yarın) yapılacak LGS de 2 bin 146 öğrenci ter dökecek. Toplam 30 okulda 500 öğretmenin görev yapacağı LGS’de tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. LGS nedeni ile öğrencilerin olası kimlik kayıtları için sabah 07’den itibaren nüfus müdürlükleri de açık tutulacak. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Pazar günü Fethiye’de de yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavına (LGS) toplam 30 okulda 2 Bin 146 öğrencinin katılacağını açıkladı. Sınavlarda 500 öğretmenin görev yapacağını söyleyen Kaya, “ Sınav salonlarımız pandemi kurallarına göre hazırlandı” ifadelerini kullandı. 

Kovid 19’a yenik düştü

Seydikemer’e bağlı Kadıköy Mahallesi’nden Emekli Öğretmen ve Yazar 54 yaşındaki Gülgün Küçüktürkücü, bir süredir Kovid-19 tedavisi görüyordu. İzmir’deki bir hastanede tedavi altında olduğu öğrenilen Gülgün Küçüktürkücü’nün, hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Yarın Türkiye genelinde tüm okullarda, bayrak töreni yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yarın Türkiye genelinde tüm okullarda, bayrak töreni yapılacağını açıkladı. Tüm Türkiye’ye çağrı yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il yöneticilerinden tüm okullarda, saat 10.00’da yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını; öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri için davette bulunmalarını istedi.

Uzaktan eğitimde hem eğleniyor, hem öğreniyorlar

Uzaktan eğitimde çocuklar eTwinning projeleri ile hem eğleniyor hem öğreniyor. Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu 5 yaş E Şubesi öğretmeni Betül Özlen Çırak kuruculuğunda yürütülen eTwinning projesi kapsamında öğrenciler eğlenerek öğreniyor. "Öğreten kutu" ve "çekirdekten filize" adlı projeleri uzaktan eğitimle uygulayan Betül öğretmen, projenin amacına ulaştığını belirtti. 

Veliler ve Öğrenciler aynı anda kitap okudular

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri velileri ile birlikte kitap okudular. Sınıfı öğretmeni Hatice Karakan, Sınıf Öğretmeni Demet Kılınç ve Rehber Öğretmen Gökhan Doğan tarafından hazırlanan “Öğretmen, Öğrenci, Veli Kitaplar Buluşturdu Bizleri” kapsamında sınıfta öğrenciler ve veliler aynı anda kitap okudular. Hazırlanan proje kapsamında kitap okuma etkinliğine katılan öğrenci velilerine Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından katılım belgeleri törenle verildi.

OKUL İDARİCİLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ…

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan okul idarecileri ile milli eğitim müdürlüğü bünyesinde görevli personele yönelik seminer düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri tarafından verilen eğitim seminerinde; “Stres ve Beyin”, “Öğretmen, Veli ve Yönetici İlişkileri”, “İletişim ve İyi geçinme Alışkanlığı”, “Beşeri İlişkiler” konularında bilgilendirme yapıldı…

Yeni KHK İle 4 Bin 464 Kişi Memuriyetten İhraç

Yeni KHK yayımlandı. Bu kapsamda Fethiye Nüfus Müdürü Songül Emir’in der aralarında bulunduğu çok sayıda öğretmen, asker, zabıt katibi, polis görevinden ihraç edilenler arasında yer aldı.