Ok Haberleri

Ok Haberleri

High Q People Fethiye’de açıldı

High Q People, Akarca Mahallesi Namık Kemal Caddesi no:72/A Fethiye’de hizmete açıldı. Açılış programına Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkan Vekili Tuğçe Doğu ve çok sayıda davetli katıldı.

Milletvekili Otgöz’den “19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; “Gençlerimizin bayramı olan 19 Mayıs, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimizin işgal girişimleri karşısında direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının en güçlü nişanesidir. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen vatanımızı işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz”.

Fethiye’de düğün sezonu açıldı! Altın fiyatları ne durumda..

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonuna girilmesiyle beraber düğün sezonu da açılmış oldu. Peki kuyumcularda en çok hangi altın grubu tercih ediliyor? Altında alım gücü ne durumda? Tufanlar Kuyumculuk’tan Seyfettin Dalkılıç açıkladı.

Seydikemer’de TradeMaster Finans laboratuvarı açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde Seydikemer ilçesinde kurulan TradeMaster Finans Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu finans dünyasının geleceğine yön verecek önemli bir adım attı.

Deniz dibinden 2,5 ton çöp çıktı

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde 10 yıldır düzenlenen deniz dibi temizliğinde dalgıçlar 2,5 ton çöp çıkardı. Denize girenler deniz dibinde çıkan çöpleri görünce şok oldu.

Gençlik Haftası'nda gönüllü gençler lavanta ekti

 Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ula Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Gökova Akçapınar Mahallesi’nde gönüllü gençler lavanta ekimi gerçekleştirdi ve otantik çocuk oyunları şenliği düzenlendi.

Fethiye İngiliz Televizyonlarında Tanıtılacak

Fethiye Belediyesi, Türkiye'nin dünyada en çok tanınan turizm merkezlerinden birisi olan ilçenin yurtdışındaki şöhretini daha da artırmak için kolları sıvadı.

Milli Boksör Fethiye’de Kampa Girdi

2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, Sırbistan’da aldığı derecenin ardından Fethiye’de Olimpik Boks Milli Takım Antrenörü Vedat Demirkol ile kampa girdi.

Köyceğiz’de 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Atatürk heykeline çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak, ardından Protokol ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

Marmaris’te derelerde ikili mücadele

 Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri derelerde koku ve sivrisinek oluşumunun önüne geçmek için ortak çalışma başlattı.

Menteşe Belediye Başkanı Köksal’dan Çiftçiler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, 14 Mayıs Çiftçiler günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

4 aydır takip edilen fuhuş çetesi çökertildi

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip sonrası yurt dışından çalışma vaadi ile getirdikleri yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el koyarak fuhuş yaptıran karı-koca düzenlenen operasyon sonrası çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Denize dökülen küller “sağlık” tartışmasına sebep oldu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün bir grup İngiliz turistin, ölen yakınlarının küllerini denize dökmesinin ardından yaşanan tepkiler üzerine açıklama yapan uzmanlar, bin 200 dereceyi bulan sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde bakteri bulunmadığını söylerken, denizden alınan numunelerin de mavi bayraklı sahillerden alınan rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde yakınları ile birlikte Balan Dağı'na çıntar mantarı toplamaya çıkan ve kaybolduğu ihbar edilen İsa Çifçi’yi arama çalışmaları devam ederken, dosya il cinayet büro tarafından da takip edilmeye başlandı.

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dalaman’daki okul, Türkiye Şampiyonu oldu

Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu, Okul Sporları Rafting Türkiye Birinciliği’nde yıldız kızlar, yıldız erkekler ve karma takım kategorilerinde zirveye çıkarak altın madalyaların sahibi oldu.

İngiliz turistler ülkesinde ölen yakınlarının küllerini denize döktü

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir grup İngiliz turist, ölen yakınlarının küllerini denize döktü.

Bodrum’da yeryüzü çocuklarla, gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

 Bodrum’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 18.’si düzenlenen uçurtma festivali binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim yararına organize edilen programda yeryüzü çocuklarla, gökyüzü ise uçurtmalarla şenlendi.

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Muğlalı küçük kızlar Türkiye finallerine yükseldi

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu'nun gururu olan Küçük Kız Hokey Takımı, 9-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya Alanya’da düzenlenen Okul Sporları Küçük Kızlar Hokey Türkiye Yarı Finalleri'nde göz kamaştıran bir performans sergiledi.

Bodrum’da Engelliler Haftası Farkındalık etkinliği

Bodrum'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında çeşitli okulların katıldığı kortej yürüyüşü ve etkinlikler düzenlendi.

Menteşe’deki yönetim değişimi panoya da yansıdı

 31 Mart yerel seçimlerinde nem Büyükşehir, hem de Menteşe Belediye Başkanlığında yaşanan değişik Pazar yeri girişindeki dev panoya da yansıdı.

Oryantiring eğitimi gençlere yön veriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, "Biz Bir Takımız" Projesi kapsamında öğrencilere 14 haftalık bir oryantiring eğitimi sundu. Eski Muğla sokaklarında gerçekleştirilen eğitimler, gençlerin doğa sporlarına ilgisini artırırken, takım ruhunu da güçlendirdi.

Belediye Başkanı Köksal’dan Anneler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı ve Şehir Plancısı Gonca Köksal, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Annelik, yalnızca biyolojik bağlarla değil, fedakârlık ve özveriyle tanımlanan en güçlü sevginin de bir ifadesidir" dedi.

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Muğla'da gönüllü gençler, Yatağan Katrancı İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, Yatağan Katrancı İlkokulu'nda çocuklarla bir araya geldi.

Başkan Köksal’dan Engelliler Haftası mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Engelliler bireyler bizim için ayrıcalıklı bireylerdir. Onların ve ailelerinin her zaman yanlarında olarak, yapacağımız çalışmalar ile sosyal hayatın içerisinde yer alan özgüvenli bireyler olmalarını sağlayacağız” dedi.

Fethiye’de öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesi nedeniyle Muğla’nın Fethiye ilçesinde öğretmenler iş bıraktı.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.