Orka Haberleri

Orka Haberleri

Ege rallisi 33. Yılını marmaris’te kutluyor

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı Ege Rallisi, 33. yılını Marmaris’te kutluyor. Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği Marmaris, ayrıca aynı tarihlerde cumhuriyetin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Cahide Morkaya anısına Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenecek Turing yarışına da ev sahipliği yapacak.

Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Anlamlı İftar Yemeği

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup Big Chefs'te şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği programı düzenlendi.

Kayaköy İçin Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Big Chefs Eşsiz Manzarasıyla Büyülüyor

Foça Mahallesi 1030 Sokak No:190 Çalış Sahil, Şat Burnu’nda ORKA Grup’un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs, eşsiz manzarası, kaliteli yemekleri ve içecekleriyle kaliteli hizmet veriyor.

Faik Torunoğulları sevenleri tarafından unutulmadı

Orka Hotels Yönetim Kurulu Onursal Başkanı merhum Hacı Faik Torunoğulları, vefatının birinci senesinde sevenleri tarafından unutulmadı. Fethiye Ovacık Mezarlığı’nda gerçekleşen mevlid programıyla merhuma çokça dua edildi.

Fethiye’de Dünya Boks Konseyi (WBC) koordinesinde profesyonel boks gecesi gerçekleştirildi

Orka World Theme Park'da düzenlenen boks gecesinde sporcular ikisi kemer maçı olmak üzere 4 klasmanda mücadele etti.

Fethiye WBC profesyonel boks gecesinde Kubilay Alcu gümüş kemeri kazandı

Fethiye'de Dünya Boks Konseyi (WBC) koordinesinde profesyonel boks gecesi düzenlendi.

Fethiyeli Boks Şampiyonu Alcu, FTSO ‘yu ziyaret etti

Fethiye’nin yenilgisiz Avrupa ve Dünya Boks Şampiyonu Kubilay Alcu ve Orka Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Torunoğulları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Osman Çıralı’yı makamında ziyaret etti.

Sarıyer ve Torunoğulları’ndan hayırlı olsun ziyareti

AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Sayın Özkan Sarıyer ve ORKA Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Torunoğulları, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret etti.

WBC Profesyonel Boks Gecesi Fethiye’de Yapılacak

Fethiye’de 17 Eylül Pazar günü Orka Oteller Grubu öncülüğünde WBC profesyonel boks gecesi düzenlenecek. Son yıllarda yapılmış en büyük boks organizasyonlarından biri olan Orka Boks Gecesi, Orka World Theme Park’da düzenlenecek.

FETOB’dan Kongre Duyurusu

Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) Olağanüstü Kongre gerçekleştirecek. Başkanlığını Bülent Uysal’ın yaptığı Fethiye Otelciler Birliği Derneği olağanüstü genel kurulu 5 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da Ölüdeniz Orka Sunlife Hotel’de gerçekleştirecek.

“Fethiye’mizde Önemli Turnuvalara Ev Sahipliği Yapıyoruz”

Fethiye’de düzenlenen “Orka Geleneksel Faik Torunoğulları Anı Satranç Turnuvasında” dereceye girenler ödüllendirildi.

TORUNOĞULLARI’NDAN KAYMAKAM KARAMAN’A ZİYARET

ORKA Grup Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Torunoğulları ve Ercan Torunoğulları, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

TORUNOĞULLARI AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Bünyesinde Orka Otellerini de barındıran Orka Şirketler Grubunun Kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Faik Torunoğulları 84 yaşında hayatını kaybetti. Hacı Faik Torunoğulları’nın Fethiye Merkez Yeni Camiindeki cenaze merasimine turizm, sanat, spor ve iş dünyası ile bürokratların yoğun katılımı oldu. 

Kabotaj Bayramı Fethiye’de kutlandı

1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir. Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanıyor. Fethiye’de de kabotaj Bayramı Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile kutlandı.

Altın satışları arttı

Fethiye’de baharın yüzünü göstermesiyle düğünlerin yaklaşmasıyla altın, takı, bilezik gibi kuyumcularda satışı gerçekleşen değerli eşyaların satışı arttı. Enflasyona bağlı döviz artışı sebebiyle dolar ve altının artmasından korkan vatandaş, yatırım amaçlı kuyumculara akın etti.

Engelliler gününde kaymakamın gözü, müdürün kolu bağlandı

Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle Muğla'nın Milas ilçesinde özel bireylerin eğitim öğretim gördüğü okul tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte özel bireylerin koro halinde seslendirdiği türkülere ilçe protokolü de sahneye çıkarak eşlik etti. Etkinlik sonunda ise Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke'nin gözleri bağlanarak görme engellilerin, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ın ise bir kolu bağlanarak bedensel engellilerin günlük hayatta yaşadıklarını empati yapmaları sağlandı. Milas Garnizon Komutanı Vekili Hv. Sağlık Binbaşı Serkan Sorkaç ise tekerlekli sandalye ile alışveriş merkezinde tur attı.

OTEL ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ

Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde geç başlayan turizm sezonunda, tüm sektör çalışanlarının almak zorunda olduğu “Hijyen Eğitim Sertifikası” için eğitimler Fethiye’de de başladı. Ensa Endüstriyel Temizlik Ürünleri Şirketi tarafından Fethiye Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime konaklama sektörü çalışanları katıldı. Yoğun ilgi gören seminerde katılımcılar maskeli olarak sosyal mesafe kurallarına göre otururken eğitmen Orkan Akkoyun, Covid-19 tedbirlerinin nasıl uygulanacağını örneklerle anlattı.

Torunoğulları; ''Turizm, Temmuzda Kademeli Olarak Başlar''

DEIK Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu Üyesi, Orka Oteller Genel Müdürü ve Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ercan Torunoğulları, turizmin Temmuz ayından itibaren kademeli olarak başlamasını beklediklerini, Türk turizminde iki önemli Pazar olan Rusya ve İngiltere pazarlarının açılmasının şart olduğunu vurguladı. Pandemi ile mücadelede Türkiye’nin dünyada ve Avrupa’da tarihi bir başarı elde ettiğini de kaydeden Torunoğulları, “Bu sorumluluk personelimize olduğu gibi müşterilerimize de yönelik aynı zamanda. Ben eminim ki hemen hemen bütün oteller açıldığında bu maddelere uyacaklarını ve sertifika sahibi olacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERE ÖZEL BİR GECE

Fethiye Ata Okulları ve Seydikemer Ata Okulları “24 Kasım Öğretmenler Günü”nde yönetim kurulu üyeleri, eşleri, öğretmenleri ve misafirleriyle Orka Boutique Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Keyifli başlayan yemekte, okul müdür ve müdür yardımcılarının, öğretmenlerinin masasına gidip çiçek vermesiyle güzel bir atmosfer oluştu.

FETOB’DA YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Fethiye Otelciler Birliği Derneği'nin (FETOB) 11.Olağan Genel Kurulu 17 Mayıs 2018 perşembe günü Orka Sunlıfe otel'de yapıldı. Genel kurulda 140 üyesi bulunan FETOB yeni yönetimini belirledi.

TURMEPA SAHİLLERDE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI…

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Fethiye Şubesi üyeleri, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü nedeniyle sosyal farkındalık yaratmak amacıyla kıyı temizliği yaptı. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinlikleri kapsamında, Kızılada çevresinde kıyı temizliği yaptı.Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Orka Hotel’in de destek verdiği temizlik çalışmasında çevre gönüllüleri, sahilde atık topladı.

Fethiye BJK Taraftarlar Derneği’nde görev dağılımı yapıldı

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları, 5 Mart Pazar günü saat 14:00’de Orka Sunlife Otel’de yapılan ve tek liste ile gidilen 2. Olağan Kongre ile ilgili açıklamada bulundu.