Orman Yangın Haberleri

Orman Yangın Haberleri

Marmaris’te Jandarma personeline yangın eğitimi verildi

 Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında paydaş kurum personellerine yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Marmaris ilçesinde Jandarma personeline yangın eğitimi verildi.

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı. Aynı anda merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleler, dereler, seyir tepeleri ve sahillerde temizlik gerçekleştirildi. Seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela da atılmış halde ormanın içinde bulundu.

Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına orman yangını eğitimi

 Orman yangınlarına en hassa iller arasında yer alan Muğla’da her gün vatandaşlardan gelen binlerce çağrıya cevap veren, yaz aylarında da gelen orman yangın ihbarlarını yönlendiren Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına orman yangını eğitimi verildi.

Yerel yönetici ve vatandaşlar farkındalık etkinliğinde buluştu

Türkiye genelinde başlatılan 'Orman Benim' kampanyası kapsamında Seydikemer’de yerel yöneticiler ve vatandaşlar, orman yangınlarına karşı farkındalık ve temizlik etkinliklerinde buluştu

Başkan Aras’tan Orman Yangın Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Orman Benim’ projesi kapsamında Muğla’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Yumaklı yaptığı konuşmasında, “Unutmayalım ki her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef ki bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep teşkil ediyor. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati önem teşkil ediyor” dedi.

Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı Marmaris’te yapıldı.

Meteoroloji orman yangınlarına karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Pazartesi gününden itibaren yağışların sona ereceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilerek orman yangınlarına karşı uyarı yapıldı.

Datça'daki Orman Yangınında Arı Kovanları Zarar Gördü

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınında arı kovanları zarar gördü.

Yangın sezonu öncesi örtü temizliği çalışmaları başlıyor

Orman yangınlarına en hassas illerin başında gelen Muğla’da yangın sezonu öncesi özellikle yol kenarlarında örtü temizliği çalışmaları başlıyor.

Bodrum Güvercinlik 3 Yılda Yeşerdi

Muğla tarihinin büyük orman yangınlarının yaşandığı 2021 yılında Bodrum Güvercinlik Mahallesinde yanan 80 hektar alan tekrar yeşile büründü. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yanan sahanın yandıktan sonra Eylül 2021 yılındaki durumunu ve 2024 yılı Şubat ayındaki son halini paylaştı.

Türkiye'de İlk Defa Karakulak'a Uydu Takip Cihazı Takıldı

2021 ve 2022 yıllarında Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde çıkan orman yangınlarında Yaban Hayatı Koruma sahalarında çıkan orman yangınlarında yaban hayatındaki birçok canlı yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmıştı.

Muğla İtfaiyesinden Hastanede ‘Yüzük’ Operasyonu

Ev yangını, orman yangını, anız yangını, sıkışmalı kaza, hayvan kurtarma gibi birçok toplumsal olaylarda vatandaşların yardımına koşan itfaiye ekipleri son olarak genç bir kızın parmağında sıkışan yüzüğü keserek yüzükten kurtardı.

Yağışların ardından Akkaya'da yapay gölet oluştu

Son yıllarda kuraklık ve orman yangınları ile mücadele eden Muğla’da Aralık ayında gerçekleşen yağışlar sevindirdi.

Muğla’da sağlık ekipleri fidanları toprakla buluşturdu

“1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 75 fidan toprakla buluştu.

Kereste yüklü kamyon devrildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2021 yılında çıkan orman yangınlarının ardından yanan ağaçların kesim çalışmalarını yapan firmanın kereste kamyonu toprak yolda kayarak devrildi. Yaralanan ya da can kaybı olmayan kaza ile ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Yangın havuzlarına orman şehitlerinin isimleri verildi

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da orman yangınları ile mücadelede en büyük destek unsurlarından birisi olan yangın su havuzlarının sayısı her geçen yıl artarak devam ediyor.

405 hektar ormanlık alan yandı

Türkiye’de yangına en hassas iller arasında yer alan ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerinde 2023 yılı 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında toplam 502 adet orman ve ziraat alanı yangınında, 819 hektar alan yandı.

Muğla’da kazı ekiplerine yangın söndürme eğitimi verildi

Muğla’da antik kentlerde görev yapan kazı ekiplerine muhtemel orman yangınlarına karşı eğitim verildi.

Seydikemer’de 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları Oluşturuldu

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuluyor. Kabaağaç’ta 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında kül olan alanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde tekrar yeşerecek. 

Marmaris’te çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Çam balı rekoltesinde beklentiler gerçekleşmedi

Dünyanın çam balı üretim merkezi durumundaki Muğla’da küresel iklim değişikliği, orman yangınları ve hava şartları nedeniyle çam balı üretiminde büyük düşüş yaşanıyor.

Seydikemer orman yangını söndürüldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde başlayan ziraat ve makilik yangını ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi ile söndürüldü.

yıldırım kaynaklı yangın

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yıldırım kaynaklı orman yangını ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

144 personelle orman yangını tatbikatı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Muğla’da 25 kamu kurumu, 10 STK, 23 Afet Çalışma Grubu ve gönüllüler ile birlikte bin 144 personelin katılımıyla Menteşe ilçesinde hazırlanan senaryo doğrultusunda, orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi.

Dört gün içinde ikinci orman yangını

Dört gün içinde ikinci orman yangını Köyceğiz'in Otman Mahallesi'nde meydana geldi.

Fethiye'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek Koyu'nda bir konutta çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.

Otmanlar yangını kontrol altında

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Otmanlar Mahallesinde başlayan orman yangını Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Otmanlar’da orman yangını

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine en uzak yerleşim birimlerinden Otmanlar Mahallesinde orman yangını başladı.